anulka111 pisze:Byc moze się mylę
No, znaczy jest jakieś światełko w tunelu

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
anulka111 pisze:Byc moze się mylę
anna57 pisze:Bo różówe najlepiej wyglądają w połaczeniu soku z buraków. Wypróbowane
zabers pisze:
są pyyyyszne. zwłaszcza z kwaskowym lukrem
Amica pisze:Wczoraj do puszki z pierniczkami włożyłam kawałki jabłek - zaczęły mięknąćJutro dekorowanie. Nie wiem tylko czy lukier mi wyjdzie, nigdy nie robiłam (bo polewę do ciasta dyniowego robię super, w wyniku prób i błędów doszłam do perfekcji, a tu na eksperymenty czasu nie ma).
MariaD pisze:Amica pisze:Wczoraj do puszki z pierniczkami włożyłam kawałki jabłek - zaczęły mięknąćJutro dekorowanie. Nie wiem tylko czy lukier mi wyjdzie, nigdy nie robiłam (bo polewę do ciasta dyniowego robię super, w wyniku prób i błędów doszłam do perfekcji, a tu na eksperymenty czasu nie ma).
Najprostszy lukier to cukier puder + sok z pomarańczy (można też: woda i sok z cytryny). Dodawać soku po łyżeczce do uzyskania gęstej, lejącej masy. Utrzeć łyżeczką i gotowe. Ja do dekorowania używam strzykawki 20.
casica pisze:zabers pisze:
są pyyyyszne. zwłaszcza z kwaskowym lukrem
Skoro tak mówisz, to pewnie tak jest![]()
![]()
Ale oczywiście ja w duchu i tak nie wierzę, bo pewnie są słodkie
casica pisze:
Ale jak się nie obrócisz i tak d... z tyłu. Lukier cytrynowy - rzecz absolutnie nienawistna![]()
Ale niesłodkie pierniczki bez lukru, to tak
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016 i 42 gości