PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepło!:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 24, 2013 10:53 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Wszystkim Wam życzymy nadziei, własnego skrawka nieba, zadumy nad płomieniem świecy, filiżanki dobrej, pachnącej kawy, piękna poezji, muzyki, pogodnych świąt , odpoczynku i zwolnienia oddechu, nabrania dystansu do tego co wokół, chwil roziskrzonych kolędą, śmiechem i wspomnieniami. Wesołych Świąt! .

Panny Pruszkowianki , Kotki Trojga Imion : Perełka Gandzia Purr Purr i jej przyjaciółka Fukushima Tuli Tuli Chimney wraz ze swoimi Dużymi Kubą , Ewą i Łukaszem .
Obrazek
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Wto gru 24, 2013 11:51 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Wesołych i ciepłych Świąt.
Wszystkim naszym Paluszkom życzę, aby w zdrowiu doczekały lepszego jutra i kochających Dużych.
Aby w swoim życiu zaznały czym jest ciepły Dom i poczucie bezpieczeństwa.
Aby miały do kogo się przytulić i komu mruczeń na ucho kołysanki.

Kochani, dzięki Wam w te Święta każdy Paluszek dostanie coś pysznego do jedzenia :1luvu: .
Dziękujemy!
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Śro gru 25, 2013 15:40 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Zyczę Wam, Kochani, wspaniałego świętowania, a naszym kocim przyjaciołom szybkiego znalezienia wspaniałych domków.

A ze spraw schroniskowych, to przedwczoraj z zaangażowaniem opowiadałam pani, która przyszła po Merkabę i ostatecznie nie podjęła decyzji co do innego kotka, że małego rudaska 615/13 już w schronisku w Wigilię nie będzie. I faktycznie, wczoraj poszedł do domu, zastanawiam się tylko, czy to nie owa pani osobiście postanowiła doprowadzić do wypełnienia mojej przepowiedni ;-)
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Czw gru 26, 2013 11:21 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Potwierdzam, 615/13 wczoraj nie było w schronie :) ale tylko jego. Wczoraj, żaden kot nie znalazł domu. Podobno jakieś adopcje psiaków były.

Wszystkie koty, oprócz 3 "zbójów', którzy sobie nie życzą, zostały przeze mnie wczoraj zmolestowane. Nawet przestraszona Malinka i Żabcia 140/12 w końcu się rozmruczały na moich kolanach, a Metro to pod koniec mruczał nawet jak głaskałam inne koty :mrgreen: Arbuza również się udało trochę na kolanach potrzymać, on będzie jeszcze miziakiem, nie wiem czy w schronie, ale w nowym domu na pewno. Jedynie Glorek pomruczał na początku, a potem się spiął i zostawił na mojej ręce skaryfikejszyn-modyfikejszyn ;)
Alf 606/13 nie za bardzo chce jeść, próbowałam ze wszystkim co miałam i nic, nawet Felixa, którego lubi nie chciał... Trzeba go szybko stamtąd ewakuować.

A i na kwarantannie poznałam ponad 9 kg chłopaka burasa, nie żadnego maincoona tylko zwykłego europejczyka. Inka przy nim była kruszyną...Tylko główkę ma trochę przy małą w stosunku do korpusu :ryk:
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Czw gru 26, 2013 11:50 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

mam znów jakieś dobra do przechwycenia.
Nie jest tego dużo, ale...
2 poduszeczki, gazety, kawałki kożuchów.

inga.mm

Od: Pon lut 21, 2011 22:42

Post » Czw gru 26, 2013 14:46 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Odwiedziłam dziś Paluszki świątecznie, na głaskaniu się skończyło, ponieważ potencjalnych adoptujących brak. Skład ten sam, co ostatnio, nikt nowy nie doszedł ze szpitalika, jest zatem 13 kotów z kociakiem włącznie.

Żabcia z dnia na dzień robi postępy, dziś już rozdawała buziaki i na kolana sama mi wlazła, poleguje na poduszce, a nie w dziurze, a nawet jeśli się schowa do dziury to sama wychodzi, jeśli odkryje, że jest szansa na głaskanie. Metro jednak oberwał od niej łapkami, kiedy z zaskoczenia przedefilował jej przed nosem i przestraszył ją.

Alf bardzo ładnie jadł suchą karmę (choć podejść do rozpoczęcia jedzenia miał kilka), tylko, skubany, po każdym kęsie odwracał się i sprawdzał, czy patrzę, jak ładnie je. Nawiązanie kontaktu wzrokowego i głaskanie skłaniało go do dalszej konsumpcji. Cierpliwie go wspierałam, aż skończył, bo to samo futro, skóra i kości.
ObrazekObrazek

boniedydy

Post » Czw gru 26, 2013 15:25 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Super, że Paluszki były zaopiekowane przez całe Święta :D .
Bardzo cieszą postępy Żabci :ok: . Czas najwyższy na własny Dom :ok: .
Alf w szpitalu wręcz pochłaniał suchą karmę dla kociąt :kotek: .
Ale wiadomo - niektóre koty trzeba ładnie poprosić, żeby coś zjadły :mrgreen: .

Ciekawa jestem buraska z małą główką.
Obrazek

Revontulet

Post » Pt gru 27, 2013 12:15 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

781/13 Obrazek
782/13 Obrazek - duży 7,750 kg!
784/13 Obrazek
785/13 Obrazek
786/13 Obrazek
788/13 Obrazek - bardzo otyły, 9,20 kg!!!
789/13 Obrazek
Obrazek

Revontulet

Post » Pt gru 27, 2013 18:57 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Revontulet pisze:782/13 Obrazek - duży 7,750 kg!

Przestraszony siedzi w budce cały czas, ale wygląda na pięknego kota

Revontulet pisze:788/13 Obrazek - bardzo otyły, 9,20 kg!!!

Ledwo wskakuje i ledwo się mieści na parapecie :roll: Daje się głaskać, ale jest ewidentnie poirytowany sytuacją w której się znalazł i ciągle gada.
Wygląda troche jak ten po prawej ze zdjęcia poniżej :ryk:
Obrazek
Obrazek

MissJoas

Post » Pt gru 27, 2013 22:16 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Czy ktoś z Was będzie w schronisku w niedzielę?
ObrazekObrazek

boniedydy

Post » Sob gru 28, 2013 8:12 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

boniedydy pisze:Czy ktoś z Was będzie w schronisku w niedzielę?

Revontulet i ja będziemy dziś w schronisku.
Prawdopodobnie będę też w poniedziałek 30.12.2013.

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Sob gru 28, 2013 12:02 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Ja będę.
Obrazek

MissJoas

Post » Sob gru 28, 2013 13:34 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Revontulet pisze:A oto panna Zguba
Obrazek

Maam! Perdita.
http://www.thinkbabynames.com/meaning/0/Perdita
Niech no tylko dziewczę do nas trafi :)

MissJoas pisze:

Ja będę.

Wybieram się także :)

...i oczywiście niecierpliwie czekam na relację z dzisiejszego dnia.
ObrazekObrazek

boniedydy

Post » Sob gru 28, 2013 17:23 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Witam.
Raport z dnia:do domu poszły:
606 Alf ,rudzielec poszedł do domu gdzie grozi mu zagłaskanie i zacałowanie na śmierć.
Panie adoptujące powiedziały TEN i żaden inny .Choćby nie miał 3 nóg :mrgreen:
707 Ronda ,zaadoptowana przez sympatycznych ludzi ,którzy ze względów proceduralnych
nie mogli zabrać chłopaka 727 ( biało czarny z żółtego pokoju)
683 Róża super miziak z czerwonego pokoju adoptowany przez ludzi z którymi w zeszłym tygodniu
gadałem o adopcji z pół godziny .Specjalnie przyjechali całą rodziną. Świadomość adopcji
wzorcowa , okna zabezpieczone ,rodzina się przebadała na alergię 8O .
461 Marietta to adopcja Rev więc niech ona sama się wypowie.Ludzi widziałem jak wrócili z kontenerkiem ,
po który specjalnie pojechali

Jutro też raczej będę 8)
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Sob gru 28, 2013 17:35 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

kuba.kaczor13 pisze:Świadomość adopcji
wzorcowa , okna zabezpieczone ,rodzina się przebadała na alergię 8O .

Nie wierzę 8O Normalni czy jak? :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

[poprzednia][następna]