filo pisze:...
A jeśli świerk?
to mężczyzna

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
filo pisze:...
A jeśli świerk?
zabers pisze:filo pisze:...
A jeśli świerk?
to mężczyzna
filo pisze:zabers pisze:filo pisze:...
A jeśli świerk?
to mężczyzna
Czyli zawsze głodny i nienasycony?
filo pisze:Ja wiem, ale nie powiem
Casica odpowiedziała jak pisałam.
A jeśli świerk?
filo pisze:Domki to wielka płyta, czyli kawałki wykrawane na płasko. Miałam szablon z papieru, ale się zużył, więc wyrzuciłam. Płytki po upieczeniu klejone karmelem i dekorowane lukrem na białku, który 1. ma pięknie biały kolor, 2. jest gęsty, więc łatwiej zrobić sople i zaspy. Do dekoracji jeszcze użyłam kandyzowanych owoców i barwionych na zielono wiórków kokosowych. Szyby w oknach są z landrynek. W środku są puste, a i tak każdy to ciasto z 1/2kg mąki. Roboty z tym było masakrycznie dużo. To moje pierwsze domki z piernika w życiu, więc jestem z siebie dumna. Mam nadzieję, że ucieszą obdarowanych
vivien pisze:filo pisze:Domki to wielka płyta, czyli kawałki wykrawane na płasko. Miałam szablon z papieru, ale się zużył, więc wyrzuciłam. Płytki po upieczeniu klejone karmelem i dekorowane lukrem na białku, który 1. ma pięknie biały kolor, 2. jest gęsty, więc łatwiej zrobić sople i zaspy. Do dekoracji jeszcze użyłam kandyzowanych owoców i barwionych na zielono wiórków kokosowych. Szyby w oknach są z landrynek. W środku są puste, a i tak każdy to ciasto z 1/2kg mąki. Roboty z tym było masakrycznie dużo. To moje pierwsze domki z piernika w życiu, więc jestem z siebie dumna. Mam nadzieję, że ucieszą obdarowanych
No dobra... i co się z nimi potem robi? Nadmieniam- bardzo piękne są... Ja bym nie jadła to z pewnością podstęp Baby Jagi.
filo pisze:Albo zjada. Albo zbierają kurz do momentu, w którym dojrzejesz, żeby je wyrzucić.![]()
Niektórzy obdarowani na przyszły rok zamówili sobie szopkę z piernika![]()
![]()
![]()
filo pisze:Zjadłaś wszystkie swoje pierniczki i coś jeszcze, że się otoczyłaś?
filo pisze:Jeszcze trochę wolnego masz przed sobą...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016, Bajera i 41 gości