Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 15, 2013 11:08 Re: Zdekompletowana,ale miziasta!Chce być jedynaczką!! dt/ds

Na FB też jest sens (tam jest wielu bezkotnych albo jednokotnych lub jednopsich szukających kota). Przydałoby się osobne wydarzenie, bo tak u Lakiego ginie Mela. Pogadam z Agą - wydarzenie mogę zrobić, tylko kto później będzie na pytania na FB odpowiadał? I macie jakiś tekst opisowy? Jakaś historia pod FB w skrócie?
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Nie gru 15, 2013 11:18 Re: Zdekompletowana,ale miziasta!Chce być jedynaczką!! dt/ds

Spanie na kafelkach... z nerkami.. :(

Poprosiłam już Gosie o wydarzenie. Chyba, żeby nie mogła albo co... Ja będę odpowiadać via Alienor, bo co zrobić. Juz mi łatwiej wchodzić i poruszać się na fb po tych zmianach, choć nie powiem, żebym to lubiła :twisted:
Ale dla Meli :D . I dla Alienorka!
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie gru 15, 2013 11:21 Re: Zdekompletowana,ale miziasta!Chce być jedynaczką!! dt/ds

Ogloszenia.ode.mnie juz sa . Wroclaw, Katowice, Opole
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie gru 15, 2013 11:35 Re: Zdekompletowana,ale miziasta!Chce być jedynaczką!! dt/ds

DZIĘ-KU-JE-MYYY!!! :1luvu:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Nie gru 15, 2013 13:53 Re: Zdekompletowana,ale miziasta!Chce być jedynaczką!! dt/ds

morelowa - napisałaś tekst o Meli dla CatAngel? Kiedy będziesz miała info kiedy będzie wydarzenie? Pamiętaj, żeby wtedy tutaj wkleić link - w poście, który napiszesz i w pierwszym poście.
Moim nerkom nie szkodziło spanie w łazience - miałam wtedy pod sobą karimatęx2, materac i byłam w śpiworze. Teraz spałam tylko na kocu grubym polarowym - tak czy siak mnie na nerki zimno nie szkodzi zbytnio. Problem jest, że mi się wytrącają szczawiany - genetyczne - więc tworzy się co jakiś czas piasek i potem kamienie. Potem one wychodzą i znów jest OK na jakiś czas.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie gru 15, 2013 17:11 Re: Zdekompletowana,ale miziasta!Chce być jedynaczką!! dt/ds

Napisałaś :mrgreen: Info - pewnie jak zostanie zrobione. Dobrze, zapamiętam, żeby wkleić :lol:

Pierwszy raz słyszę, żeby nerkom nie szkodziło zimno 8O Choćby zbytnio. Ale gdyby tak było to tym lepiej.

Obrazek

morelowa

Post » Pon gru 16, 2013 16:43 Re: Zdekompletowana,ale miziasta!Chce być jedynaczką!! dt/ds

Dostałam od czarno-czarni jakiś milion linków melowych :D Obrazek - powinnam z tych kolan nie wstawać :?
Teraz trzymajcie wszystkie kciuki, ile ich macie [nie zapominając o innych potrzebujących :mrgreen: ] za to, żeby telefon dzwonił bez przerwy..no, powiedzmy - co chwilę :lol:

Obrazek

morelowa

Post » Pon gru 16, 2013 17:10 Re: Zdekompletowana,ale miziasta!Chce być jedynaczką!! dt/ds

Za dom dla gadatliwej i miziastej seniorki :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Wto gru 17, 2013 18:47 Re: Zdekompletowana,ale miziasta!Chce być jedynaczką!! dt/ds

Wietrzyłam 10 minut łazienkę, korzystając z tego, że reszta ferajny spała. Z Melą na kolanach. I co? I musiałam zamknąć, bo najpierw przyszła się poczulić Fionka, a potem przyszedł Justin jr (i tu już był ostry syk z pluciem) i Ciel (a tu już jak tylko zajrzał do łazienki to już była symfonia grozy. I "nie dotykaj mnie bo użrę choć nie mam zębów" jak chciałam ją zestawić ZA kibelek, żeby futerka wygonić. Więc wywaliłam biedne gadziszcza (w tym Fio, która wróciła zobaczyć co się dzieje i już też była wrogiem) przy pomocy nawoływania, zaganiania nogą i rzucania patykiem. Potem Mela zeskoczyła mi z kolan i się schowała a ja zamknęłam łazienkę. Trochę powietrza wleciało. Chyba.

Alienor

Post » Wto gru 17, 2013 19:55 Re: Zdekompletowana,ale miziasta!Chce być jedynaczką!! dt/ds

Masakra :-(
...

czarnekoty123

Post » Wto gru 17, 2013 20:04 Re: Zdekompletowana,ale miziasta!Chce być jedynaczką!! dt/ds

Spoko - 10 minut później leżała rozwalona na sławetnym kocyku i pucowała brzuszek i tylną łapkę, więc dość szybko do siebie dochodzi (w sensie od nerwów do wyluzowania). I kolację chętnie zjadła i bez nerwów. Tylko widać że ona ewidentnie potrzebuje jednokociego domu z nią w roli One and Only Queen, a jak dotąd była tylko jedna oferta DS - od pani z kilkoma kotami. Więc musiałam odmówić i podziękować pięknie :( .

Alienor

Post » Wto gru 17, 2013 20:48 Re: Zdekompletowana,ale miziasta!Chce być jedynaczką!! dt/ds

Jeśli jest jak Magnolcia (a wygląda, że jest), to musi poczekać na konesera kociego charakteru. Magnolcia jest przekochana, ale Pani Kot i tylko jej terytorium, na którym łaskawie pozwala nam mieszkać (ona nawet mnie po 23 wyrzuca do łóżka: wskakuje na biurko i tak sztura, że się nie da nic zrobić; a o północy traci cierpliwość i potrafi mnie gryźć po kostkach... no cóż - dba o to, żebym nie pracowała po nocach).
...

czarnekoty123

Post » Śro gru 18, 2013 8:02 Re: Zdekompletowana,ale miziasta!Chce być jedynaczką!! dt/ds

NO, to Magnolcia jest super dziewczynka - chyba ją lubię :D
Ale Alienor i reszta kotów :mrgreen: mają przekichane przez Melę :( Szkoda kotków - pewnie by się zaprzyjaźniły, pewnie pobawiły.. A tu mały, kudłaty potworek - bez zębów,łapy i pazurów :roll: Pewnie zdając sobie sprawę z własnych braków nadrabia. Tylko skąd taki Maurycek ma to wiedzieć?

Swoją drogą, ze też żaden wet po drodze nie przyjrzał się tej brodzie, nie zainteresował.. Oni są jak ludzcy lekarze - jak nie zapytać, nie podsunąć, na uprzeć się to nie zrobią.

Skąd ta pani z ofertą ds się dowiedziała? Do mnie nikt na razie nie dzwonił. Choć czarno-czarni przysłała następny tysiąc linków - tym razem na Katowice :1luvu:

Obrazek

morelowa

Post » Śro gru 18, 2013 21:20 Re: Zdekompletowana,ale miziasta!Chce być jedynaczką!! dt/ds

Pani z tablicy (na FB jak sądzę) się dowiedziała i spytała Agę. Aga mnie no i wiadomo - musiałam odmówić. Bo żadna ze stron nie byłaby szczęśliwa.
Ale pazurki odrastają - powolutku, ale systematycznie. I bezzębnym pyszczkiem całkiem zgrabnie ładujemy jedzonko do środka i już nie wraca się przedwcześnie. Tylko wyłazi tak jak trzeba i ląduje w kuwetce - oczywiście nie zakopane, bo Jaśnie Pani Melanii nie trzeba zakopywać, bo ma od tego służbę :P . I Mela jest coraz bardziej gadatliwa - jak siedzimy razem, to odchodzi nie tylko mruczenie czy szczęśliwe ciamkanie, ale też i opowieści i wskazówki jak można by było ją odpowiednio zabawić i uczcić. :D

Alienor

Post » Czw gru 19, 2013 8:01 Re: Zdekompletowana,ale miziasta!Chce być jedynaczką!! dt/ds

NO, paczcie jaka mądra :mrgreen:
Ty też ,skoro rozumiesz co gada :lol:

Tablica.pl to portal ogłoszeniowy. Na fb też są tablice :D

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]