Kolonel Miau-nie młody egzotyk, chora tarczyca?W Domu! :))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 22, 2013 1:33 Re: Kolonel Miau-nie młody egzotyk, chora tarczyca?W Domu! :

Wspaniałe wieści :) warto było czekać na cudowny domek i fajoska koleżankę :)) teraz tylko mocne kciuki za zdrowko kotunia ale jestem pewna ze w domu szybciej wróci do formy :ok:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Nie gru 22, 2013 1:37 Re: Kolonel Miau-nie młody egzotyk, chora tarczyca?W Domu! :

Bardzo ,bardzo się cieszę że kocisko Swięta spędzi już w swoim domku
Powodzenia kotku :ok:
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Nie gru 22, 2013 7:52 Re: Kolonel Miau-nie młody egztyk, chora tarczycą?W Domu! :)

Strasznie się cieszę! :dance: :spin2: :ryk: :smiech3: :dance2:
POWODZENIA, KOTKU, NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA! :D
kicikicimiauhau

Post » Nie gru 22, 2013 8:34 Re: Kolonel Miau-nie młody egzotyk, chora tarczyca?W Domu! :

GRATULACJE dla Ruru :ok: :ok: :ok:

Wygląda na to, że domek do którego trafił Kolonel będzie lepszy od mojego .... trochę zatłoczonego :)
Zapewne szybciej w nim dojdzie do siebie, będzie miał tam spokój i mniej wrażeń :ok:

P o w o d z e n i a Kolonelku :1luvu:
przy takiej atrakcyjnej "siostrzyczce" staniesz szybciutko na .... cztery łapy :ok:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Nie gru 22, 2013 14:45 Re: Kolonel Miau-nie młody egzotyk, chora tarczyca?W Domu! :

Ruru, czy Kolonelek trafił do tego domu, o którym rozmawialiśmy na spotkaniu?
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Nie gru 22, 2013 22:18 Re: Kolonel Miau-nie młody egzotyk, chora tarczyca?W Domu! :

Tak, tak Andorko, do tego właśnie
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Nie gru 22, 2013 22:26 Re: Kolonel Miau-nie młody egzotyk, chora tarczyca?W Domu! :

ruru pisze:Tak, tak Andorko, do tego właśnie
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

O no to super, Dom brzmiał rozsądnie bardzo :ok: Może się ufokowi uda i go Pani wyprowadzi na prostą :D
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Pon gru 23, 2013 9:11 Re: Kolonel Miau-nie młody egzotyk, chora tarczyca?W Domu! :

ruru pisze:wszędzie dobrze, ale w domku najlepiej :piwa:
Obrazek
a taką ma Kolonelek-Forest ślicznotkę do towarzystwa :1luvu:
Obrazek

:piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

felusia

Od: Śro wrz 28, 2011 11:23

Post » Pon gru 23, 2013 9:43 Re: Kolonel Miau-nie młody egzotyk, chora tarczyca?W Domu! :

Bardzo ucieszyła mnie ta wiadomość :)

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pon gru 23, 2013 11:35 Re: Kolonel Miau-nie młody egzotyk, chora tarczyca?W Domu! :

Bardzo mi sie podoba zdjecie jak "siostrzyczka" przyglada sie nowemu stworzeniu na kanapie ;)

moni1234511

Od: Sob cze 16, 2012 13:25

Post » Pon gru 23, 2013 13:00 Re: Kolonel Miau-nie młody egzotyk, chora tarczyca?W Domu! :

nowe wiadomości od Kolonelka- Foresta:

Witam Pani Tatiano,
przesyłam najnowsze wieści :). Kolonel-Forest zadomowił się już na kanapie na dobre. Co widać na załączonych zdjęciach. Leży sobie i mruczy z pełnym nosem pod ciepłym kocykiem, domagając się miziania za każdym razem jak tylko otworzy oczy. Po tym jak słodko się rozkłada wnioskuję że samopoczucie mu się polepsza. Wydobywa się z pod niego tylko do kuwety i na nocne zwiedzanie. Co do stanu zdrowia to na razie bez zmian :(. Kicha i smarka, co pewnie go męczy ale dzielnie przyjmuje leki. Z jedzeniem nie jest źle ale chciałabym żeby było lepiej, ale może jeszcze trochę za wcześnie :/. Ma podsuwaną mokra karmę co godzinę i swoje przepisowe 100 g zjada ze smakiem, nocą podjada trochę suchego. A to Sanabell dla wrażliwców a to weterynaryjną Saszki. Poczytałam trochę artykułów o rekonwalescencji i żywieniu kotów wycieńczonych i przy okazji odkryłam taką karmę http://zooart.com.pl/product-pol-6047-R ... zetka.html Myślę że spróbuję mu ją podać uzupełniając te rybne.
Kooperacja z kotką też na plus. Koleżanka nadal bacznie przygląda się mu z bezpiecznych odległości, oddała mu panowanie na kanapie. Nie ma zapędów do dręczenia :) dzięki temu kotuś ma ciszę, spokój i mnóstwo miłości :). Raz tylko spotkali się na drodze do kuwet, Saszka fuknęła i pokazała że tu rządzi. Minęli się szerokim łukiem i każde poszło w swoją stronę.
Wątek na miau.pl oczywiście czytam, to miłe wsparcie w walce o Foresta:)

Pozdrawiam
Monika
Obrazek
Obrazek
Obrazek

tymczasem nowa puchatość w schronisku :(
zapraszam Ciocie tu:
viewtopic.php?f=13&t=146433&start=840
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Pon gru 23, 2013 15:41 Re: Kolonel Miau-nie młody egzotyk, chora tarczyca?W Domu! :

się cieszę i ja!
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Nie gru 29, 2013 21:14 Re: Kolonel Miau-nie młody egzotyk, chora tarczyca?W Domu! :

świeżutkie, dobre wiadomości z KolonelkoForestowego domu :1luvu: :
Witam Pani Tatiano,
pierwszy tydzień z naszym nowym domownikiem za nami. Piszę z nowymi wieściami i zdjęciami. Kolonel-Forest pieszczoch niesamowity... Z dnia na dzień jest coraz mocniejszy, silniejszy i ładnie przybiera na wadze. Widać to nawet na zdjęciach:) Żebra już się tak bardzo nie odznaczają i jest powoli po czym go głaskać :). Najbardziej cieszy nas widok coraz lepszego wskakiwania na kanapę czy łóżko, to czysty dowód że kotuch jest coraz silniejszy. Przejawia nawet chęci do zabaw. Dystans między nim i rezydentką jest coraz mniejszy i już zajmują razem tę samą kanapę, mimo że w różnych jej końcach :). Mógłby trochę więcej jeść ale odkryliśmy że w poprzednim domu musiał być karmiony ludzkim jedzeniem i chyba dla tego cały czas się przekonuje do kociego. Ale nie ma co narzekać, przybiera na wadze, a to najważniejsze. Mam nadzieję że widok Kolonela w tak dobrym już stanie na wizycie kontrolnej w klinice przyniesie Paniom doktor dużo radości :)

Pozdrawiam
Monika

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Pon gru 30, 2013 0:38 Re: Kolonel Miau-nie młody egzotyk, chora tarczyca?W Domu! :

:1luvu: :1luvu: pozdrowienia i podziękowania dla Kolonelkowego donku od wszystkich ciotecznek kotka z forum :1luvu:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pon gru 30, 2013 1:20 Re: Kolonel Miau-nie młody egzotyk, chora tarczyca?W Domu! :

Miał szczęście chłopak :1luvu:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

[poprzednia][następna]