STARE , KALEKIE w schronie-Dziadzio Kostuś za TM [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 11, 2013 19:03 Re: STARE , KALEKIE- BULEŃKA/HELENA ciężko chora!!!

Bardzo smutna wiadomość :(

viewtopic.php?f=1&t=108507&start=420
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pt gru 13, 2013 21:34 Re: STARE , KALEKIE- BULEŃKA/HELENA ciężko chora!!!

MałgosiaZ pisze:Bardzo smutna wiadomość :(

viewtopic.php?f=1&t=108507&start=420

Wszyscy trzymamy kciuki za Helenkę / Buleńkę i kibicujemy Jej i Jej Wspaniałemu Anielskiemu Domkowi.
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Sob gru 14, 2013 20:04 Re: STARE , KALEKIE- BULEŃKA/HELENA ciężko chora!!!

A teraz coś dla pokrzepienia ducha :

http://zapodaj.net/f63d552a6db4b.jpg.html

Poznajecie ? :1luvu:

Przede wszystkim informujemy, że zmieniliśmy kociakowi imię na MIKE :)
Poniżej ciekawostka, którą wyczytaliśmy i tak jakoś poszło....
Ciekawostki o szylkretkach
W niektórych kulturach wierzono i nadal się wierzy, że szylkretowe kotki przynoszą szczęście. Przykładem jest Japonia, w której wielką popularnością cieszą się koty rasy Maneki-Neko w kolorach Mi-Ke, czyli właśnie tricolorki.
Kociak jest bardzo energiczny i bardzo charakterny !!
Kuweta ogarnięta. Lubi jeść :) i rozrabiać. Ostatnio ulubionym miejscem jest kosz na śmieci. Ach! i chyba polubiła sushi! i raczej tuńczyka niż łososia.
W sobotę byliśmy ponownie u okulisty. Oczy są ok ale prawdopodobnie małą czeka korekcja powieki w prawym oku jak osiągnie 5-6 miesiąc życia. Na razie będzie dostawała profilaktycznie krople do oczu. Do lekko zapadniętego oczka dostaje się sierść i może powodować stany zapalne dlatego ten zabieg.
Poza tym czuje się dobrze a w jej sierści można już zanurzać dłoń :)))
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Sob gru 14, 2013 20:09 Re: STARE , KALEKIE- BULEŃKA/HELENA ciężko chora!!!

To niesamowite jak, w sumie z przypadku, Mike trafiła na zajebisty dom :mrgreen:
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Sob gru 14, 2013 20:52 Re: STARE , KALEKIE- BULEŃKA/HELENA ciężko chora!!!

I jeszcze wieści z domku Mufki :1luvu: :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Fotki same mówią za siebie :D . Nic dodać ,nic ująć :ok:
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Sob gru 14, 2013 22:35 Re: STARE , KALEKIE- Mike i Mufka foty str24

Ależ one obie są już duże.
I wypiękniały :1luvu:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Wto gru 17, 2013 22:23 Re: STARE , KALEKIE- Mike i Mufka foty str24

Dziadek Smerf - wiek między 15-18lat , przyjmijmy 16 :wink: . Czarny (był , bo teraz futerko zbrązowiało) , siwy pyszczek.
W schronie od 03.08.2013. Drobny , chudy , dwa kły ,ropa w prawym uchu . Ale miły , kochany i pragnący opuścić szpitalną "szafę" .
Wymagania :
-kawałek spokojnego kąta
-pełna miska
-i trochę miłości

Rozbraja , rozczula , chwyta za serce :1luvu: . No przynajmniej mnie chwycił .

Obrazek

Też pragnie mieć dom na resztę swoich dni . Naprawdę warto go przygarnąć , jak najszybciej , bo czas nieubłaganie mija.
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Śro gru 18, 2013 18:04 Re: STARE , KALEKIE- w schronie. Dziadek Smerf-kolejna bieda

Dziadek Smerf :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Śro gru 18, 2013 19:37 Re: STARE , KALEKIE- Mike i Mufka foty str24

MałgosiaZ pisze:Dziadek Smerf - wiek między 15-18lat , przyjmijmy 16 :wink: . Czarny (był , bo teraz futerko zbrązowiało) , siwy pyszczek.
W schronie od 03.08.2013. Drobny , chudy , dwa kły ,ropa w prawym uchu . Ale miły , kochany i pragnący opuścić szpitalną "szafę" .
Wymagania :
-kawałek spokojnego kąta
-pełna miska
-i trochę miłości

Rozbraja , rozczula , chwyta za serce :1luvu: . No przynajmniej mnie chwycił .

Obrazek

Też pragnie mieć dom na resztę swoich dni . Naprawdę warto go przygarnąć , jak najszybciej , bo czas nieubłaganie mija.

:!:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro gru 18, 2013 19:50 Re: STARE , KALEKIE- w schronie. Dziadek Smerf-kolejna bieda

Mam takiego czarnuszka staruszka 18-letniego w domu od małego,znalazłam go z okropną biegunką :roll: ,dziś dziadzio jeszcze w dobrej formie :) ,tylko na renalu ,bo nereczki odmawiają posłuszeństwa,a ten dziadzio jak, z nerkami u niego?

róża35

Od: Sob paź 29, 2011 21:49

Post » Pt gru 20, 2013 19:17 Re: STARE , KALEKIE- w schronie. Dziadek Smerf-kolejna bieda

Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pt gru 20, 2013 23:21 Re: STARE , KALEKIE- w schronie. Dziadek Smerf-kolejna bieda

Revontulet pisze:Dziadzio Smerf Live:
http://revontulet.wrzuta.pl/film/8S2Io3 ... dzio_smerf

Kochane stworzenie :)

Po raz n-ty powtórzę:
Nikt z nas nie chciałby zostać zupełnie sam, bez bliskich osób, kiedy starość zapuka do drzwi.
Koty to delikatne stworzenia. Pobyt w schronisku znoszą o niebo gorzej niż psy.

Gdyby koty w schronisku mogły mówić, to opowiedziałyby nam wiele historii:

"Miałem dom, ale wyszedłem na chwilę i się zgubiłem, i mój właściciel mnie nie odnalazł, błąkałem się"

"Miałem dom, ale mój człowiek umarł, spadkobiercy mieszkania mnie nie chcieli przygarnąć"

"Miałem dom, ale wypadłem z okna, byłem przestraszony, nie umiałem znaleźć drogi do domku"

"Miałem dom, ale się komuś znudziłem, wziął mnie do samochodu i wyrzucił gdzieś"

"Miałem dom, ale ktoś musiał wyjechać na wakacje/święta, wziął mnie do samochodu i wyrzucił gdzieś"

"... i/lub zgarnęła mnie z ulicy Straż Miejska albo osoba prywatna i przywiozła do schroniska"

(...)
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Sob gru 21, 2013 8:31 Re: STARE , KALEKIE- w schronie. Dziadek Smerf-kolejna bieda

róża35 pisze:Mam takiego czarnuszka staruszka 18-letniego w domu od małego,znalazłam go z okropną biegunką :roll: ,dziś dziadzio jeszcze w dobrej formie :) ,tylko na renalu ,bo nereczki odmawiają posłuszeństwa,a ten dziadzio jak, z nerkami u niego?

Zapewne jak na seniora Dziadzio Smerf wymaga nieco innego traktowania :wink: , na nerki trzeba będzie zwracać szczególną uwagę . Ale skoro wyniki jego badań nie są alarmujące , biorąc pod uwagę fakt co koty w schronie dostają - mam nadzieję że najgorzej nie jest .
No i przemiłe i kochane z niego stworzonko - siwy pysio wygląda rozczulająco :1luvu: .
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Sob gru 21, 2013 10:17 Re: STARE , KALEKIE- w schronie. Dziadek Smerf- na żywo str2

Kochany Dziadzio :1luvu: Staruszki to istoty strasznie chwytające za serce... Wśród moich domowych są dwa seniory (rówieśnicy Smerfa ;)) i nie chcą one wiele... Tylko miłości, kawałka poduszki i miejsca przy kaloryferze...
kicikicimiauhau

Post » Sob gru 21, 2013 21:25 Re: STARE , KALEKIE- Mike i Mufka foty str24

Niestety nie moge go wziac do siebie. Ale moge pomoc finansowo w jego utrzymaniu jesli ktos go przygarnie (szczegoly na pw).
Dla wszystkich, ktorym kocie losy nie sa obojetne zdrowych, dobrych spokojnych Swiat z mruczana koleda. :s5:

MAZ

Od: Sob cze 29, 2013 17:02

[poprzednia][następna]