KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 25, 2013 8:30 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Po wczorajszym dyżurze nie miałam już chwili wolnej, żeby coś napisać :) Dyżur spokojny, choć wszystkiego musiałam szukać :ryk: Próbuje rozgryźć Nuke. Czy ona tylko tak straszy, czy potrafi się rzucić z pazurami? Próbowałam jej wytrzeć klatkę ale z duszą na ramieniu :D

Zdrowych, spokojnych i radosnych Świat Bożego Narodzenia, dużo miłości, cierpliwości, czasu i pieniędzy :)

masKotka?

Od: Nie lut 03, 2013 19:48

Post » Śro gru 25, 2013 10:00 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Obrazek

Wesołych Świąt
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro gru 25, 2013 11:51 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Ja również życzę wszystkim spokojnych, radosnych świąt w miłym towarzystwie rodziny (i kociaków! :lol: ), zapachu pysznego ciasta, rozchodzącego się po domu, wielu prezentów, a w roku 2014 wielu sukcesów i spełnienia wszystkich marzeń! Do życzeń dołączają się Penny - Ernestka i Vesper :)

Oby naszym kotom darzyło się jak najlepiej!

regularkate

Od: Czw paź 17, 2013 8:11

Post » Śro gru 25, 2013 22:14 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Kociaste dostały wołowinkę i bardzo mnie kochały dopóki na palcach miałam resztki mięska. Nawet Nuka polizała mi rękę. Nuka dołączyła do kociego towarzystwa, klatkę złożyłam. Minęło już kilka tygodni od szczepienia myślę, że kotka może się socjalizować :wink: Ciężko w tym bajzlu włazić do tej klaty i ją sprzątać. Zrobiłam kociakom trochę więcej miejsca. Nawet fajnie zaczęły się bawić z Renią i Nuką na czele :ok:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Czw gru 26, 2013 10:49 Re: nie pisać nowy watek

terenia1 pisze:Grafik dyżurów 23.12.-29.12.
23.12. pon. rano Marlenka wiecz. sprzątanie
24.12. wtorek rano Kasia wiecz. Ania
25.12. środa rano Ania wiecz. Marta
26. czwartek rano Beatka wiecz. Mara
27.12. piątek rano brak wiecz. Teresa
28.12. sobota rano Agata wiecz. Teresa
29.12. niedziela rano brak wiecz. brak

Ja jutro jednak idę do pracy wiec podjade na szybki dyżur rano ok 7.30

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Czw gru 26, 2013 12:02 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Fruciu ja zrobię dyżur jutro rano :wink:

The Szops

Post » Czw gru 26, 2013 12:51 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Renia i Bazia bawią się piłeczką,Tysia strasznie dzisiaj zawodziła pod drzwiami,drapała i wyglądało na to,że bardzo chce wyjść .Kleo wyjada ze wszystkich misek i jak zwykle grzeje się przy grzejniku.Najbardziej martwi mnie Aldona,ona tak bardzo boi się człowieka :(

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Czw gru 26, 2013 14:23 Re: nie pisać nowy watek

fruciu pisze:
terenia1 pisze:Grafik dyżurów 23.12.-29.12.
23.12. pon. rano Marlenka wiecz. sprzątanie
24.12. wtorek rano Kasia wiecz. Ania
25.12. środa rano Ania wiecz. Marta
26. czwartek rano Beatka wiecz. Mara
27.12. piątek rano brak wiecz. Teresa
28.12. sobota rano Agata wiecz. Teresa
29.12. niedziela rano brak wiecz. brak

Ja jutro jednak idę do pracy wiec podjade na szybki dyżur rano ok 7.30

niedzielę wieczór poproszę :)

mrymry

Od: Pt paź 18, 2013 14:37

Post » Czw gru 26, 2013 19:32 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Hejka, tu Ala córa Alienorka
Jest akcja na YT (You Tube). Jest prosta jak obsługa cepa. Polega ona na tym, że kilka YouTuberów, będzie wrzucało swoje filmiki na specjalnie utworzony kanał (:https://www.youtube.com/watch?v=ocIEGIYWlV4.) będą robić to charytatywnie na wybrane cele. Kasa będzie lecieć z obiejrzeń, lajków i reklam. Dwójka YTberów już wyraziło chęć do pomocy zwierzątkom ze schronisk (ZosiaNS i TiVolT http://www.youtube.com/watch?v=Fwxn40Wfufw). Moglibyśmy spróbować, by to nasze schronisko, czy sama Kocia Chatka została wsparta przez nich.
Pozdrawiam
Ala- Miko-dono
Obrazek

miko-dono

Od: Pt lut 17, 2012 17:49

Post » Czw gru 26, 2013 19:38 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

http://www.youtube.com/watch?v=cPQcmuxepc8

Mazurek to ok. 4-letni kot, który (prawdopodobnie) w wyniku wypadku komunikacyjnego doznał niedowładu tylnych kończyn, ma też problemy z oddawaniem moczu. Jednak mimo tego radzi sobie doskonale i przede wszystkim nie traci radości życia.
Na Śląsk przyjechał z Mazur, teraz czeka na kochający dom w lecznicy weterynaryjnej "Pupil" w Katowicach.
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Czw gru 26, 2013 19:56 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

The Szops pisze:Fruciu ja zrobię dyżur jutro rano :wink:

Ok. Dzięki. Ja bym była piorunem przed praca.

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Czw gru 26, 2013 20:07 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Cookie1706 pisze:http://www.youtube.com/watch?v=cPQcmuxepc8

Mazurek to ok. 4-letni kot, który (prawdopodobnie) w wyniku wypadku komunikacyjnego doznał niedowładu tylnych kończyn, ma też problemy z oddawaniem moczu. Jednak mimo tego radzi sobie doskonale i przede wszystkim nie traci radości życia.
Na Śląsk przyjechał z Mazur, teraz czeka na kochający dom w lecznicy weterynaryjnej "Pupil" w Katowicach.

Może zabiegi p. Halinki z Rehabilitacji Zwierząt pomogłyby Mazurkowi.
Naszemu Milutkowi bardzo pomogła. Miał zupełnie bezwładny tył a teraz chodzi

Halina Markiewicz telefon 600 879 957 Zakład jest naprzeciwko Sądu w okolicach Dworca.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw gru 26, 2013 20:18 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Lidka pisze:
Cookie1706 pisze:http://www.youtube.com/watch?v=cPQcmuxepc8

Może zabiegi p. Halinki z Rehabilitacji Zwierząt pomogłyby Mazurkowi.
Naszemu Milutkowi bardzo pomogła. Miał zupełnie bezwładny tył a teraz chodzi

Halina Markiewicz telefon 600 879 957 Zakład jest naprzeciwko Sądu w okolicach Dworca.

Bardzo dziękuję, zaraz przekażę do opiekunów :ok:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Czw gru 26, 2013 20:34 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Kot spod chatki miał załzawione oczy - dałam mu pół unidoksu w mokrym i proszę o kontynuowanie przez klika najbliższych wieczorów. Może trochę za ostre to leczenie ale sama się leczę jakimiś półśrodkami i wcale nie zdrowieję :?
Renia po jedzeniu dużo piła. Myślę, że warto będzie ją przebadać pod kątem nerek jak już będzie po remoncie.
Kryśka chyba miała być adoptowana - czy to zostało odwołane :?:
Żwirku zostało tylko na jutro rano. Niestety sklep, w którym zamawiamy jest nieczynny od 20.12 do od 2 stycznia. Przynajmniej takie info dotyczy zamówień internetowych, z których korzystamy. Tak więc póki co trzeba kupić/przywieźć jakikolwiek żwirek, a jak tylko się da, to zamówię 4 worki.

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt gru 27, 2013 10:20 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Koty ok :ok: Bardzo lubią tą drobną suchą karmę (Josera?) znika szybciutko. Jak mają domieszana jakąś gorszą to wybierają lepsze kęski, a ta gorsza zostaje :mrgreen:
Proszę Tyśce czyścic uszy, bo trzepie główką i ją swędzi. Oridermyl leży koło misek na zdrowej. Renia też drapie uszy.
Przysiadłam sobie na chwilę cichutko z boku żeby zobaczyć jak się kociaki zachowują. Renia rządzi na kociarni oprócz okolicy kaloryfera, która to należy do Kleo. Naomi bawiła się sznurkiem, a Sisi piłką w tunelu. Aldona też wypełza z ukrycia jak jest wystarczająco spokojnie. Nina jest szalona, bawi się, chodzi za człowiekiem, ale nie chce być dotykana. Koty ją gonią, bo za bardzo świruje :wink: Poldek też troszkę śmielszy, bawi się z Niną. Kryśka lubi siedzieć wysoko na szafie i dobrze bo jest trochę konfliktowa. Nuka fajnie się bawi, ale syczy jak tylko się na nią spojrzy.

The Szops

[poprzednia][następna]