OTW10.PILNIE DT/DS dla Grzesia s.99.Czas ma do poniedziałku!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto gru 24, 2013 13:47 Re: OTW10:)...życie toczy się dalej...Foty 80 i 82 :)

Niech Święta będą radosne, a Nowy Rok szczęśliwy dla Was i zwierząt!
Obrazek
życzy Violet
oraz violetowa ferajna:
Kicia, Gacuś, Feliks, Koczis
oraz bure tymczasy: Antoś i Budrys
oraz młode tymczasy: Balbinka, Domino, Klemens, Piętaszek, Ringo, Snow :s5:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Wto gru 24, 2013 17:24 Re: OTW10:)...życie toczy się dalej...Foty 80 i 82 :)

Wesołych Świąt, Asiu :s1:

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Wto gru 24, 2013 19:53 Re: OTW10:).F-80 i 82 :) Wszystkim życzymy fajowych Świąt :)

A do nas dotarł Mikołaj z suchą karmą. Co prawda nie wcisnął się przez komin ale wysłał kuriera. Taki nowocześnie-leniwy :wink:
Serdeczne podziękowania ultrze75 :1luvu:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto gru 24, 2013 20:08 Re: OTW10:).F-80 i 82 :) Wszystkim życzymy fajowych Świąt :)

Obrazek
Od Topnika

...chciałabym życzyć Spokojnych i Rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia oraz Wszystkiego dobrego w Nowym Roku, dużo uśmiechów i aby w tym nowym roku jak najwięcej kotków znalazło dobre nowe domki.

...spodobała mu się bardzo choinka oraz świeże gałązki, co widać na zdjęciu. W nocy słychać jak Mruczuś gra w hokeja, ściąga sobie bombki z choinki i gra nimi w piłkę :-)

Teraz mam parę dni wolnego i mam wrażenie, że nie ustępuje mnie w ogóle, chodzi za mną krok w krok, jak tylko gdzieś usiądę lub przykucnę koło niego od razu wykorzystuje chwilę i wskakuje na kolanka i strzela baranki. Miziak z niego ogromny :-)...

Pamiętacie Lucynkę. Odezwała się jej Duża ze świątecznymi życzeniami.
...Lucynka jest naprawdę szalenie mądra i doskonale wie co i kiedy może, a generalnie wolno jej prawie wszystko...
ObrazekObrazek

Tylko Nastuni żal, że już będąc w domu z Lucysią odeszła za TM.[*]
Kochanie moje, pamiętam o Tobie.

Posmęcę.
Święta są czasem radości, jednak czas Świąt to również wspomnienia o Tych Kocich Duszach co odeszły za Most Tęczowy.
Pamięć o Tych co domu nie doczekały.
I Tych ,co w swoich domach przeszły przez Tęczę.
Pamięć o Tych ulicznikach, które nie przyszły już nigdy.
I Tych, których pochowałam.
Tych co byli tylko "nasi" i nas opuścili Tigerek, Lusia, Pikuś ,Żuk, Bisek, Tasza i Lila.

Znów przesuwam w sercu wszystkie imiona i nizając koraliki łez, wspominam.

Serce koło zatoczyło
Serce smutkiem się okryło
W sercu żal olbrzymi stuka
Minął rok, rok bez ...

Nie ostatni ale pierwszy
Długi,
ciężki,
najsmutniejszy

Nie ostatni ale pierwszy
Ostatnio edytowano Śro gru 25, 2013 12:47 przez ASK@, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

ASK@

Post » Wto gru 24, 2013 21:14 Re: OTW10:).F-80 i 82 :) Wszystkim życzymy fajowych Świąt :)

Właśnie chcę donieść ,że dzisiaj moja tymczaska Zosia została adoptowana. :ok: Przeze mnie :mrgreen:
Piękny wiersz :1luvu:

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Wto gru 24, 2013 22:12 Re: OTW10:).F-80 i 82 :) Wszystkim życzymy fajowych Świąt :)

Wesołych i spokojnych Swiat dla całej Waszej rodzinki Kochani :1luvu:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Wto gru 24, 2013 22:19 Re

SZCZĘŚLIWYCH, POGODNYCH I PEŁNYCH MIŁOŚCI ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA ORAZ DUŻO ZDROWIA W PRZYSZŁYM ROKU! - życzą: duża, Gucio, Puszek, psiak Miś, Greta, Stasiu, Lenka, Ferdek i inni Członkowie Kociej Spółki :s5:
kicikicimiauhau

Post » Śro gru 25, 2013 13:08 Re: OTW10:).F-80 i 82 :) Wszystkim życzymy fajowych Świąt :)

Strasznie mi się dziś nie chciało wstać. Zewlec się nie mogłam. Ale dzionek to dzionek. Nakarmiłam nasze. Każdy co innego. Każdy z pretensjami. Puszka, nerka, wątróbka...
Potem dziki. W prezencie świątecznym rodzinie Mamuni naszykowałam wątróbkę wieprzową. Kawałek sporaśny . Myśląc ludzkimi kategoriami spodziewałam się, że mamunia zaniesie wątróbkę dzieciakom a sama stawi się na zwyczajowe danie. Jakiż błąd. Mamunia chapła wątróbisko i nawet nie wydawszy głosu zaginęła w przestworzach dziurzyska . Tyle jej było. Mam nadzieję, że nie zeżarła wszystkiego sama. Dzieci nie widziałam choć dulczyłam jakiś czas gapiąc się w mrok. Ale boje się tam długo siedzieć. Gówniarstwo kręciło się po okolicy i słychać było ich głośne rozmowy.

Koty mniej zjadły niż zwykle. Efekt wyciepanych dobroci? Sprzątałam wczoraj resztki skór rybich, kości...Efekt mrożonej nerki? Bo wolą świeże.

Poszłam dalej. Cisza. Cisza inna niż zwykle. Brak głosów ludzi, brak gwaru pracowników pod sklepami , brak hałasu walących o siebie towarów wyładowywanych przed otwarciem sklepów, brak spieszących się l brak czekających na przystankach. Tylko autobus o 5,30 oznacza bez zmian mój czas. Mrok inny niż zwykle.Brak świateł w oknach co moje kroki wyznaczają. Brak pilnowaczki w oknie bloku przy posesji. Cisza.
Poszłam też wcześniej do baraku Sekutnika. Z lepszymi chrupami i świeżą wodą. Wszystkie bramy zamknięte. Już myślałam, że kolejny płot pokonywać muszę bo wszak wracać nie będę, jak obok zakręconej łańcuchami podwoi zauważyłam dziurę w płocie. Ufff. Po diabła jednak tak się ogacać skoro płoty nie są całe.
Wróciwszy z przyjemnością wlazłam pod kołderkę .Usnęłam w towarzystwie Tamuni wtulonej w mój bok. Tal odbieram święta. Cisza i spokój.
Obrazek

ASK@

Post » Śro gru 25, 2013 13:16 Re: OTW10:).F-80 i 82 :) Wszystkim życzymy fajowych Świąt :)

Moje bezdomniaki też wolą świeże mięso. Z tym spokojem, Asiu... u Lidki widziałaś, u marta-po zerwana kłódka do szopki, w której karmi koty. Do mnie na podwórku dziś ględził człowiek, nie zareagowałam. Moja Fasolka podczas opatrywania rany przytuliła się do ręki, a to znaczy, że kiepsko się czuje.
Do spokoju daleko :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro gru 25, 2013 13:23 Re: OTW10:).F-80 i 82 :) Wszystkim życzymy fajowych Świąt :)

MalgWroclaw pisze:Moje bezdomniaki też wolą świeże mięso. Z tym spokojem, Asiu... u Lidki widziałaś, u marta-po zerwana kłódka do szopki, w której karmi koty. Do mnie na podwórku dziś ględził człowiek, nie zareagowałam. Moja Fasolka podczas opatrywania rany przytuliła się do ręki, a to znaczy, że kiepsko się czuje.
Do spokoju daleko :(

Spokój na ulicach bo ruch mniejszy. Ale gówniarzy po pasterkowych pełno i strach siedzieć w takich dziurach jak kotłownie.
Na choroby , na wandalizm ...zawsze można liczyć.
Wpierw "pomodlimy" się na pasterce, potem zaatakujemy Alkochole24 a potem pójdziemy ubawić się...
Wszystkie lusterka zostały w autach od strony płotu wyrwane. Nasze też.

Ewuś, gratulacje wielkie z powodu adopcji Zosi :ok:

Tamunia mnie martwi. Śpi "dziwnie" na dywanie. A Tamusia dywanów nie używa do tych celów. Fakt, dopiero 3 doba antybiotyku zaczęła się.I Mikuś ją pogonił co także nie bywa.Zawsze sobie znajdę powód do zmartwień.
Obrazek

ASK@

Post » Śro gru 25, 2013 20:34 Re: OTW10:).F-80 i 82 :) Wszystkim życzymy fajowych Świąt :)

U mnie takie widoki, że już się boję Sylwestra :( .

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro gru 25, 2013 20:36 Re: OTW10:).F-80 i 82 :) Wszystkim życzymy fajowych Świąt :)

alix76 pisze:U mnie takie widoki, że już się boję Sylwestra :( .

A czytałam o twojej o tri co na obiad świąteczny się wprosiła :kotek:
Obrazek

ASK@

Post » Śro gru 25, 2013 20:43 Re: OTW10:).F-80 i 82 :) Wszystkim życzymy fajowych Świąt :)

ASK@ pisze:

Tri swoją drogą, trudno, jest. Ale masa podpitego smarkactwa roznosi dzielnię :? , sika po bramach ... skoro już, to co będzie za tydzień :strach:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro gru 25, 2013 20:47 Re: OTW10:).F-80 i 82 :) Wszystkim życzymy fajowych Świąt :)

alix76 pisze:
ASK@ pisze:

Tri swoją drogą, trudno, jest. Ale masa podpitego smarkactwa roznosi dzielnię :? , sika po bramach ... skoro już, to co będzie za tydzień :strach:

Nie znoszę świąt. I tego balangostwa. Zniszczeń i tabunu chodzących smarkaczy. Lubię spokój jaki panuje rankiem jak idę do swoich ale i boję się. Nikt się nie kręci ze "znajomych".
Ostatnio edytowano Śro gru 25, 2013 20:51 przez ASK@, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

ASK@

Post » Śro gru 25, 2013 20:47 Re: OTW10:).F-80 i 82 :) Wszystkim życzymy fajowych Świąt :)

Może nie starczy im pieniędzy, mam taką nadzieję.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

[poprzednia][następna]