Dudusia biało-niebieska już w DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 14, 2013 19:04 Re: Biało-niebieska-kociak jest Dt, kicia czeka na zgranie

Pieski się bardzo ruszały, więc zdjęcia nie wyszły najlepiej, robione telefonem komórkowym.

Mamusia, w typie posokowca

Obrazek

Mamusia z synkiem nr 3

Obrazek

W tle tatuś

Obrazek

Piesek nr 1

Obrazek

Obrazek

Piesek nr 2

Obrazek

Piesek nr 3

Obrazek

Pieski trzy

Obrazek

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Sob gru 14, 2013 19:06 Re: Biało-niebieska-kociak jest Dt, kicia czeka na zgranie

Mamusia w typie posokowca ?? Przecież my mamy dziewczyny od posokowców !!! Już ją podsyłam. To zmieni postać rzeczy. !

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Sob gru 14, 2013 21:31 Re: Biało-niebieska-kociak jest Dt, kicia czeka na zgranie

Ok jeśli Państwo podpiszą zrzeczenie się psów, ale zostawią je u siebie do momentu znalezienia domu - pomożemy, ale trzeba zbierać kasę na psiaki bo konto na prawdę puste. Czekam jeszcze na potwierdzenie Pani prezes, ale powinniśmy pomóc.

OlaLola

Post » Nie gru 15, 2013 7:37 Re: Biało-niebieska-kociak jest Dt, kicia czeka na zgranie

Oby się udało :ok: :ok: :ok: Ci ludzie na pewno dobrze traktują te pieski, skoro są takie przyjazne, to powinno pomóc w znalezieniu domków.
A co u ślicznej Dudusi?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie gru 15, 2013 13:46 Re: Biało-niebieska-kociak jest Dt, kicia czeka na zgranie

Sprawa jest bardzo skomplikowana.

Mikołajczyk z Cichego Kata był tam na interwencji ze straż miejską, albo policją, ale oni stwierdzili, że psy są zadbane. Tam jest bieda na pewno psy są nie odrobaczone, nie szczepione, więc im się chyba nie chciało sprawdzić książeczki zdrowia, ze psy nie są szczepione. Podobno Mikołajczyk chciał wysterylizować suczkę, ale ludzie się nie zgodzili. Jednego psa mają/mieli z Ulgi w cierpieniu, ale tam stwierdzono, że każdemu trzeba dać szanse.
Koleżanka zawiozła okrawki szynki, sery, ryż- psy zjadały surowy ryż. Śpią w rozwalonej komórce na dworze.
Suka miała 10 szczeniaków, 5 chyba utopili, dwa znalazły dom i jeszcze jest jakiś taki mix yorka na krzywych nóżkach.
Mają troje dzieci, partner pani niedawno wyszedł. Bieda piszczy. Oni chcą oddać tylko szczeniaki.

Suka jest bardzo chuda

Nie mam pomysłu.

dorobella

Post » Nie gru 15, 2013 16:23 Re: Biało-niebieska-kociak jest Dt, kicia czeka na zgranie

Ale chyba jakaś fundacja TOZ mają coś do powiedzenia, prawda?

ewar

Post » Nie gru 15, 2013 17:01 Re: Biało-niebieska-kociak jest Dt, kicia czeka na zgranie

Jeżeli Cichy Kąt nic nie zrobił :roll: Widać nikomu ta sytuacja nie przeszkadza.
Podobno FOZ stwierdził, ze każdemu trzeba dać szanse.

Oni nie mają opału, kąpią się czasem u sąsiadki. Dziwie się, że jeszcze jej dzieci nie odebrano. Najstarsze, gdzieś przebywa go nie ma. Zostało dwoje młodszych.

dorobella

Post » Nie gru 15, 2013 17:34 Re: Biało-niebieska-kociak jest Dt, kicia czeka na zgranie

Dorobella ciężko powiedzieć, czy Cichy kąt nic nie zrobił, bo jeżeli była tam interwencja z policją i policja nie znalazła powodu żeby odebrać psy to siłą psów nie zabiorą. Pytanie podstawowe kiedy ta interwencja była, bo jeśli np 3 miesiące temu była to sytuacja mogła inaczej wyglądać niż teraz. Było ciepło, szczeniaki były mniejsze ( na szczepienia mogły być za małe), suka wyglądała inaczej, spalała mniej tłuszczu.
Poza tym szczeniaków my też nie weźmiemy i nie zrobi ludziom przysługi. Za chwilę będą tam nowe szczeniaki...

OlaLola

Post » Nie gru 15, 2013 19:26 Re: Biało-niebieska-kociak jest Dt, kicia czeka na zgranie

ewar pisze:A co u ślicznej Dudusi?

Dudusia czuje się lepiej, jeszcze tylko jutro zastrzyk i powinno z pupką być dobrze. Prawdopodobnie przyczyną była przewlekła biegunka, lub zatwardzenie.
Niestety nie wie do czego służy kuweta.... :roll: i ma ruje.

Obrazek

OlaLola

Post » Pon gru 16, 2013 5:43 Re: Biało-niebieska-kociak jest Dt, kicia czeka na zgranie

OlaLola pisze:Niestety nie wie do czego służy kuweta...

Czytałam, że dobrze jest dać do kuwety zwykłą ziemię, taką do doniczek.Ona nie wie, co to żwirek, zawsze załatwiła się gdzieś na polu.Powinna wtedy załapać.
A rujka o tej porze? 8O
Ona jest bardziej rosyjska niż brytyjska, prawda? Cudna :1luvu:

ewar

Post » Pon gru 16, 2013 9:01 Re: Biało-niebieska-kociak jest Dt, kicia czeka na zgranie

Cudna Dudusia, cudna!.

A co do tych piesków, no cóż. Zawsze mnie zastanawia i przeraża to, że często tam gdzie bieda, to psów dużo, pytam się - po co? :roll:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pon gru 16, 2013 9:05 Re: Biało-niebieska-kociak jest Dt, kicia czeka na zgranie

Na razie Ania położyła kuwetę tam gdzie wcześniej kicia się załatwiła i pierwsze siku w kuwecie było.
Mam nadzieję, że dziewczyna zajarzy do czego służy kuweta. :ok:

I myślę, że Dudusia to mruczuś pospolity, tyle, że biało niebieski. Ja tam żadnej rasy w niej nie widzę. :roll:

Psów po prostu żal...

OlaLola

Post » Pon gru 16, 2013 9:11 Re: Biało-niebieska-kociak jest Dt, kicia czeka na zgranie

Oczywiście, że Dudusia to czystej rasy dachowiec :mrgreen: .Mój Duduś ma jednak bardziej płaski pyszczek, ona dłuższy, stąd moje skojarzenie.
Cieszę się, że z kuwetką lepiej :lol: Koty są mądre, szybko się uczą.
OlaLola pisze:Psów po prostu żal...

Dokładnie, one nie mogą się upomnieć o swoje, można je bezkarnie dręczyć :cry:

ewar

Post » Pon gru 16, 2013 12:20 Re: Biało-niebieska-kociak już w DT

Pupka gorzej po kupce... :( siura jak na razie do kuwety, ale kupkę (prawdopodobnie dlatego, że ją boli) na razie nie chce robić w kuwecie.
Biedna dziewczyna. Dziś znów wet.

OlaLola

Post » Pon gru 16, 2013 13:09 Re: Biało-niebieska-kociak już w DT

RC Fibre by pomogło, tak myślę.Biedna kiciunia :cry: A to? http://www.strefalekow.pl/product/detai ... 250-g.html

ewar

[poprzednia][następna]