762/13

763/13

764/13

767/13

768/13

769/13

770/13

771/13

???

???

Edit: jeszcze jeden biały ukryty w bazie
???

Oba białaski już bezpieczne. Co za historia

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Szalony Kot pisze:Dwa zwrotywidać, że powinien na miejscu być na stałe ktoś, kto dobrze zna koty i opowie także o ich wadach charakteru
szkoda, że tak się nie da
boniedydy pisze:Szalony Kot pisze:Dwa zwrotywidać, że powinien na miejscu być na stałe ktoś, kto dobrze zna koty i opowie także o ich wadach charakteru
https://www.facebook.com/natalia.ozdoba
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater - w schronisku nie widać, żeby się nagle rzucała i gryzła. Dziwi mnie natomiast komentarz na temat reakcji na inne koty - to, że ich nienawidzi, widać po 10 minutach spędzonych z nią w jednym pokoju.
pchełeczka pisze:boniedydy pisze:Szalony Kot pisze:Dwa zwrotywidać, że powinien na miejscu być na stałe ktoś, kto dobrze zna koty i opowie także o ich wadach charakteru
https://www.facebook.com/natalia.ozdoba
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater - w schronisku nie widać, żeby się nagle rzucała i gryzła. Dziwi mnie natomiast komentarz na temat reakcji na inne koty - to, że ich nienawidzi, widać po 10 minutach spędzonych z nią w jednym pokoju.
Ciekawe czy to naprawdę jest typ jedynaczki czy po prostu zachowanie ludzików ją prowokowało. Miałam kilka kotów które próbowały gryźć i drapać i każdego udało się tego oduczyć. Zamiast gryźć robiły uniki a po jakimś czasie przychodziły na głaski. Trzeba trochę cierpliwości i chęci. A może to zwyczajnie nie ten domek....
królik dags pisze:Myślę, że przy wprawnej ręce mogłaby się otworzyć, ale trzeba jej bardzo dużo zrozumienia i nie można się bać sznytekJa w nią wierzę, bo to niezwykle urodziwa panna.
królik dags pisze:PS bardzo cieszę się, że udała się zbiórka na kiermaszu, moje wielkie kongratulejszyns
akne pisze:królik dags pisze:Myślę, że przy wprawnej ręce mogłaby się otworzyć, ale trzeba jej bardzo dużo zrozumienia i nie można się bać sznytekJa w nią wierzę, bo to niezwykle urodziwa panna.
Każdy taki przypadek zwrotu z adopcji, kiedy wiem, dlaczego się wydarzył, uczy mnie i daje cenne wnioski na przyszłość.
Moje koleżanki wolontariuszki pilnują, żeby przed pokojami adopcyjnymi były wywieszone opisy kotów. W każdym jest numer telefonu do wolontariusza, który kota zna i potrafi wybadać, czy potencjalny domek sobie z nim poradzi.
Może by zacząć pisać w ogłoszeniach adopcyjnych i na stronie schroniska, że polecamy dokonywanie adopcji kotów w weekendy, kiedy są wolontariusze, a w przypadku kotów o niełatwym charakterze pisać boldem w ogłoszeniu: "koniecznie skontaktuj się z wolontariuszem przed adopcją, który doradzi i sprawdzi, czy dogadasz się z tym kotem" czy coś w tym sensie.
No ale nie zawsze jest zrobione ogłoszenie dla danego kota, bo ruch spory.królik dags pisze:PS bardzo cieszę się, że udała się zbiórka na kiermaszu, moje wielkie kongratulejszyns
Każdy grosik się liczyNiesprzedane fanty wystawię na naszym koncie na Allegro w okresie międzyświątecznym, bo mam urlop!
magdar77 pisze:Moim zdaniem to dobry pomysł, ale ja się nie znamMam po prostu pobożne życzenie, żeby wszyscy adoptujący stosowali się do tych zasad. I może taki napis zachęci ludzi do czytania opisów a nie braniu kota w typie persa albo pięknej szylci, bo są takie ładne i jakoś to będzie. Bo jakoś to na ogół jest tak sobie (w optymistycznej wersji).
MałgosiaZ pisze:
Ho ho ho !!!
Jestem Mauryś - PostPaluszek,
mam swój domek , pełen brzuszek.
Dzisiaj proszę dla ziomali , którzy w schronie pozostali,
niechaj w tej świątecznej chwili
człowiek serce swe uchyli.
Przekaż prezent , grosik , coś do miseczki
a Paluszkom uśmiechną się mordeczki.
Ja dam radę dźwignąć worek ,
na ulicy minę korek i popędzę z prezentami ,
bo czekają już przy bramie,
wszystkie koty i kocięta , także chcą mieć fajne Święta.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt-Viva!
ul. Kawęczyńska 16 lok.42a
03-772 Warszawa
93 2030 0045 1110 0000 0255 7970
W TYTULE: Puszka dla Paluszka -Święta
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Maurycy przyjmie też paczki dla Paluszków. Chętnych "Mikołajów" prosimy o kontakt z wolontariuszami
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510 i 1098 gości