Zbieraczka ma dość cz6.Dwa koty usunięcie ząbków ;(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 28, 2013 8:38 Re: Wątek zbieraczki cz6....Pilnie pomoc wejdź na wątek

Lidka zrób jej rtg,mów2ie Ci...mogła miec lelli wylew,dlatego charczy...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob gru 28, 2013 8:40 Re: Wątek zbieraczki cz6....Pilnie pomoc wejdź na wątek

Jade do innego weta zobaczymy co on powie .....martwi mnie jej chód ...

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Sob gru 28, 2013 8:53 Re: Wątek zbieraczki cz6....Pilnie pomoc wejdź na wątek

Może ten chód na przykurczonych lapkach to od brzucha.
pamiętam,ze przy bólu brzucha koty chodziły na podkurczonych lapkach.
Masz pewność że ona słyszy?Nie dzieje się nic z uszami?

anka1515

Od: Nie gru 25, 2011 16:05

Post » Sob gru 28, 2013 9:10 Re: Wątek zbieraczki cz6....Pilnie pomoc wejdź na wątek

Prześle filmik jak sie porusza chwile widać , słyszy chyba tak mi sie wydaje bo uszkami tak rusza jak mówie nasłuchuje .Ale pewności nie mam .Ostatnio na jedzenie charczala bała się dziś troche sama zjadła trzy dni nie jadła nic,.

lidka02

Post » Sob gru 28, 2013 9:12 Re: Wątek zbieraczki cz6....Pilnie pomoc wejdź na wątek

A robale?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob gru 28, 2013 9:16 Re: Wątek zbieraczki cz6....Pilnie pomoc wejdź na wątek

Odrobaczałam ją trzy tygodnie temu Milbemaxem
Obrazek
Obrazek
Obrazek

lidka02

Post » Sob gru 28, 2013 9:39 Re: Wątek zbieraczki cz6....Pilnie pomoc wejdź na wątek

Jade do innego weta .

lidka02

Post » Sob gru 28, 2013 9:53 Re: Wątek zbieraczki cz6....Pilnie pomoc wejdź na wątek

Mój Mruczek niewidomy z padaczką jak się wystraszył to tak szedł na przykurczonych nogach,
czasami okręcał się dookoła własnej osi ,łepek wykręcając do góry jakby do światła.ale on nie widział .
On był bardzo bojący jakaś nie pewna sytuacja dla niego ,to uciekał albo się przykurczał.
Mruczał tylko po ataku ,po relanium,i dał się na ręce ,pogłaskać.inaczej to wyrywal sie, warczał.

anka1515

Od: Nie gru 25, 2011 16:05

Post » Sob gru 28, 2013 12:56 Re: Wątek zbieraczki cz6....Pilnie pomoc wejdź na wątek

no na uszkodzenia neurologiczne Lidka to to nie wyglada tak...gdyby był jakis wylew tak zwawo by się nie poruszała....Mój kot po peknięiu tętenaka,zarzucał tylnimi nogami,potem stracił przytomnosc i po 2 dniach odszedł w szpitalu...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob gru 28, 2013 16:43 Re: Wątek zbieraczki cz6....Pilnie pomoc wejdź na wątek

Wet powiedział że ciężko ocenić co się stalo ale mysli że może miała jakiś wylew , powiedział że nawet silny ból czegoś może kota do takiego stanu doprowadzic ....Powiedział ze trzeba iść w tym kierunku ....Powiedziała też ze luminal czopki u kota go nie uspokajają tylko daja odwrotne działanie .Powiedział też że nie potrzebnie miała pobierany płyn i na tabletki co mój przepisał Enkorton się skrzywił....Podał jej lek w zastrzyku ze sterydem działający do 72 h.Ja miałam podawać jej trzy razy dziennie od mojego weta relanium i enkorton ale ten co byłam u niego dziś mówi co to za sens podawać tabletki kotu w takim stanie jak ona co każdy dotyk odbiera jak atak , zanim jej tabletki podam to zaprzepaszczę to co bym chciała uzyskać nimi za duży stres .I tu się zgodzę bo mały kontakt z Dziewczynkom bardzo by sie bała gdyby w ogóle udało mi się otworzyć jej pyszczek...Zostane z nią u tego weta on wyleczył mi Julke a było z nią źle więc może i tu sobie poradzi..Nie wiadomo też czy nie ma jakiś trwałych uszkodzeń , czy będzie w pełni sprawna ... :(

lidka02

Post » Sob gru 28, 2013 16:46 Re: Wątek zbieraczki cz6....Pilnie pomoc wejdź na wątek

O matko, mam drgawki na hasło "encortolon" :(
Pamiętaj, żeby go odstawiać powoli, a nie od razu.
Wiem, że pewnie o tym wiesz, ale nie mogę się powstrzymać, żeby tego nie napisać, bo mnie rozdawanie encotrolonu na prawo i lewo denerwuje... :(
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Sob gru 28, 2013 16:53 Re: Wątek zbieraczki cz6....Pilnie pomoc wejdź na wątek

Zosik pisze:O matko, mam drgawki na hasło "encortolon" :(
Wiem, że pewnie o tym wiesz, ale nie mogę się powstrzymać, żeby tego nie napisać, bo mnie rozdawanie encotrolonu na prawo i lewo denerwuje... :(

Zosik Lidka nie dała jeszcze tego Encortonu :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Sob gru 28, 2013 16:59 Re: Wątek zbieraczki cz6....Pilnie pomoc wejdź na wątek

z filmiku widać, że ona ma zachwiania równowagi

z relanium u kota jest tak jak u psa - na jednego działa uspokajająco na drugiego pobudzająco - fakt, że duże znaczenie ma stan pobudzenia w trakcie podawania

a co on podał w iniekcji co tak długo działa?
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Sob gru 28, 2013 17:00 Re: Wątek zbieraczki cz6....Pilnie pomoc wejdź na wątek

alab108 pisze:
Zosik pisze:O matko, mam drgawki na hasło "encortolon" :(

Zosik Lidka nie dała jeszcze tego Encortonu :ok:

Aa! To dobrze.
Myślałam, że podawała, bo napisała, że dostała go od poprzedniego weta.
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

[poprzednia][następna]