Beeju, Guree, Natalia i Kacperek [*] część II - smutno...

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro gru 18, 2013 21:11 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - konkursowo

psiama pisze:Tak słyszałam, ostatni dzwonek. Do kiedy masz urlop ?

Do maja :D Plus niewykorzystany wypoczynkowy :mrgreen:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro gru 18, 2013 21:13 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - konkursowo

shira3 pisze:
psiama pisze:Tak słyszałam, ostatni dzwonek. Do kiedy masz urlop ?

Do maja :D Plus niewykorzystany wypoczynkowy :mrgreen:
Olalalalala :piwa:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw gru 19, 2013 7:37 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - konkursowo

zazdraszczam wszystkim urlopującym się :oops:
ja nawet swój wątek zaniedbuje... :( :oops:
ale jak dotąd plany wcześniejszego powrotu do domu spełzły na niczym... :roll:
tzn raz mi się udało, we wtorek, tzn kumpela do mnie przyjechała... ;) i dostałam książkę z czekoladowymi przepisami :mrgreen: i nie mogę się doczekać wypróbowania :twisted:

a wczoraj firmowa wigilia :)
pierwsza moją w tej firmie (rok temu nie moglam, a dwa lata temu tu nie pracowałam - pracuję tu od 2 stycznia 2012 ;) )

w wielu firmach byłam na takich spotkaniach, ale muszę przyznać, że ta firma jest dość wyjątkowa :)
w poprzedniej firmie było "dla wybranych", tzn kierowników działów, bo jak to, zarząd by się "bratał" z pracownikami... :roll:
tutaj byli wszyscy, plus sporo innych... trochę się zdziwiłqm, jak po przyjściu zobaczyłam u każdego wielki opłatek, okazało się nie symboliczny, tzn każdy każdemu składał życzenia, prezesi chodzili z opłatkiem od pracownika do pracownika, rada nadzorczą, itd oczywiście też, trwało to ponad 2h... ;)
a potem zupa grzybowa, karp, ziemniaki i kapusta z grzybami :) i ziemniaki ;)
faaajnie było :)

a teraz zmykam do pracy, bo już dojeżdżam :)

dziękuję wszystkim odwiedzającym ten wątek, że o mnie pamiętacie :oops: :1luvu:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Pt gru 20, 2013 20:09 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - konkursowo

shira3 pisze:Łatwizna...wzięłam i mam :mrgreen:

ja też (chyba) do końca roku :)
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt gru 20, 2013 22:05 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - konkursowo

mir.ka pisze:
shira3 pisze:Łatwizna...wzięłam i mam :mrgreen:

ja też (chyba) do końca roku :)

a ja w kooońcu wracam do domu...
sprawozdanie wysłane, powoli adrenalina opada... siedzę w pociągu i jem......lody.... :ryk:
cynamonowe :mrgreen:
trochę dziwnie na mnie ludzie patrzą, śnieg, mróz, a ja lody... ale czy ja kiedykolwiek twierdziłam, że jestem normalna? :mrgreen: ;)

ale przynajmniej nie zasnę, co byłoby bardzo niewskazane ;)
a niestety realne, bo czuję jak wraz z odpływającą adrenaliną daje o sobie znać 15h na maksymalnych obrotach....
przyjdę do domu, dam koteckom jeść, zmyję makijaż i idę spać :)

charm

Post » Pt gru 20, 2013 22:14 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - konkursowo

u nas nie tak łatwo z urlopem.. tzn niby łatwo, ale sprawozdawczość zrobiona musi być... w poniedziałek urlop, ale praca zdalna jak będzie trzeba.. padam na twarz... :(

charm

Post » Pt gru 20, 2013 22:15 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - konkursowo

ale i tak lubię tą robotę :D

charm

Post » Nie gru 22, 2013 11:16 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - konkursowo

Obrazek
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie gru 22, 2013 11:36 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - konkursowo

Melduje ze Twoja cudnie pachnaca szyneczka jeszcze trwa w lodowce ;) czeka na swiateczny stol. POTWIERDZAM - wonio niesamowicie! Lezala w kuchni na blacie cala noc, jak tam weszłam rano to poczułam najpierw szynke... No slinotok jest gwarantowany!
Fajna ta Twoja firmowa wigilia, mnie czeka w poniedziałek - praktycznie początek pracy... Bardzo mily to gest, może się dzięki temu lepiej zintegrujemy :)

Zbyszek jeszcze odsypia swoja inwentaryzacje, codziennie cos się dzieje i wlasciwie to jeszcze nie miał kiedy odespać... Ale pracuje nad tym :)
W piątek mielismy misje z paczka swiateczna dla sąsiadki (chyba Ci wspominaliśmy?). Ale była akcja :D
Poza tym zaliczyliśmy byzuch - wszyscy przezyli nawet Muter za bardzo nie narzekala :P Koty szaleją, odpowietrzyli nam kaloryfer w pokoju wiec Fiona wsadza pysk miedzy zeberka i tak sobie lezy. Rozwazam uruchomienie jej piekarnika w ramach solarium :) Twoje tez tak lubia kaloryfery?
No i pierwsze drugie swieto jadymy do rodzicow, a potem w drugie wracamy zas, bo 27 do pracyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy :D

Jak masz jakiś fajny przepis na makowca to poproszę o podpowiedz, bo ja nie mam pomysla :)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Nie gru 22, 2013 19:24 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - konkursowo

Obrazek
Pogodnych Świat zimowych,
odpoczynku, zwolnienia oddechu,
nabrania dystansu do tego co wokół,
chwil roziskrzonych kolędą,
śmiechem i wspomnieniami.
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Nie gru 22, 2013 23:00 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - konkursowo

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon gru 23, 2013 7:30 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - konkursowo

dziękuję bardzo za życzenia :1luvu:
my też będziemy składać, ale na razie burasiątka próbują stworzyć kartkę (bo ja pracuję...), a że małymi łapeczkami idzie wolniej ;-)
ale jak skończę robić to, co muszę do pracy, to zjem coś i im pomogę :kotek:

wczoraj produkowaliśmy "ozdoby choinkowe" ;)
mamy 14 dużych kokard, ok 70 małych kokardek, pół kg cukierków marcepanowych na sznurkach, choinki w prezencie, pierniczki do zjedzenia i... :)
Obrazek

no i pozostałe... ;)
Obrazek

Obrazek

a dzisiaj poza pracą w planie sernik, ciasto mandarynkowe, sprzątanie, jak wróci tż to ubieranie choinki, jeszcze jedną turę muszę wyprać, parę rzeczy wyprasować...
ale najpierw sprawozdanie do pracy muszę zrobić.. :roll:

solangelica pisze:Melduje ze Twoja cudnie pachnaca szyneczka jeszcze trwa w lodowce ;) czeka na swiateczny stol. POTWIERDZAM - wonio niesamowicie! Lezala w kuchni na blacie cala noc, jak tam weszłam rano to poczułam najpierw szynke... No slinotok jest gwarantowany!
cieszę się, że jeszcze trwa, i mam nadzieję, że potem będzie smakowała :oops: :ok:
co do aromatu, to napiszę tylko jedno: a nie mówiłam :P

solangelica pisze:Fajna ta Twoja firmowa wigilia, mnie czeka w poniedziałek - praktycznie początek pracy... Bardzo mily to gest, może się dzięki temu lepiej zintegrujemy :)
fajna :)
i powiedzmy specyficzna :)
mam nadzieję, że Twoja też będzie uda, że będziesz się na niej dobrze czuła, i że będzie się dobrze pracowało :) :ok: :ok: :ok:

solangelica pisze:Zbyszek jeszcze odsypia swoja inwentaryzacje, codziennie cos się dzieje i wlasciwie to jeszcze nie miał kiedy odespać... Ale pracuje nad tym
:ok: :ok: :ok:
(choć nie wiem, czy pracujesz nad tym, żeby się wyspał, czy nad tym, żeby się nie wyspał :twisted: :mrgreen: )

solangelica pisze:W piątek mielismy misje z paczka swiateczna dla sąsiadki (chyba Ci wspominaliśmy?). Ale była akcja
nie wspominaliście, ale na pewno będzie jeszcze okazja ;)

solangelica pisze:Poza tym zaliczyliśmy byzuch - wszyscy przezyli nawet Muter za bardzo nie narzekala Koty szaleją, odpowietrzyli nam kaloryfer w pokoju wiec Fiona wsadza pysk miedzy zeberka i tak sobie lezy. Rozwazam uruchomienie jej piekarnika w ramach solarium Twoje tez tak lubia kaloryfery?
kaloryfery ignorują zupełnie... ale jak jest zimno, to ładują się pod kołdrę zamiast na kołdrę :lol:

solangelica pisze:No i pierwsze drugie swieto jadymy do rodzicow, a potem w drugie wracamy zas, bo 27 do pracyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
:ok: :ok: :ok:

solangelica pisze:Jak masz jakiś fajny przepis na makowca to poproszę o podpowiedz, bo ja nie mam pomysla
niestety nie mam - w życiu nie piekłam makowca :oops:
kiedyś pewnie będę piekła, ale zwykle piekłam ciasta takie, żeby inni też jedli, a babcia nie może maku (ewentualnie w śladowych ilościach, w stylu łyżeczka makówek na wigilię), dziadek jak żył też nie mógł (a jak mogli i jedli, to ja dzieciakiem byłam i nie piekłam...), więc zawsze piekłam co innego :kotek:
dzisiaj też nie będzie makowca ale ciasto mandarynkowe wg przepisu Nigelli - zobaczymy, co wyjdzie :mrgreen:
ale na razie - raporty czekają... :oops:

charm

Post » Pon gru 23, 2013 11:34 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - konkursowo

Ja się ponapawam, a Ty rób sobie spokojnie raport :mrgreen:

Proste , a takie sliczne, ach, och, ach Obrazek
Obrazek

Za parę godzin rozpocznę nierówną walkę z pieczeniem, gotowaniem, szykowaniem i pakowaniem i co tam jeszcze, dlatego już teraz ...
Zdrówka, Samych Pięknych chwil na te Święta i niech Nowy błyśnie łaskawym Światłem Obrazek
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Nie gru 29, 2013 21:55 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - konkursowo

Łał 8O :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto gru 31, 2013 15:40 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - konkursowo

Obrazek
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]