ŚLEPACZKI CZ.VII -DO ZAMKNIĘCIA. dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 18, 2013 14:11 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - kiedy odchodzi mały przyjaciel...

alessandra pisze:
AgaPap pisze:Ola dopiero doczytałam, bardzo mi przykro :(

Zapamiętam go jak siedział zawsze na piecu jak król......

zauważyłaś , Aga jaki niesamowity los- Milo odszedł dokładnie rok po Felixie i tak samo szybko i niespodziewanie, tak samo , jak Amberek odszedł po Lemurze...

Myślę, że i Milowi i Felixowi niestety białaczka nie dała szans na dłuższe życie :(

A Lemek do nas przyjechał już z wyrokiem, tylko myśmy wtedy o tym nie wiedzieli :(
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro gru 18, 2013 14:40 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - apel do ślepaczkowych dt str. 14 :-)

alessandra pisze:Chciałam podziękować w imieniu Ślepaczków Krzysiowi, w imieniu którego katia80 przysłała wiersz napisany specjalnie dla nas na święta :1luvu:

Za rzadko zaglądam do wątku, umknęło mi, że wstawiłaś Olu wierszyk. Krzyś się poleca na przyszłość.
Kciuki za wszystkie potrzebujące ślepaczki!!
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Śro gru 18, 2013 15:06 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - kiedy odchodzi mały przyjaciel...

alessandra pisze:
AgaPap pisze:Ola dopiero doczytałam, bardzo mi przykro :(

Zapamiętam go jak siedział zawsze na piecu jak król......

zauważyłaś , Aga jaki niesamowity los- Milo odszedł dokładnie rok po Felixie i tak samo szybko i niespodziewanie, tak samo , jak Amberek odszedł po Lemurze...

Bagienko, to jedno z ostatnich zdjęć Milo - z tego miesiąca...

bardzo dziekuję ,dziewczyny,że jesteście , wiem,że każde Wasze słowo zawiera wspomnienie i żal po jakimś kocim serduszku, które straciłyście same...

doczytałam :cry: przuytulam bardzo mocno .
Milo['] :cry:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro gru 18, 2013 19:10 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - ...

Najważniejsze, że Milek był (i będzie) dla kogoś ważny; nie odszedł gdzieś niechciany i zapomniany i to się liczy. Miał wspaniałe życie u boku kochanego Człowieka...
kicikicimiauhau

Post » Śro gru 18, 2013 21:38 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - ...

Milo[*] :cry:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Czw gru 19, 2013 10:32 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - ...

Alessandra, współczuję.
[`] Milo.

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Czw gru 19, 2013 13:49 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - ...

dziękuję dziewczyny za serce i pamięć -Milo był naprawdę wyjątkowy - Parys cały czas pomieszkuje w jego koszyku, widać,że tęskni, nie wiem czy dotarło do niego,że Milo juz nie wróci?..

Teraz szykuję się na wizytę u dr Wrzoska z Tulinkiem- co prawda poprawa wzroku jest , wyraźnie kotek widzi, ma jeszcze nieco problemu z ocena odległości, tył nieco lepiej, potrafi wdrapać sie nawet na fotel, ale nie jest tak, jak powinno być, poza tym weci nie chcą go wykastrować bez zgody neurologa, tak więc i po to jedziemy. W niedzielę jesteśmy umówieni na Akademii, nie wiem czy eeg tez będzie konieczne, ano zobaczymy, póki co oczywiscie ja jestem w stresie, jak zwykle, bo Tulinek raczej jest wyluzowany

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw gru 19, 2013 19:39 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - ...

lista grudniowa

1. Mała czarnulka w dt u lidka02 ObrazekObrazek
-leczenie/zabieg
rozliczenie: faktura z lecznicy
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Pt gru 20, 2013 10:45 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - ...

W poprzednia sobotę byliśmy z CikCikiem u dr Garncarza na badaniach wyjazdowych w Koszalinie.
Uszkodzone lewe oczko całkowicie nie widzi, jest maluśki stan zapalny (już się zakrapiamy). Oczko będzie takie jakie jest i nic z nim nie robimy (tzn. nie usuwamy) - teraz zakrapiamy 3 tygodnie, a później tylko dbamy o jego higienę. Prawe oczko całkowicie zdrowe.
Doktor to cudowny człowiek i bardzo dobry fachowiec. Wszystko wyjaśnił, odpowiadał na wszystkie pytania. Powiedział nawet jak prawdopodobnie mała została uderzona przez bydlaka, który ją skrzywdził - pięścią prosto w oczko :(

Mój tata stwierdził, że czasem w naszych szpitalach nie ma tak kompetentnych lekarzy ja dr Garncarz :wink:

Pozdrawiamy gorąco wszystkie Ślepaczki i nie tylko :wink: i trzymamy pazurki i kciuki zaciśnięte :ok: :ok: :ok: :kotek:

Obrazek
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt gru 20, 2013 12:52 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - ...

nelka83 pisze:W poprzednia sobotę byliśmy z CikCikiem u dr Garncarza na badaniach wyjazdowych w Koszalinie.
Uszkodzone lewe oczko całkowicie nie widzi, jest maluśki stan zapalny (już się zakrapiamy). Oczko będzie takie jakie jest i nic z nim nie robimy (tzn. nie usuwamy) - teraz zakrapiamy 3 tygodnie, a później tylko dbamy o jego higienę. Prawe oczko całkowicie zdrowe.
Doktor to cudowny człowiek i bardzo dobry fachowiec. Wszystko wyjaśnił, odpowiadał na wszystkie pytania. Powiedział nawet jak prawdopodobnie mała została uderzona przez bydlaka, który ją skrzywdził - pięścią prosto w oczko :(

Mój tata stwierdził, że czasem w naszych szpitalach nie ma tak kompetentnych lekarzy ja dr Garncarz :wink:

Pozdrawiamy gorąco wszystkie Ślepaczki i nie tylko :wink: i trzymamy pazurki i kciuki zaciśnięte :ok: :ok: :ok: :kotek:

Obrazek

Nelu droga, kota na dt czy ds, bo ja już ostatnio całkiem pogubiłam sie w futrach i ludziowych i swoich :oops:

Śliczne futerko, naprawde śliczne :1luvu:

alessandra

Post » Pt gru 20, 2013 13:25 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - ...

Na dt :wink:
Obrazek

nelka83

Post » Pt gru 20, 2013 14:28 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - ...

O, rrrrrany - jaka piękna CikCik :love:

Sądzę, że domki będą się ustawiać w kolejce :wink: czego z całego serca Wam życzę!!!
Gdy będzie gotowa do adopcji trzeba ją będzie pokazać na naszym fb. Może akurat... :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt gru 20, 2013 15:59 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - ...

nelka83 pisze:Na dt :wink:

ja tak co jakis czas będę, bo coś Ci oczko jedno mruga :lol: na razie taką wersję przyjmuję :wink:

Nelu, tymczasem można malutką do albumu kotków dt na fb dopiąć- tylko przeslij zdjęcie na nasz mail :wink:

pacze.sercem@gmail.com

alessandra

Post » Pt gru 20, 2013 17:12 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - ...

Dzięki Dziewczyny :)
alessandra pisze:ja tak co jakis czas będę, bo coś Ci oczko jedno mruga :lol: na razie taką wersję przyjmuję :wink:

Nelu, tymczasem można malutką do albumu kotków dt na fb dopiąć- tylko przeslij zdjęcie na nasz mail :wink:

pacze.sercem@gmail.com

Aleś mnie wyczuła :lol:

Fotkę oczywiście na dniach wyślę.
Obrazek

nelka83

Post » Pt gru 20, 2013 17:40 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - ...

Nelu z dopiskiem "album świątecznej pomocy"

ma się tego nosa :mrgreen: :ok:

alessandra

[poprzednia][następna]