KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 22, 2013 21:22 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

The Szops pisze:Teresa a te kontenery, które są w kibelku porozkładane na części też liczyłaś? Nie wiem, czy nie stoją też jakieś na tych górnych półkach nad zlewem? Od Śnieżki kontenerek wrócił? Na Rozkówce jest chyba jeszcze jeden oprócz tego Łapkowego.

Tak też liczyłam te porozkładane i zabrałam je, na górne półki w kibelku na zdrowej nie zajrzałam niestety :( jeśli chodzi o Śnieżkę to nie wiem czy kontenerek wrócił?

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie gru 22, 2013 21:26 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Tak, ale pani doktor mówi, że różne mogą być przyczyny, wymiana ząbków- co mu idzie baaaardzo powoli, jakiś stres (ale to raczej nie możliwe bo on nie ma stresów jako tako, tylko przy podawaniu tych leków się boi), no i ogólnie reakcja na antybiotyki... Jak się to nie zmieni do kontroli w styczniu to będzie miał powtarzany test na białaczkę, boimy się, no ale to nie możliwe... przecież już był badany i w ogóle... także nie dopuszczamy takiej opcji...
No a do oczka miał lekarstwo, no a teraz dostaje 2 razy dziennie nawilżająco/odkażające kropelki, syrop Sumamed co 48 godzin, no i maść do uszu na ten brud... Poza tym tak jak mówię, wszystko z nim OK :)

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Nie gru 22, 2013 21:27 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Dziewczyny pamiętacie Dzikę :) kotkę którą zabrałyśmy ze schroniska - bez zębów i kotka była taka sobie raczej mało adopcyjna :( i zastanawiałyśmy się jak jej znajdziemy domek :oops: No to małe wieści od Dzidki no i mega śliczne, artystyczne zdjęcia naszej Dzidki - w "czarno-białym kolorze".
Ja jestem mega podbudowana :mrgreen:

"Witam,
W końcu miałam trochę więcej czasu i zrobiłam Dzidce kilka zdjęć, które Państwu przesyłam.
Ogólnie Dzidka to koci ideał!!! Jest grzeczna, przymilna, spokojna, dystyngowana, właściwie mało co niszczy (nieco kanapa została pokiereszowana, ale zostało jej to wybaczone hahaha). Chodzi za nami krok w krok (no chyba ze jest czas drzemki), reaguje na imie, w góle nazywaliśmy ją"psi-kot" bo jest taka hmm pomiędzy kotem a psem ;) Ale cudne jest też to że ma swój charakterek (przywykłam że zwierze musi mieć swoje zdanie mając kilka podhalanów), a mianowicie nie przepada za przesadnym głaskaniem, jak jej sie "przeje" to zwyczajnie ugryzie tym swoim jednym zębem :) W ogóle branie ją na ręce i dotykanie nie specjalnie jej pasuje , za to UBÓSTWIA cały czas na kimś leżeć i mruczeć, oczywiście sama wybiera czas i osobę ;) W nocy śpi tak głęboko że nawet jak przypadkiem nakryje ją kołdrą (tak tak śpi w łóżku) to nawet sie nie wybudzi. Zasadniczo Dzidka podniosła innym kotom bardzo wysoko poprzeczkę!! No i potrafi spoliczkować nasze psy!! A pies moich rodziców nie zje nic z miski gdy Dzidka jest w pobliżu :) :) Jak widać lubimy zwierzęta z charakterkiem. Na razie nie pozwalamy jej wychodzić na dwór, chociaż baaardzo jąto interesuje, ale jest zimno, a Dzidka nie ma jakiegoś imponującego zimowego futra i obawiamy się że gdyby przyszło jej spędzić cały dzień na mrozie to zwyczajnie by nam wymarzła, poza tym u nas na wsi są jakieś wielkie koty, a Dzidka to taka kruszyna przy nich (nie mylić z charakterem bo ten ma coraz to większy!!!). Dlatego musi wystarczyć jej dom ;)
Coraz poważniej myślimy nad towarzystwem dla Dzidki - Dzidka może nieco mniej hahaha bo królowa jest tylko jedna ;) Tylko nie wiemy czy zdecydować się na kocura, wtedy raczej Dzidka go przyjmie czy jakaś uległa kotkę? No i tym razem kota z zębami, bo niestety zima z pól schodzą sie do nas myszy zaroślowe i całą zimę humanitarnie je wyłapuję i wynoszę, ale przydałby się kot który by je pogonił, bo Dzidka... no cóż... ona jest "ponad to", nie będzie gonić za jakaś paskudną myszą pfiii!!!
Pozdrawiamy ciepło!!!
Jola z rodziną i ferajną"

Obrazek

Obrazek

Obrazek

terenia1

Post » Nie gru 22, 2013 21:35 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

O matko jakie piękne zdjęcia :1luvu:
Dzidka była niemożliwie charakterna, ja ją uwielbiałam :D Nie sądzę żeby przyjęła pod swój dach kocie towarzystwo. Pamiętam co się działo jak czasem wypełzła z woliery :twisted: Genialny domek jej się trafił :ok:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Nie gru 22, 2013 22:00 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

No i jeszcze jedna budująca kocia historia Papierka :D

Papierek to była mała biedna kuleczka. Prawie nic nie ważył, Marta jechała z nim do weta autobusem i co chwilę sprawdzała, czy na pewno jest w kontenerku, bo nie było go czuć :wink: Zabrałyśmy go z Beatką ze schroniska w Sosnowcu, taka bidula, Beatka płakała - a on bidok bez ocvzka, trzęsąca sie główka i normalnie parę deko wagi :(
Wet chciała go uśpić, bo ponoć kotek się męczy, ale on tak sobie fajnie radził i tak się bawił, że nie było takie opcji :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

Marlenka znalazła super domek dla malizny - dziewczyny wzięły go z "dobrodziejstwem inwentarza" :wink: czyli takim jaki był i teraz to taki piekny kocurrro z niego wyrósł :ok:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

terenia1

Post » Nie gru 22, 2013 22:53 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Powinniście te historie wrzucać na Facebooka nadziejowego

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Nie gru 22, 2013 23:12 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

http://www.youtube.com/watch?v=lJwdVePN ... e=youtu.be

Wesołych Świąt oraz Szczęśliwego Nowego Roku życzą wolontariusze NND - zapraszam do obejrzenia filmu :ok:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pon gru 23, 2013 10:08 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

terenia1 pisze:
The Szops pisze:Teresa a te kontenery, które są w kibelku porozkładane na części też liczyłaś? Nie wiem, czy nie stoją też jakieś na tych górnych półkach nad zlewem? Od Śnieżki kontenerek wrócił? Na Rozkówce jest chyba jeszcze jeden oprócz tego Łapkowego.

Tak też liczyłam te porozkładane i zabrałam je, na górne półki w kibelku na zdrowej nie zajrzałam niestety :( jeśli chodzi o Śnieżkę to nie wiem czy kontenerek wrócił?

od Śnieżki kontenerek nie wrócił :oops: nie miałam kiedy odebrać
mój jeden jest tez kontenerek w chatce, był z Łapkiem na rozkówce, więc być może jeszcze tam z nim czeka, duży szary z pomarańczową górą i pęknięty z lekka w rogu bo spadł z szafy

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Pon gru 23, 2013 17:50 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Cookie1706 pisze:http://www.youtube.com/watch?v=lJwdVePNcqI&feature=youtu.be

Wesołych Świąt oraz Szczęśliwego Nowego Roku życzą wolontariusze NND - zapraszam do obejrzenia filmu :ok:

Faaajnie :ok: A można kiedyś odwiedzić schron i zobaczyć jak się pozmieniało?

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Pon gru 23, 2013 22:28 Re: nie pisać nowy watek

Grafik dyżurów 23.12.-29.12.
23.12. pon. rano Marlenka wiecz. sprzątanie
24.12. wtorek rano Kasia wiecz. Ania
25.12. środa rano Ania wiecz. Marta
26. czwartek rano Beatka wiecz. Mara
27.12. piątek rano brak wiecz. Teresa
28.12. sobota rano Agata wiecz. Teresa
29.12. niedziela rano brak wiecz. brak

terenia1

Post » Wto gru 24, 2013 8:43 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Grunt to wizerunek :wink:

http://www.sosnowiec.pl/strefa_mieszkan ... yncow.html

Byłam też osobiście podziękować p. Joli z Wydziału Geodezji :D

Iwona11

Post » Wto gru 24, 2013 9:53 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Iwona11 pisze:Grunt to wizerunek :wink:

http://www.sosnowiec.pl/strefa_mieszkan ... yncow.html

Byłam też osobiście podziękować p. Joli z Wydziału Geodezji :D

:ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto gru 24, 2013 16:14 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Z okazji Świąt Bożego Narodzenia składamy Wam i Waszym najbliższym wszystkiego co najlepsze, zdrowia, spokoju, przyjaciół którzy będą zawsze blisko, spełnienia marzeń, dużo miłości i wielu wspaniałych chwil w zbliżającym się wielkimi krokami Nowym 2014 Roku :) Tego życzą Wam Edzia i Rafciu z kocią ferajną :) :s3:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Śro gru 25, 2013 2:21 przez edisza, łącznie edytowano 1 raz

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Wto gru 24, 2013 21:27 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Radosnych, zdrowych i spokojnych Świąt dla wszystkich Kociarzy :1luvu:

Iwona11

Post » Wto gru 24, 2013 23:26 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Zdrowych i wesołych Świąt :P