Wawa- JEEP - wyrok-czekam na odpis. Warto walczyć!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw gru 12, 2013 7:59 Re: Wawa-3 kociaki..jedno małe marzenie.. SWÓJ DOM..

Fajnie, że nie bały się pana fotografa-całkiem obcego gościa!
A te oczka całej trójki patrzące w obiektyw - powalające ! :dance:
Obrazek Obrazek

pusiadanusia

Od: Czw sty 22, 2009 6:14

Post » Czw gru 12, 2013 12:54 Re: Wawa-3 kociaki..jedno małe marzenie.. SWÓJ DOM..

mamaGiny pisze:one sa identyczne :ryk:

no co Ty :mrgreen:
te tak

Marzenia11 pisze:ObrazekObrazek

ale te to nigdy w życiu! :ryk: :ryk: :ryk:

Marzenia11 pisze:ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw gru 12, 2013 13:51 Re: Wawa-3 kociaki..jedno małe marzenie.. SWÓJ DOM..

są tak śliczne, że brałabym wszystkie ;-)
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Czw gru 12, 2013 14:01 Re: Wawa-3 kociaki..jedno małe marzenie.. SWÓJ DOM..

mamaGiny pisze:są tak śliczne, że brałabym wszystkie ;-)

no to.... ???? :D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ryk:

Ech, one są naprawdę super... Jeepuś aż się rwie do głaskania i toczy wewnętrzną walkę ze sobą, aby po całości dawać się głaskać nie tylko mnie ale też obcym osobom. Walka , z pożądanym skutkiem, zbliża się do końca.
A Nissanek - do niego to na spoko można dotrzeć przez żołądek - włazi na kolana, aby dostać ukochane coś (a kocha wszystko :!: ) a potem zwiewa ile sił w łapkachl Ostatnio wdrażamy ćwiczenie - smakołyk tylko z ręki i to ze środka dłoni. I z bliska, czyli niemal na człowieku.
A Kangusia urobiła sobie Basię - bardziej daje się jej głaskać niż mi. :D
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw gru 12, 2013 15:06 Re: Wawa-3 kociaki..jedno małe marzenie.. SWÓJ DOM..

Niesmiało przypomnę - licytacja saszetek Royala Canin kończy się dzisiaj o 19.22

viewtopic.php?f=20&t=158920

Marzenia11

Post » Pt gru 13, 2013 11:46 Re: Wawa-3 kociaki..jedno małe marzenie.. SWÓJ DOM..

Ależ tytuł mi przyszedł do głowy podczas zmywania naczyń. Tytuł ogłoszenia dla Jeepa - "złodziej ludzkich serc i wędliny z chleba" :ryk: :ryk: :ryk: zmieniłam, a co mi tam, a moze akurat? :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Sob gru 14, 2013 10:26 Re: Wawa-3 kociaki..jedno małe marzenie.. SWÓJ DOM..

Marzenko chyba dzięki wydarzeniu mamy dom dla Neski!!!
Hania to najlepsza opiekunka jaką znam, domek jest w Gliwicach. Jeszcze trzeba dograć szczegóły, ale to już proszę w Twojej gestii bo ja dzisiaj pracuję 12-9 i nie będę miała dostępu do neta. Ja jutro zacznę się rozglądać na grupach za transportem i na transportowym trzeba wpisać, i myślę, że powinnaś zabrać Neskę do siebie na kilka dni zanim znajdziemy transport.
Hani dom polecam z pełną odpowiedzialnością, to wspaniała kobieta :1luvu:
Boszsz jak ja się cieszę :lol:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Sob gru 14, 2013 11:00 Re: Wawa-3 kociaki..jedno małe marzenie.. SWÓJ DOM..

ewan pisze:Marzenko chyba dzięki wydarzeniu mamy dom dla Neski!!!
Hania to najlepsza opiekunka jaką znam, domek jest w Gliwicach. Jeszcze trzeba dograć szczegóły, ale to już proszę w Twojej gestii bo ja dzisiaj pracuję 12-9 i nie będę miała dostępu do neta. Ja jutro zacznę się rozglądać na grupach za transportem i na transportowym trzeba wpisać, i myślę, że powinnaś zabrać Neskę do siebie na kilka dni zanim znajdziemy transport.
Hani dom polecam z pełną odpowiedzialnością, to wspaniała kobieta :1luvu:
Boszsz jak ja się cieszę :lol:

Świetnie!!! :D :ok: :ok: :ok:
Niestety nie ma opcji wzięcia Neski do mnie na kilka dni - z tego samego powodu, z którego maluchy siedzą w osobnym, pustym mieszkaniu.
Ale jak już wszystko będzie dograne na 100% (dom, transport) to na pewno kot będzie gotowy do podróży :wink:

Marzenia11

Post » Sob gru 14, 2013 11:22 Re: Wawa-3 kociaki..jedno małe marzenie.. SWÓJ DOM..

Może jakaś Dobra Dusza przygarnie koteczkę na kilka dni zanim znajdziemy transport, bardzo prosimy. To wielka szansa dla koteczki, martwię się, że jeżeli transport się znajdzie aby Neska znowu się nie zwieruszyła jak ostatnio.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Sob gru 14, 2013 16:39 Re: Wawa-3 kociaki..jedno małe marzenie.. SWÓJ DOM..

Kolejny - dla maluchów i wolnożyjących - viewtopic.php?f=20&t=159081

Marzenia11

Post » Sob gru 14, 2013 23:15 Re: Wawa-3 kociaki..jedno małe marzenie.. SWÓJ DOM..

ewan pisze:Może jakaś Dobra Dusza przygarnie koteczkę na kilka dni zanim znajdziemy transport, bardzo prosimy. To wielka szansa dla koteczki, martwię się, że jeżeli transport się znajdzie aby Neska znowu się nie zwieruszyła jak ostatnio.

:!: :!: :!:

Marzenia11

Post » Nie gru 15, 2013 15:56 Re: Wawa-3 kociaki..jedno małe marzenie.. SWÓJ DOM..

Kangusia juz po rujce. Rozmawiałam wczoraj z wet - bo ona od jakiegoś czasu od czasu do czasu wymiotuje, ale tak jakby się jej ulewało lub tak jej chlusta z pysia płyn. Plus do tego np. w trakcie zabawy porusza pyszczkiem tak jakby jej tam jakiś kłaczek futerka przeszkadzał, czasami do tego potrząśnie łebkiem. Rozmawiałam wczoraj z wet - albo to jakiś problem z przełykiem (rozszerzenie czy coś w tym stylu), albo to z nadmiaru mięsa - one ostatnio jedzą bardzo dużo piersi z kurczaka, bo bardzo lubią. Podobno nadmiar białka moze uruchomić procesy gnilne (mam nadzieję, ze nic nie pokręciłam i nie piszę głupot) i moze być taki efekt. Troszkę się zmartwiłam, ale trzeba obserwować no i po świętach pewnie pójdziemy do wetki.

Marzenia11

Post » Nie gru 15, 2013 16:45 Re: Wawa-3 kociaki..jedno małe marzenie.. SWÓJ DOM..

Poruszanie pyszczkiem i mlaskanie to jest oznaka mdłości, ślina się zbiera i kot przełyka.
A dlaczego, to już trzeba dojść, czy robale, czy zakłaczenie, czy niewłaściwa dieta. Kocica w rujce mniej je, żołądek przyzwyczaił się do większej ilości pokarmu i produkuje nadmiernie soki - to też tak może być.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Nie gru 15, 2013 16:49 Re: Wawa-3 kociaki..jedno małe marzenie.. SWÓJ DOM..

mziel52 pisze:Poruszanie pyszczkiem i mlaskanie to jest oznaka mdłości, ślina się zbiera i kot przełyka.
A dlaczego, to już trzeba dojść, czy robale, czy zakłaczenie, czy niewłaściwa dieta. Kocica w rujce mniej je, żołądek przyzwyczaił się do większej ilości pokarmu i produkuje nadmiernie soki - to też tak może być.

Nie. Ona nie przełyka. Poza tym tak się dzieje już od jakichś dwóch tygodni, nie ma to związku z rujką.
Ona nie mlaszcze, tylko jeśli już to bardziej szoruje ząbkami, pisałam już o tym. Albo rusza łebkiem i szczęką jakby się jej coś tam w śroku pyszczka przykleiło. To inaczej wygl ąda niż oblizywanie się z powodu mdłości.
Kłaki - prawdopodobne, ale wcześniej u kotów się z czymś takim jako objaw kłaków nie spotkałam.
Robale - stwierdzone lamblie, ale wetka nie spotkała się z takim zachowaniem przy lambliach.
Zostaje dieta. Będziemy robić eksperyment, ale to pewnie już po Świętach.

Marzenia11

Post » Nie gru 15, 2013 17:10 Re: Wawa-3 kociaki..jedno małe marzenie.. SWÓJ DOM..

Mój też tak przerabia pyszczkiem od małego. Najpierw sądziłam, że nieco ma szczękę suflerowaną, bo zgarnęłam go spod drzewa z rozbitym pyszczkiem. Trochę przedłużone i miękkie włosy mu tam też się przylepiają. A tendencje do wymiotów ma.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

[poprzednia][następna]