PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepło!:)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro gru 18, 2013 19:42 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

akne pisze:
Fleur pisze:dajcie mi cynka proszę przed kolejnym kiermaszem na paluszki, to dostarczę jakieś kociofanty w miarę możliwości. niestety w niedzielę nie będzie mnie w centralnej PL...

Kociofanty, książki, bibeloty itp. dostarczać można cały czas, bo wystawiamy takie rzeczy na naszym koncie na Allegro:
http://allegro.pl/my_page.php?uid=28995844
Konto ma status charytatywny, więc nie ponosimy opłat za wystawianie i prowizji od sprzedaży.
Dziś są dostępne tylko aukcje cegiełkowe, bo aukcje na fanty się pokończyły wcześniej, bo niesprzedane do tej pory na Allegro przedmioty będziemy jutro sprzedawać na kiermaszu w Pruszkowie (https://www.facebook.com/events/577641338971712/)

Jeśli ktoś chciałby podarować fanty na nasze aukcje, to proszę o wiadomość na PW do mnie.

zgłoszę się z czymś po nowym roku! :)

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Śro gru 18, 2013 19:55 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

MałgosiaZ pisze:A ja w imieniu PALUSZKÓW bardzo bardzo dziękuję za składki , za przesyłki , za paczki dostarczane bezpośrednio do schronu :ok: . To naprawdę wspaniałe ,że dzięki Waszej pomocy możemy poczęstować Paluszki lepszym jedzeniem, a także dostosować karmę do ich indywidualnych potrzeb. [/b][/color] :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Przyłączam się do podziękowań za kasiorę i żarełko!

Dziękujemy także Wszystkim, którzy porządkując domowe zasoby pościeli, poduszek, koców przekazali ogromne wory tkanin na posłanka dla Paluszków i cierpliwie zbierają i dowożą gazety!
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Czw gru 19, 2013 1:10 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Te informacje o "adopcji na lata" to potem są też w kwestionariuszu adopcyjnym, każdy się tego spodziewa i czyta pobieżnie, ale nie do każdego dociera.
Ja bym krócej i niestety nieco bardziej zniechęcająco :oops:

Nie każdy kot o anielskiej urodzie to aniołek z charakteru! Jeśli chcesz adoptować kota, skontaktuj się z jego schroniskowym opiekunem i upewnij, że będziecie do siebie pasować. Nr telefonów dostępne w opisach na drzwiach.

Jakoś tak. Krótko, zabawnie i na temat :oops:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw gru 19, 2013 8:54 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Drodzy!
Życzmy Piwonii dużo miłości w nowym domu http://www.napaluchu.waw.pl/moj_nowy_do ... /011303544
:1luvu: :kotek:
To zdjęcie https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater miało 66 udostępnień, których liczba zresztą radykalnie wzrastała podczas rozmowy Ani z b. właścicielką i żywię nadzieję, że adoptujący przeczytał całą tę dyskusję.
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Czw gru 19, 2013 9:26 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

I niech to już będzie dom na zawsze! Pełen miłości, cierpliwości i szacunku dla żywego stworzenia :ok: .

Piwonia została zwrócona z powodu agresji. Osoba adoptująca zapewne została przez pracowników schroniska poinformowana o powodzie tamtego zwrotu.
Miejmy nadzieję, że przyswoiła te informacje i świadomie adoptowała Piwonię :ok:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Czw gru 19, 2013 11:50 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

To bardzo dobry pomysł, żeby coś tam napisać. rzuci się w oczy.
Ja też mam swoją propozycję (królicza radosna twórczość :mrgreen: )

Jestem kotkiem bardzo ładnym:
zgrabnym,
gibkim
i powabnym
penetruję wszystkie dziury,
półki,
szafy
i tapczany
- choć nie jestem zapraszany.
Nieraz zrzucę coś ze stołu, może zrobię Ci psikusa,
na dywanie naostrzę pazurki aż polecą z niego wiórki
ale spróbuj mnie ukarać, Hyc! takiego pod łóżko dam susa.
Będę Cię kochał i na ucho Ci mruczał ale też trochę Ci dokuczał,
bo mam bardzo słabe nerwy i nie lubię gdy jak pieska
tulisz mnie kiedy ja nie chcę oraz uczysz tego dziecka.
W swoim domu będę królem, więc się obchodź ze mną czule
jeśli nie jesteś na to gotów, lepiej nie bierz mnie w ogóle.
Zastanów się więc drogi człowieku i dopiero wtedy się mną zaopiekuj!

A Piwonia? wow chyba pobiła rekord sharów :lol: ale to tylko dobrze, niech w tym domu (oby ostatnim) wiedzie jej się dobrze, szczęśliwie i długo. :1luvu:
Obrazek

królik dags

Od: Czw gru 05, 2013 17:51

Post » Czw gru 19, 2013 13:10 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Dziś dowiozę do schronu : gazety (chyba 5 kartonów), wór miseczek i jakies koce, koldry. Jedzonka tym razem niestety nie przywiozę, przepraszam :(

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Czw gru 19, 2013 13:58 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Takie wykroczenie możesz popelniac częściej

Paluszki pięknie dziękuja :kotek: :ok:
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Czw gru 19, 2013 17:13 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

królik dags pisze:To bardzo dobry pomysł, żeby coś tam napisać. rzuci się w oczy.

Przydałby się jakiś krótki i treściwy komunikat dla potencjalnych adoptujących, kiedy w danym dniu nie ma żadnego wolontariusza, czyli zwykle pon-pt.
Ale jestem zdania, że najefektywniejsza jest długa rozmowa z potencjalnym adoptującym przed adopcją.
Po to są nasze numery telefonów w ogłoszeniach, po to dyżurujemy w weekendy.

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Czw gru 19, 2013 20:55 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Pięknie dziękuję Maurysiowi :1luvu: i Grupie Mrau :1luvu: za cudowną kartkę pocztową.
Stoi na honorowym miejscu.
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Czw gru 19, 2013 21:36 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Oooo właśnie, ja też dziękuję bardzo :mrgreen:
W podziękowaniu oddaję swe ręce do pracy + ręce Młodej a cały niedzielny dyżur. :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Czw gru 19, 2013 22:48 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

magdar77 pisze:Oooo właśnie, ja też dziękuję bardzo :mrgreen:
W podziękowaniu oddaję swe ręce do pracy + ręce Młodej a cały niedzielny dyżur. :D

Bierzemy obydwie pary :D
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Czw gru 19, 2013 23:00 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

To raptem 1,5 pary, ale będzie z nami Kuba, więc nadrobimy :mrgreen: My będziemy sprzątać on będzie robił dobre wrażenie :ryk:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Czw gru 19, 2013 23:09 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

magdar77 pisze:To raptem 1,5 pary, ale będzie z nami Kuba, więc nadrobimy :mrgreen: My będziemy sprzątać on będzie robił dobre wrażenie :ryk:

ja zawsze tylko robię dobre wrażenie :oops:
I tak jeszcze długo nie będę mógł konkurować z Wolnotariuszkami z większym stażem
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Czw gru 19, 2013 23:29 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Kuba masz ze 100 razy większe doświadczenie niż ja. Możesz mnie wysyłać do trudnych przypadków :mrgreen: Jako DT mam takie doświadczenie w rozmowach z idiotami, że teraz to :smokin: Ale oby takich nie było :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

[poprzednia][następna]