Adoptowałam sukę: Debi. ZAMYKAMY :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 16, 2013 22:04 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki, Domek :)

Fruzia akurat była ze wszystkich tymczasów najbardziej płochliwa i nieśmiała. Dobrze, że już poszła do domu, bo te hałasy i harmider były dla niej stresujące. Bardzo jestem szczęśliwa.

Remont? Jak zakończę to, co teraz zaczęłam, nie wpuszczę do domu żadnej ekipy przez kilka następnych lat. No way.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pon gru 16, 2013 22:07 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki, Domek :)

Wiesz co? Remont remontem, ale nowy wątek się prosi o założenie :mrgreen:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pon gru 16, 2013 22:16 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki, Domek :)

ooo nie, nie dzisiaj
nie dam rady
miałam tak potworny maraton plus znowu kontakt z urzędnikiem. To wykańcza.

Urzędnik miał zarejestrować samochód. Mnie bardzo się spieszyło, bo byłam umówiona na godzinę, potem na kolejne spotkanie i obsuwa skutkowałaby zawaleniem planu całego dnia. Gość był z gatunku tornad :roll: W czasie, gdy celował paluszkiem w klawiaturę, podchodziły dwa razy jakieś dziunie urzędniczki z niezwykleważnymzapytaniemwstylujaksięrejestrujejakcośtam. Zwróciłam w końcu uwagę i jemu i dziuni pytającej. Ale czego oczekiwać od urzędnika? Standardów? Wolne żarty. Mogą sobie kupić biurka ze srebra, a i tak Gomułka wyłazić będzie z każdego kąta.
Obrazek

Femka

Post » Pon gru 16, 2013 22:25 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki, Domek :)

Tak, oczekiwać.
Ja nie narzekam, u mnie urzędnicy bez zastrzeżeń. Natomiast z po drugiej stronie biurka bywa różnie z kulturom.

jaaana

Post » Pon gru 16, 2013 22:26 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki, Domek :)

Lubie Cie czytac :)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pon gru 16, 2013 22:29 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki, Domek :)

to masz wyjątkowe szczęście. W Łodzi ciągle załamka. Najgorsze, że oni doskonale wiedzą, jak powinni traktować interesanta, bo jak się ich stanowczo ustawi, chodzą jak w zegarku. Po kim kulturalnym, grzecznym i spokojnym jeżdżą jak chcą. Ordynarnie lekceważą.
Obrazek

Femka

Post » Pon gru 16, 2013 22:38 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki, Domek :)

zuza pisze:Lubie Cie czytac :)

Femka pisze:to masz wyjątkowe szczęście (...)

:ryk:

Femka pisze:W Łodzi ciągle załamka. Najgorsze, że oni doskonale wiedzą, jak powinni traktować interesanta, bo jak się ich stanowczo ustawi, chodzą jak w zegarku. Po kim kulturalnym, grzecznym i spokojnym jeżdżą jak chcą. Ordynarnie lekceważą.

No pacz, a ja zawsze myślałam, że dla mnie tacy uprzejmi, bo ja grzecznie do nich :lol:

jaaana

Post » Pon gru 16, 2013 23:01 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki, Domek :)

zuza pisze:Lubie Cie czytac :)

Mnie? :1luvu: Zrobiłaś mi dużą przyjemność, dziękuję.

Wiecie, co mnie najbardziej wkurza w tymczasach? Że szwendają się po domu jak po swoim. Przechadza się taki jeden z drugim, ogon zadarty, rozgląda się, tu pociągnie, tam złapie. Nic pokory w takim kocie nie ma. O wdzięczności nie wspominam, bo to zjawisko kotom zupełnie obce. Nie tylko tymczasom.

Z gatunku reklama. Jakiś czas temu często emitowany był spot firmy apart, w konwencji biało czarnej. Był piękny, subtelny, aż się chciało patrzeć. Teraz ze zdumieniem obserwuję kolejne reklamy, obowiązkowo świąteczne, na których ta sama modelka epatuje karpikiem, miną debila. To podobno jakaś znana twarz. Na temat urody się nie wypowiadam, bom sama Klaudia Szifer dla ubogich, ale jak się ma mocno wydłużoną szczękę, nie należy jej dodatkowo rozwierać, bo to potęguje podobieństwo do konia. Ale spece od reklamy chyba powinni to wiedzieć?
I ogólnie teraz jest fuj. A ja robiłam sobie smaczek na cały cykl czarno białych spotów, jak ten pierwszy.

p.s.
Bąbel siedzi przy telewizorze i poluje na ruszające się elementy. Ciekawe, czy telewizor runie, a jeśli tak, to kiedy. A jeśli runie, Bąbel idzie na skórkę.

EDIT: już wiem, o co mi chodzi z tą reklamą. Na czarno-białej piękno biżuterii grało pierwszoplanową rolę, dominowało. Teraz jest tak kolorowo, świątecznie i jarmarcznie, że oko z trudem wyłowi biżuterię, skupi się raczej na błyskotkach nie-biżuteryjnych.
Obrazek

Femka

Post » Pon gru 16, 2013 23:23 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki, Domek :)

Tak, tymczasy, kiedy się oswoją, natychmiast czują się jak u siebie. Żadnego respektu. Wpychają się na najlepsze rezydenckie miejscówki. A biedne domowe koty, które powinny mieć większe prawa, stresują się i patrzą na człowieka z wyrzutem.

jaaana

Post » Wto gru 17, 2013 1:00 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki, Domek :)

jaaana pisze:Tak, tymczasy, kiedy się oswoją, natychmiast czują się jak u siebie. Żadnego respektu. Wpychają się na najlepsze rezydenckie miejscówki. A biedne domowe koty, które powinny mieć większe prawa, stresują się i patrzą na człowieka z wyrzutem.

Moi się na szczęście nie stresują, ale gówniarz się im pcha do misek :roll:
I mają problemy ze spaniem ze mną w wyrku, bo szczyl tam wiecznie siedzi i zaraz zaczyna na starszego kolegę polować i go żreć :evil:
Do mojego talerza też ryjek wtyka zresztą :|

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto gru 17, 2013 1:02 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki, Domek :)

felin pisze:
jaaana pisze:Tak, tymczasy, kiedy się oswoją, natychmiast czują się jak u siebie. Żadnego respektu. Wpychają się na najlepsze rezydenckie miejscówki. A biedne domowe koty, które powinny mieć większe prawa, stresują się i patrzą na człowieka z wyrzutem.

Moi się na szczęście nie stresują, ale gówniarz się im pcha do misek :roll:
I mają problemy ze spaniem ze mną w wyrku, bo szczyl tam wiecznie siedzi i zaraz zaczyna na starszego kolegę polować i go żreć :evil:
Do mojego talerza też ryjek wtyka zresztą :|

Masz mojego szczyla? 8O

jaaana

Post » Wto gru 17, 2013 1:10 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki, Domek :)

Ma takiego: viewtopic.php?f=13&t=157049 :)
Ale one chyba wszystkie tak samo upierdliwe :lol:

felin

Post » Wto gru 17, 2013 1:13 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki, Domek :)

W innym futerku
viewtopic.php?f=13&t=158698
Ale ten sam, na pewno :lol:

jaaana

Post » Wto gru 17, 2013 1:15 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki, Domek :)

jaaana pisze:W innym futerku
viewtopic.php?f=13&t=158698
Ale ten sam, na pewno :lol:

Pci innej takoż :wink:
Swoją drogą, jakie to szczęście, że ja miewam wyłącznie chłopaków - fochów kocich panien chyba bym nie zdzierżyła :mrgreen:

felin

Post » Wto gru 17, 2013 1:22 Re: Adoptowałam sukę: Debi. Mam też Szczypiorki, Domek :)

Płeć nieważna, jakakolwiek, i tak do usunięcia :mrgreen:
Też miałam w tym roku przewagę chłopaków, ale dziewczyny były słodyczki, dopiero ta wariatka jest.

jaaana

[poprzednia][następna]