PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepło!:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 21, 2013 22:32 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Kochana Inka :1luvu: . Oby na zawsze pozostała ze swoją opiekunką ,którą bardzo serdecznie pozdrawiam :D
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Sob gru 21, 2013 22:41 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Revontulet pisze:Dziś był fajny dzień :P .
Dom znalazło 5 kotów:

Wspaniały dzień :) Tyle świetnych kotów znalazło swoje domy - i uśmiechnięty, doświadczony Gwiazor, i zabawowa Granada, i przytulna, uwielbiająca noszenie na rękach Merkaba, i opuszczona pieszczocha Inka, i przytulna 711, która najpierw chowała się po kątach, a na zdjęciu z przyjemnością zobaczyłam ją w pełnej okazałości, rozłożoną na klatce.

Wszyscy zapewne widzieliście, ale są na FB pozdrowienia od Stokrotki, teraz Stefanii https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 942&type=1 oraz wieści od Merkaby https://www.facebook.com/SchroniskonaPa ... 7905901492
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Sob gru 21, 2013 22:46 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Revontulet pisze:Dziś był fajny dzień :P .
Dom znalazło 5 kotów:

Dziś był mega absolutnie kotastyczny dzień!
Ruch jak na Dworcu Centralnym, adopcja za adpocją!
Udzielam się w schronisku niecały rok, nie pamiętam, żeby jednego dnia poszło więcej niż dwa dorosłe koty.

Inka - przestraszona dziewczyna, której pani zmarła, spędzi święta w nowym domku. Domek już przesłał zdjęcia! (powyżej)
Gwiazor, kot nie najmłodszy, będzie grzał tyłeczek w świetle choinkowych lampeczek.
Merkaba - miziaste stworzenie, które poznałam miesiąc temu z hakiem jeszcze w kocim szpitalu i które dramatycznie domagało się miziania, od dziś w nowym domku z kocim towarzyszem.
Granada - charakterna czarnula wylądowała w domku, gdzie będzie jedynaczką i dostanie ludzką uwagę na wyłączność.
Pernilla (711/13, ledwo nadałam jej dziś imię, to się pojawił domek, który lubi koty słusznych rozmiarów :) Pernilla będzie mieć kociego towarzysza w osobie rocznego kociaka, też z Palucha, którego postawi do pionu, bo chłopak bryka :)

Kocurkowi czarnemu 753/13 życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

Kuba, magdar77, spiszcie proszę jutro i dajcie znać tutaj, jakie koty znalazły domek, bo nie wiem, którym nowym ogłoszenia porobić

Nowi, nieogłaszani to:

716/13 - Miodusia
Obrazek
Dziewczyna o miodowych oczach, trochę nieufna, ale z chęcią przyjmuje pieszczoty i przypomina o sobie krótkimi miaukami. Raczej na jedynaka lub do innego kota spokojniaka.

461/13 - Marietta
Obrazek
Bura koteczka młodziutka, absolutnie miziasta. Lubi drapak i głaskanie. Chude to, drobne to, świeżo po sterylce. Super na dokocenie.

497/13 - Metro
Obrazek
Chłopak o urodzie Perełki (kotki Kuby), lubi się bawić, ale nieco przestraszony.
Wygląda jak urocza kotka, ale ma jajka, stąd metroseksualne imię ;)

754/13 - Megafon - b. głośno i b. dużo gada :mrgreen:
Obrazek
Głośno pomiaukuje, ucisza się, kiedy jest głaskany. Rozpieszczuch ogromny i jak na fotce widać - lubi się przytulać :)
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Sob gru 21, 2013 23:04 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

boniedydy pisze: i przytulna 711, która najpierw chowała się po kątach, a na zdjęciu z przyjemnością zobaczyłam ją w pełnej okazałości, rozłożoną na klatce.

Dzisiaj Pernilla była mega pieszczochem. Mruczała tak, że aż podłoga w pokoju wibrowała i szaleńczo ugniatała kocyk :D .
ObrazekObrazek
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Sob gru 21, 2013 23:46 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Revontulet pisze:
boniedydy pisze: i przytulna 711, która najpierw chowała się po kątach, a na zdjęciu z przyjemnością zobaczyłam ją w pełnej okazałości, rozłożoną na klatce.

Dzisiaj Pernilla była mega pieszczochem. Mruczała tak, że aż podłoga w pokoju wibrowała i szaleńczo ugniatała kocyk :D .

Dziki traf, że dziś znalazłam chwilę pomiędzy adopcjami, żeby się z dziewczyną zapoznać, i wygłaskać dorodną pannę.
Nie minęła godzina od momentu poznania i wymiziania oraz ewaluacji kota (duże, grube futro, lubi pieszczoty - gotowy pomysł na ogłoszenie + imię dostojne wymyślone ad hoc), aż trafił się domek, co chciał kota miziastego i dorodnego, więc zaprowadziłam Domek do Pernilli i Domek został zauroczony :) Domek Pernilii lubi koty dorodne, Pernilla zamieszkała dziś z kociakiem rocznym, co roznosi dom, więc Domek ma nadzieję, że Mamuśka go nieco stonuje ;)
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Sob gru 21, 2013 23:57 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Nie gru 22, 2013 16:34 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Dzielna dzisiejsza ekipo, zostały jeszcze jakieś kotki na jutro? ;)
ObrazekObrazek

boniedydy

Post » Nie gru 22, 2013 17:25 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Megafon umiał się zaprezentować, nie ma co - darł się, rozdawał baranki, buziaczki, teraz może ćwiczyć głos śpiewając kolędy w nowym domu. Zamieszka z dwójką Dużych i małą dziewczynką. Stosunek do dzieci został wcześniej sprawdzony na mojej córce :mrgreen:
Uwaga, zagadka (dzisiejsi wolontariusze nie biorą udziału w konkursie). Które z kotów znajdujących się obecnie w pokojach adopcyjnych, mogłyby zamieszkać w domu z dziećmi?
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Nie gru 22, 2013 17:30 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

pchełeczka pisze:
Revontulet pisze:Na domek czekają:

[...]

754/13 - Megafon - b. głośno i b. dużo gada :mrgreen:
Obrazek

Padłam. Jaka mina!!! Gdybym szukała kota dla siebie pewnie bym wzięła go od razu. Jest prześlicznym przytulakiem. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

jest już w Domku.

wiem o jeszcze jednej adopcji , ale to Asia poda o którego kotka chodzi.
ze szpitalika przyszły trzy koty .Młodziak .lekko wycofany , jest w klatce , starszy burasek z numerem na 200 8O
i rudy persopodobny jednooczek .Rudzielec lekko przestraszony , charakterek tchórz ,ale jak pomiziać to mruczy
Buras łagodny i spokojny , daje się bez problemu głaskać .oba nowe koty są w żółtym pokoju.
Był na chwilką Królik w towarzystwie TZ i zrobili mnóstwo fotek.
ogólnie mało ludzi , przyszło dwóch sympatycznych panów i super się gadało , potencjalnie fajny domek,
trafiła się też para młodych ludzi po kota w prezencie dla mamy :evil: ,mama nic nie wie a gościu antypayczny
jak mało kto.kota nie dostali.Mają wrócić z mamą :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: .

No , i najważniejsze . U Paluszków w odwiedzinach była Magdar77 z córą .Takiej sesji głaskania dawno nie było
na adopcyjnej. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: .
Malinka , strachulec ,pod głaszczącą dłonią zapominała o dziczeniu i chowaniu się w kąt . :ok: :ok: :ok:
zapraszam częściej :kotek:
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Nie gru 22, 2013 17:31 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

magdar77 pisze:Megafon umiał się zaprezentować, nie ma co - darł się, rozdawał baranki, buziaczki, teraz może ćwiczyć głos śpiewając kolędy w nowym domu. Zamieszka z dwójką Dużych i małą dziewczynką. Stosunek do dzieci został wcześniej sprawdzony na mojej córce :mrgreen:
Uwaga, zagadka (dzisiejsi wolontariusze nie biorą udziału w konkursie). Które z kotów znajdujących się obecnie w pokojach adopcyjnych, mogłyby zamieszkać w domu z dziećmi?

mi wzieła i napisała :evil: pierwsza :?
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Nie gru 22, 2013 17:43 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

kuba.kaczor13 pisze:
magdar77 pisze:Megafon umiał się zaprezentować, nie ma co - darł się, rozdawał baranki, buziaczki, teraz może ćwiczyć głos śpiewając kolędy w nowym domu. Zamieszka z dwójką Dużych i małą dziewczynką. Stosunek do dzieci został wcześniej sprawdzony na mojej córce :mrgreen:

mi wzieła i napisała :evil: pierwsza :?

Ostatni będą pierwszymi :D

kuba.kaczor13 pisze:mama nic nie wie a gościu antypayczny
jak mało kto.kota nie dostali.

To jest bardzo delikatnie powiedziane. :evil: Antypatyczny zastąpiłabym innym słowem.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Nie gru 22, 2013 17:50 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Megafon :1luvu: .
Zdziwiłabym się, gdyby nie poszedł dziś do domu :wink:
Oby tylko domkowi nie zaczął przeszkadzać jego głośny miauk.

Magdar77 częściej przyjeżdżaj z córką.
Będziemy mogli dodawać w ogłoszeniach tekst "kot testowany na dzieciach" :mrgreen: .
Super, że przyjechałyście i wygłaskałyście towarzystwo :1luvu: .

kuba.kaczor13 pisze:i rudy persopodobny jednooczek .Rudzielec lekko przestraszony , charakterek tchórz ,ale jak pomiziać to mruczy

606? 8O
Jeśli tak to tchórzostwo mu przejdzie :kotek: .
Cudowny pieszczoch. I gaduła :mrgreen:

Edit: aha, magdar77 koniecznie napisz, które koty dobrze reagują na dzieci :ok:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Nie gru 22, 2013 17:57 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Revontulet pisze:Megafon :1luvu: .
Zdziwiłabym się, gdyby nie poszedł dziś do domu :wink:
Oby tylko domkowi nie zaczął przeszkadzać jego głośny miauk.

właśnie ten mruk mruczator miaukulący zauroczył domek :ok: :ok: :ok:
przyszli , obejrzeli kotki , pospacerowali z pól godzinki , a jak myślałem że sobie poszli :evil:
to wrócili i zgodnie całą rodzinką stwierdzili TEN i żaden inny :kotek:
Powinni być super domkiem :ok:

edit: Rudzielec 606/13
Ostatnio edytowano Nie gru 22, 2013 18:01 przez kuba.kaczor13, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Nie gru 22, 2013 18:00 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Jest przynajmniej kilka przetestowanych ze skutkiem pozytywnym. Nadal liczę na to, że ktoś podejmie się wytypowania :mrgreen:
Zamierzam przyjeżdżać częściej, chociaż Fuks, którego udało mi się pogłaskać zanim zwiał na wybieg powiedział parę niecenzuralnych słów pod adresem mojej rodziny :wink: , Glorek chciał mi zeżreć dłoń a Gonzo przybijając mi piątkę zapomniał schować pazury :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Nie gru 22, 2013 18:09 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Stare, dobre kociska :) I tak masz szczęście, że zaliczyłaś jakikolwiek kontakt dotykowy z Gongo i Fuksem :)
Na dzieciach powinny się sprawdzić wszystkie z wyj. wyżej wymienionych przez Ciebie dżentelmenów, Arbuz i Miodusia w zależności od humoru, nie znam bliżej Metra.
ObrazekObrazek

boniedydy

[poprzednia][następna]