Rysi Tygrysi i jej Fartownemu Domkowi najserdeczniejsze życzenia wszystkiego co najlepsze w wersji Maxi przekazują Kotki Imion Wielu , Panny Pruszkowianki
Tygrysi, Rysi należy się konkretna sesja zdjęciowa. Dzisiaj siedziała w nierdzewnym garnku np. i drapała swoje odbicie wewnątrz przez dwie godziny. Wyjąłem aby nie zmarzła całkiem... I takie temu podobne numery cały czas. Mordujcie mnie o zdjęcia bo mi się należy... Póki co przed świętami ( jakoś tak nie mam czasu ) jedno, na dodatek z tabletu... Oto podrósł mi Tygrysek i wyrosła Rysia:
Będzie tam główną ozdobą. Dwa lata temu, po pierwszych Świętach z Albertem, zrezygnowaliśmy z tradycyjnej choinki bo fascynacja kocurka światełkami i dyndałkami trwała 24h na dobę i była nie do opanowania. Teraz jest tylko mały stroik na stole. Przy trzech kocurach, z których dwa noszą drugie imię "Wścibol", też nie można zostawić zastawionego stołu samopas. Wesołych Świąt, w co nie wątpię.
Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno... Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!
Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.
Ja Ci z serca radzę Farcie przywiąż choinkę do czego popadnie, byle solidnie i Bardzo proszę zrezygnuj z Anielskich włosów czy jak to się tam nazywa - to takie długie foliowe na choince się wiesza- to bardzo niebezpieczne dla kotów draństwo i niestety bardzo fascynujące i pamiętaj o natychmiastowej utylizacji wszelkich sznurków od szynki jeden z moich tymczasów już w swoim stałym domu, dawno temu mało nie stracił życia w ten sposób: zjadł sznurek od szynki ten mu się zahaczył u podstawy języka i przeszedł przez jelita rozcinając je jego Państwo w ostatniej chwili zorientowali się, że coś jest nie tak, kocio miał operację i długo potem chorował. Pewnie niepotrzebnie to piszę, bo jesteś bardzo troskliwym tatusiem i pewnie sam o tym pomyślałeś, ale strzeżonego i tak dalej, po prostu panikarz jestem A nie napisałam jeszcze, że prześliczną Rysię sobie wychowałeś. Rób jak najwięcej zdjęć, bardzo miło na nią patrzeć, zwłaszcza jak się wróci do początków Waszego wspólnego życia.
I tak, uważać trzeba na anielskie włosy i wszelkie sznurki. Moja kota połknęła kawał sznurka mimo, że niemalże trzymałam jego koniec próbując wyciągnąć jej z paszczęki resztę, ale jej język był szybszy i bardziej przebiegły. Byłam gotowa na miejscu ją operować. Jesoo, jaka to była radość, gdy w qpie znalazłam ów sznurek w całości.
Życzymy nadziei, własnego skrawka nieba, zadumy nad płomieniem świecy, filiżanki dobrej, pachnącej kawy, piękna poezji, muzyki, pogodnych świąt , odpoczynku i zwolnienia oddechu, nabrania dystansu do tego co wokół, chwil roziskrzonych kolędą, śmiechem i wspomnieniami. Wesołych Świąt! .
Panny Pruszkowianki , Kotki Trojga Imion : Perełka Gandzia Purr Purr i jej przyjaciółka Fukushima Tuli Tuli Chimney wraz ze swoimi Dużymi Kubą , Ewą i Łukaszem .