Mokate w DS i kot Zen na DT - zapraszamy na wątek

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro gru 18, 2013 17:33 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Cieszę się, że chłopaki będą już świętować w swoich domach!

A za wszystkie, do których tym razem szczęście się nie uśmiechnęło, trzymam kciuki!
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Śro gru 18, 2013 23:26 Re: Mokate w DS, Bąbelek niedługo do DS pojedzie ;)

:dance: :dance2: :dance: :balony:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Pt gru 20, 2013 14:40 Re: Mokate w DS, Bąbelek niedługo do DS pojedzie ;)

:?: :?: :?: :?: :?:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt gru 20, 2013 17:54 Re: Mokate w DS, Bąbelek niedługo do DS pojedzie ;)

Bąbli w domu :) W drodze rozpaczał jak zwykle, ale na miejscu wyszedł z transporterka i poszedł zwiedzać. Na mocno ugiętych łapkach obszedł mieszkanie, dał się pogłaskać Pani i zaszył się pod łóżkiem jej córki. Wyciągnęłam go stamtąd bez problemu i pokazałam mu gdzie stoi kuwetka. Z ukrycia wychyliła się rezydentka. Zawołałam Bąblaka i pokazałam mu kotka. Łapki natychmiast przestały być ugięte i Bąbli poszedł się zaprzyjaźniać :D Wlazł do kąta gdzie była rezydentka i dobiegło nas "pssss". Bąblasty nie zniechęcił się ani trochę, podchodził coraz bliżej Miśki aż wreszcie nie miała gdzie się cofnąć, spokojnie ją obwąchał, nie zważając na syki. Łapoczynów nie było, żadnych awantur, kłaki nie leciały, krew się nie lała. Po radosnym odkryciu, że w tym domu jest kot, Bąbli wlazł pod łóżko w pokoju syna i tam pozostał. Na szczęście Pani jest świadoma, że może tak być jakiś czas, bo Misia przesiedziała pod łóżkiem pierwszy miesiąc u nich. Syn (czternastoletni), który marzy, żeby Bąbli był jego kotem, zabrał do siebie domek-drapaczek, jego ulubiony kocyk, podusię i wszystkie jego zabawki, wstawił tam jego kuwetkę i zabrał smakołyki, które przywiozłam, więc jeśli gdzieś Bąblasty ma się czuć jak u siebie to właśnie w tym pokoiku. Trzeba było wynieść krzesło, żeby klamoty Bąbla się zmieściły :mrgreen:
Umowa podpisana, zdjęcia i relacje obiecane. Kiedy wychodziłam Młody Duży przyniósł mi Bąbelka. Wtulił się we mnie, zamruczał, ale zanim zaczęłam ryczeć, wyrwał się i poleciał do okna łapać ptaszka. Potem znów wlazł pod łóżko, na swój kocyk.
Bądź szczęśliwy cudny kocie, niech to będzie Twój dom na całe życie. :1luvu:
Wracałam do domu z lekkim transporterem, ale z ciężkim sercem. Nie jestem sentymentalna, nie jestem miękka, ale to jest cholernie trudne.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Pt gru 20, 2013 19:23 Re: Mokate w DS, Bąbelek niedługo do DS pojedzie ;)

Nikt nie obiecywał, że będzie łatwo. Myślę, że w tym wypadku bardziej boli Ciebie niż Bąbelka, który ma następnego kota do zabawy, a to dla niego najważniejsze.
Oby to był koniec jego wędrówki :ok: :ok: :ok: :ok:
A Ty w/g zasady klin klinem, bierz następnego tymczasa, tylko, litości, trochę spokojniejszego, żeby Moki mógł odpocząć.
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Pt gru 20, 2013 19:37 Re: Mokate w DS, Bąbelek niedługo do DS pojedzie ;)

Magdar jutro ja będę ryczała :oops:
Ja właśnie uczucia mam zbyt rozbudowane , za bardzo się przywiązuję, więc nie powinnam byc DT :? , tylko jak odejść od kota w potrzebie????
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt gru 20, 2013 20:05 Re: Mokate w DS, Bąbelek niedługo do DS pojedzie ;)

Kasiu a jak się nie przywiązać? Traktujemy je jak własne, kochamy, głaszczemy, śpią z nami, mruczą do ucha. Rozstanie boli. Jadąc dziś z Bąblem powtarzałam sobie, że jak on się będzie bardzo bał, od razu ucieknie w kąt i nie wyjdzie, nie będzie chciał się ze mną rozstać to go zabieram do domu :oops: A on co? Ptaszki zamiast przytulasów, nowa koleżanka, zwiedzanie. Owszem ma miękkie łapy, włazi pod łóżko, ale kiedy Młody Duży skręcił mu domek - drapaczek od razu przyszedł sprawdzić czy to jego. Zdrajca :twisted: To mój pierwszy tymczas, zawsze będzie miał szczególne miejsce w moim sercu. Też myślę, że tylko ja cierpię.

Moki na szczęście pełen luz, jak to u kota zen.
Najpierw było "O rany jak fajnie, przywieźli kota? Idę wąchać."
A teraz "Wróciłaś z pustym transporterem? To czemu, skoro miałaś lekko, tyle to trwało? Ja się słaniam z głodu." :)

Zrobiłam chłopakom ostatnie wspólne fotki, ale nie jestem w stanie wrzucić. Jeszcze nie dziś.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Pt gru 20, 2013 20:16 Re: Mokate w DS, Bąbelek niedługo do DS pojedzie ;)

Dzielne jesteście :ok:
Ja kota mogę oddać do dwóch tygodni, potem jest trudno, a po kolejnych dwóch właściwie nie ma już takiej opcji. Jeszcze ja jak ja. Ale TŻ ma z tym większy problem. Ostatni raz zatem byłam (nieudanym) tymczasem dla Homerra.
A właśnie, fejsbukowców zapraszam w odwiedziny do Homerrosa (Ewelinka zrobiła mu piękny profil): http://tinyurl.com/m6heydb

Magdar77, to co, szykować Ci kolejnego tymczasa? :lol:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Pt gru 20, 2013 20:21 Re: Mokate w DS, Bąbelek niedługo do DS pojedzie ;)

Julia zawsze jest trudno!
Mirando-ja juz tyle kotów oddałam i zawsze jednakowo przeżywam :(
Rezydenci jakoś nieszczególnie się przejmują zmniejszeniem kociostanu :?
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Pt gru 20, 2013 20:50 Re: Mokate w DS, Bąbelek niedługo do DS pojedzie ;)

Dzisiaj to obowiązkowo :piwa: Właśnie otworzyłam, bo normalnie nie da się bez.
Jeśli Bąbel będzie tam szczęśliwy, jeśli będzie mu dobrze, to warto przez to przechodzić. Najwyżej zrobicie parę bazarków na odwyk dla mnie :ryk:
Ale jak mi się jeszcze jakiś tymczas tak zasiedzi to :evil: Trudne będę brała - gryzące, drapiące, do domów wychodzących. Syczące na dzieci, tłukące rezydenta, no nie wiem, może łatwiej będzie. Taaaa...........
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Pt gru 20, 2013 20:51 Re: Mokate w DS, Bąbelek niedługo do DS pojedzie ;)

E'tam!-nigdy nie jest łatwo-wierz mi! :?
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pt gru 20, 2013 20:53 Re: Mokate w DS, Bąbelek niedługo do DS pojedzie ;)

magdar77 pisze: Trudne będę brała - gryzące, drapiące, do domów wychodzących. Syczące na dzieci, tłukące rezydenta, no nie wiem, może łatwiej będzie.

Takie też mam :lol: :lol: :lol:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pt gru 20, 2013 20:54 Re: Mokate w DS, Bąbelek niedługo do DS pojedzie ;)

Wiem, tak się tylko oszukuję :mrgreen:
Pomarzyć dobra rzecz. :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Pt gru 20, 2013 20:55 Re: Mokate w DS, Bąbelek niedługo do DS pojedzie ;)

Nowa_Sztno pisze:
magdar77 pisze: Trudne będę brała - gryzące, drapiące, do domów wychodzących. Syczące na dzieci, tłukące rezydenta, no nie wiem, może łatwiej będzie.

CV sobie rozbuduję.
Zawód: Dom Tymczasowy
Specjalizacja: Koty ze Szczytna :ryk:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Pt gru 20, 2013 22:01 Re: Mokate w DS, Bąbelek niedługo do DS pojedzie ;)

magdar77 pisze:
Nowa_Sztno pisze:

CV sobie rozbuduję.
Zawód: Dom Tymczasowy
Specjalizacja: Koty ze Szczytna :ryk:

No wyłącznie, inaczej być nie może :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

[poprzednia][następna]