Nasza kocia rodzinka i tymczasy,Jasinek,biedny kochany kotek

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 18, 2013 15:53 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.Biedny Jasinek:( oraz Ku

Anna61 pisze:
Myszolandia pisze:Aniu,lejesz mi miód na serducho tymi wieściami :1luvu:
Ja w razie jakichś wolniejszych funduszy postaram się jeszcze coś dosłać :ok: :ok: :ok: :ok:

Jak dojdą pieniążki Sylwiczka to dam znać :1luvu:
Myszolandia pisze:Aniu ,nie jestem pewna,czy coś się zmieniło w Twoich danych przelewowych,ale przekaż na pw KICIE-RZESZÓW memberlist.php?mode=viewprofile&u=48526 swoje dokładne dane

Postanowiłyśmy z Misią troszkę pomóc Jasiowi

viewtopic.php?p=10291686#p10291686

Pieniążki właśnie się pojawiły na moim koncie 91,50 zł, za które bardzo dziękujemy :1luvu: z Jasiem. :D
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Śro gru 18, 2013 17:43 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.Biedny Jasinek:( oraz Ku

Trochę zdjęć kotków, coby nie było, że tylko Jasia zdjęcia wstawiam. :wink:

Tusia i Tola
Obrazek Obrazek Obrazek

Kubuś, Tola, Boluś i Moli
Obrazek Obrazek Obrazek

Tola i Kubuś
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Boluś
Obrazek Obrazek Obrazek

Agatka i Kasia
Obrazek Obrazek Obrazek

Agatka i Bisia
Obrazek Obrazek

białaczkowy Wituś
Obrazek

Franuś
Obrazek

Misia ma nam tyle do powiedzenia :oops:
Obrazek

gromadnie
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Śro gru 18, 2013 21:01 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.Biedny Jasinek:( oraz Ku

Aniu, uwielbiam oglądać zdjęcia tego Twojego stadka pięknego :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Śro gru 18, 2013 21:52 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.Biedny Jasinek:( oraz Ku

Ach, jakie piękne koty :1luvu:

A jak się czują :?:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Śro gru 18, 2013 22:06 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.Biedny Jasinek:( oraz Ku

mb pisze:Ach, jakie piękne koty :1luvu:

Dzięki :1luvu:

mb pisze:A jak się czują :?:

One mają się dobrze ale ''Jasiu mi się nie podoba''.
Jego oczy nie są takie jak być powinny, są malutkie, takie zamglone i z takimi zażółconymi plamami, a to już nie kojarzy mi się dobrze, albo wątroba albo jakiś nowotwór.
Wysiadam już psychicznie ze zmartwienia :( i nawet święta mi nie w głowie.

Cioteczki, pamiętajcie o wątku z kotkami w lecznicy, one muszą być już zabrane a nie ma gdzie. :(
viewtopic.php?f=13&t=159153
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro gru 18, 2013 22:36 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.Biedny Jasinek:( oraz Ku

Aniu nie wiem co napisać. :( Może tylko to że jak moja Kicia miała raka to przy tym tragiczne analizy,a Ty pisałaś że Wet. na Białobrzeskiej powiedział że nie są takie złe,albo źle pamiętam.

A co Agatka taka chudzina :roll:

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Czw gru 19, 2013 8:32 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.Biedny Jasinek:( oraz Ku

Aniu napisz do Dr Jagielsiego. Zrób mu zdjęcie i wyślij, przy okazji opisz stan Jasia.

Jasiu miało być z Tobą coraz lepiej :(
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Czw gru 19, 2013 9:54 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.Biedny Jasinek:( oraz Ku

Ja nie rozumiem wetów: przecież leukocyty 51,6 oraz hematokryt 21 to wyniki straszne - dlaczego się tym nie przejmują?
Przecież hematokryt poniżej 20, to - zagrożenie życia, a Jasio ma niewiele więcej.

Większość moich kotów przeszła w schronisku wyjątkowo ciężki KK i była/jest nosicielami i nigdy nie miały takiej potwornej leukocytozy.

mb

Post » Czw gru 19, 2013 12:45 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.Biedny Jasinek:( oraz Ku

Byłam z Jasiem w lecznicy i miał pobraną krew na badania, leukocyty aparat zatrzymał się na 80 tysiącach :( bo dalej nie liczy.
Dalsze wyniki morfologii zbliżone do poprzednich z Warszawy, a za biochemią czekam na telefon z lecznicy.
Jasiu, dostał w lecznicy ''schabowego'' witaminy i steryd.
Z antybiotykiem się wstrzymujemy i jeżeli wyniki z biochemii biedą złe to przerywamy a jeżeli dobre to wchodzimy z unidoxem.

Potem napiszę więcej, bo muszę śniadanie zjeść.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw gru 19, 2013 13:40 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.Biedny Jasinek:( oraz Ku

Jesieńku!!! co z tobą przecież było już lepiej i lepiej się czuł. Co za diabeł go tak męczy. Już tyle przeszedł i dalej żle :!: :!:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Czw gru 19, 2013 14:17 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.Biedny Jasinek:( oraz Ku

A ja musiałam jechać do lecznicy z Kubusiem, ten co miał chora łapkę i co był kastrowany 12 grudnia.
Musiałam go zostawić w lecznicy, bo albo mu tam co wyszło albo narosło dzikie mięso i chodził i krwawił.
No normalnie się wykończyć idzie. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw gru 19, 2013 17:56 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.Biedny Jasinek:( oraz Ku

Anna61 pisze:A ja musiałam jechać do lecznicy z Kubusiem, ten co miał chora łapkę i co był kastrowany 12 grudnia.
Musiałam go zostawić w lecznicy, bo albo mu tam co wyszło albo narosło dzikie mięso i chodził i krwawił.
No normalnie się wykończyć idzie. :(

Qrcze :(

Jak nie urok, to.... :(

mb

Post » Czw gru 19, 2013 18:23 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.Biedny Jasinek:( oraz Ku

Już przywiozłam właśnie Kubusia ale nie mogłam rozmawiać z panią doktor bo kolejka była.
Mam tylko zapowiedziane, że był szyty i ma chodzić do poniedziałku w kapturku i wtedy na kontrolę.
Także cioteczki nie narzekam na nudę, tak jak mb napisała, jak nie urok to..... :wink:

Dzwoniła też pani doktor z drugiej lecznicy w sprawie wyników biochemicznych Jasia poinformować,że wyniki ma w normie i mam zacząć podawać unidox.
Jasiu zdecydowanie lepiej się czuje, bystry, oczka większe, jak przechodzę to podnosi główkę i myśli że mu jeść dam (działanie sterydu) :wink:
zjadł z apetytem zmiksowaną nogę z kurczaka z deczkiem ryżu i warzyw(na obiad miałam krupniczek ryżowy na rosołku) ale sam ni w ząb sam nie chce.
W niedzielę na kontrolę i mam odstawić Lisine bo ostatnio jak zaczęłam podawać immunodol Cat to też leukocyty skoczyły z 40tysięcy do ponad 80tyś.
Następnie po odstawieniu kontrola morfologii.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw gru 19, 2013 21:25 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.Biedny Jasinek:( oraz Ku

Biedny Kubuś :(
Jasia leukocyty 8O 8O 8O oby spadły w końcu do normy :ok:
Aniu nie masz lekko i na 100% nie narzekasz na brak wrażeń.
Za spokojniejszy okres :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pt gru 20, 2013 18:33 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.Biedny Jasinek:( oraz Ku

Kubuś biedny w kapturku i jakoś sobie radzi, musi, :wink: choć widać,że jest nieszczęśliwy, że nie może się umyć tam i tu.
Dobrze, że umie jeść w kapturku choć teraz mu podstawiłam miseczkę i trzymałam bo cały dzień jest wysoko na drapaku i śpi, a na noc jest w klatce.

Kubuś wczoraj
Obrazek

i dziś
Obrazek

Jaśko, nazywany przeze mnie Jaśminek, Śminek, :wink: bez zmian, czyli cały czas śpi, sam nie je, dobrze, że chociaż pije sam.
Jaś wczoraj po wyjściu z toalety
Obrazek Obrazek Obrazek

Jeszcze Agatka
Obrazek Obrazek

i Tola, Boluś, Lusia i Franuś
Obrazek

i niewidoma Bisia
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]