@Freak DT@ JOKOT TEAM .pl

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon lis 04, 2013 11:49 Re: @Freak DT@ JOKOT TEAM .pl

jopop pisze:Kofta jest z tego samego miotu. akurat te kociaki są doskonale znane co do dnia urodzin

ok, zatem jestem w szoku, że może być tak duża różnica między kociakami 8O

człowiek się uczy przez całe życie, a jak to mawiała moja babcia - i tak głupi umrze :P
ObrazekObrazek

@Freak

Od: Wto maja 31, 2011 18:41

Post » Pon lis 04, 2013 12:24 Re: @Freak DT@ JOKOT TEAM .pl

ja nie wiem cholera, myślałam, że tym razem się uda, ale ja mam jakiś dar to psucia kociaków - Kubiak łazi za mną i drze się jak do matki, oczywiście ma chorobę sierocą... sorawka, ja nie robię tego specjalnie, poświęcam cały czas i uwagę, które mogę i samo tak wyszło....
ObrazekObrazek

@Freak

Post » Pon lis 04, 2013 12:58 Re: @Freak DT@ JOKOT TEAM .pl

Szalony Kot pisze:Ten sam miot nie oznacza jeszcze tego samego ojca ;)

czasem mam podobne wrażenie jak patrzę na moją siostrę :D <joke>

anyway, są dwa male bąble i jeden większy 8) wszystkie czarne, jeden rozpieszczony i rozćmoktany, najlepiej że już w aucie w drodze do domu wiedziałam, że będzie mój :D pojechałyśmy na Gersona w trójkę - pani doktor pokochała największego, najpierw za imię a potem za charakter, Kama Korczaka, a ja mam Kubiego - oczywiście mam najfajniej, bo wszystkie trzy są głównie moje :ok:
ObrazekObrazek

@Freak

Post » Pon lis 04, 2013 18:54 Re: @Freak DT@ JOKOT TEAM .pl

Rozmruczałam kolejnego, został jeszcze jeden, widzę że Kofcie głupio, siedzi w koncie i nas obserwuje, robi podchody, ale jeszcze potrzebuje czasu. Osiągnęłam z nim jednak tyle, że schodzi mi z rak i spokojnie odchodzi a nie zeskakuje i zwiewa 8) jestem świetną kocią niańką , skromnie pisząc ;)
ObrazekObrazek

@Freak

Post » Śro lis 20, 2013 12:31 Re: @Freak DT@ JOKOT TEAM .pl

Poproszę o kolejne opowiadania na temat maluszków i pozostałych kotków a najchętniej zobaczyłabym je na zdjęciach :)
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pon lis 25, 2013 8:13 Re: @Freak DT@ JOKOT TEAM .pl

Witam,
chwilę mnie nie było, kociaki w miarę opanowane i niczym nie "obciążone", za to mój koń gorzej się poczuł i wylądowaliśmy w szpitalu na Służewcu. Słabo docierały do mnie sygnały ze świata, czas stanął w miejscu. Ci, którzy przeżyli pobyt kogoś bliskiego w taki miejscu, na pewno wiedzą co mam na myśli. Jest mała różnica, państwowe szpitale są darmowe, a ten koński, dla osoby bez pracy - ech.... Koń wrócił do domu na dwa tygodnie, dostaje antybiotyki w ilości tak ogromnej, że pudła z nimi ledwo zmieściły mi się do samochodu. Ryzyko operacji nie minęło, więc za od razu mogę zamieścić ogłoszenie "sprzedam nerkę"....!
Jako ciekawostkę podam, że doba w końskim szpitalu jest trzy razy tańsza niż w kocio-psim 8O

Wracając do kociaków - wczoraj zostały wypuszczone na mieszkanie :mrgreen: a raczej :twisted:
Szał to mało powiedziane. Może nie powinnam tak pisać, ale dobrze, że jeden z nich ma wciąż syndrom Lorda Vadera z Gwiezdnych Wojen, bo słychać gdzie są :P
Male koty mało śpią w nocy, dziś trochę nie z własnego wyboru, ale dzielnie im towarzyszyłam. Teraz mimo kawy wyglądam jak zombie, ale chwilę po 7ej je ścięło do snu na moim łóżku, to ten widok wynagrodził "białą noc". Ścięło tylko dwa, trzeci poszedł ssać włosy pani Doktor. To są kociaki najnowszej generacji więc po 20 min ładowania, baterie są już pełne i obecnie wiszą na firance, a ja dopijam drugą kawę, żeby przynajmniej coś tu skrobnąć w miarę poprawną polszczyzną.

Fotki, tak mam, prześlę komuś do wrzucenia, bo mnie ta formuła przerasta [img] fota /img ????

help

ps. ogłoszenie z nerką aktualne 8)
ObrazekObrazek

@Freak

Post » Śro gru 18, 2013 7:52 Re: @Freak DT@ JOKOT TEAM .pl

Dobra, no to jestem prawie zdrowa, jeszcze na antybiotyku do piątku, ale wracam do normalnej aktywności - ścięło mnie na prawie dwa tygodnie, osłabienie organizmu stresem, jadłowstręt i witaj chorobo!

Koń tfu tfu trzyma się, ale zjadł mi nerwów. Póki co nie odkładamy broni, bo jest na obserwacji, ale zagrożenia życia nie ma. Póki zwierze młode i zdrowe to się nie myśli o kosztach leczenia na starość, taka przyjaźń do grobu pachnie ogromnymi wydatkami i wyrzeczeniami.Baronet młodszy nie będzie, ale z jego 19tu, trzynaście jesteśmy razem :) I każdy grosz wydany na szpital to moje podziękowanie za lata wspólnego sportu i przyjaźni, to członek mojej rodziny.
Leczenie kota bywa kosztowne, a co dopiero konia, gdzie dawka leku ma być 500 razy większa? Samej kroplówki na jeden raz koń dostaje 12 l.
Nie o tym:) Generalnie bardzo przeżyłam jego chorobę, organizm mi się osłabił, do tego ze stresu nie jadłam i coś mnie powaliło skutecznie do tego stopnia, że przy jednej z wizyt w Medicoverze zostałam zatrzymana i wywieziona karetką do MSW z podejrzeniem silnych zaburzeń serca w kierunku zawałowym. Jak lekarz każe leżeć to leżeć trzeba, a nie sprzątać kuwety, oporządzać stado i wyprowadzać psa.

Znowu się zaplątałam, bo chciałam napisać, że maluchy tak jak ja na antybiotyku, dają radę, nawet trochę rosną, oprócz Korczaka, ale ten ma przynajmniej już śliczne normalne oczko, choć nadal łzawiące. Apetyt dopisuje, fantazja również. Trudno zrobić im dobre zdjęcie przy grzybowych wygoleniach, ale spróbuje same pyski chociaż ująć.
ObrazekObrazek

@Freak

Post » Śro gru 18, 2013 8:21 Re: @Freak DT@ JOKOT TEAM .pl

ech.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Czw sty 02, 2014 12:14 Re: @Freak DT@ JOKOT TEAM .pl

Jeden z maluchów - Kofta, ma dom :) u moich przyjaciół oraz rasową towarzyszkę Masquerade Nancy. Nie jest już Koftą, ale ma na imię Camaro. Stary rok zamknęłam udaną adopcją więc dobrą wróżbą nowy . Dużo się działa, ale finalnie wyszło na plus, jest za co dziękować.
ObrazekObrazek

@Freak

Post » Czw sty 02, 2014 13:01 Re: @Freak DT@ JOKOT TEAM .pl

O rany, super :) chętnie przyjmę zdjęcia odchuchanych chłopaków, tak swoją drogą ;) to wolontariusze z FB ogłoszą :ok:
Pamiętasz mój mail? :kotek:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob sty 18, 2014 9:41 Re: @Freak DT@ JOKOT TEAM .pl

Long time no see...

Mój koń znowu w szpitalu, tym razem potrójny skręt (dwie pętle na jelicie cienkim, jedna na okrężnicy z przemieszczeniem), stąd moja słaba obecność na forum znowu... Dobrze zaczęliśmy styczeń. Taka cicha prośba o kciuki i dobrą energię.

Kamaro (Kofta) ma się świetnie, podbił serca domowników, opanował mieszkanie i rozruszał leniwą Nancy ;) Uwielbiam happy end'y, to zawsze daje kopa.
ObrazekObrazek

@Freak

Post » Sob sty 18, 2014 9:45 Re: @Freak DT@ JOKOT TEAM .pl

:ok: :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

[poprzednia][następna]