KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 12, 2013 21:56 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

ja na szybko relacja z dyżuru bo mam jakąś koszmarną klawiaturę, pisze wszytsko po kilka razy bo znika
ogólnie ok,
pojedzone, popite posprzatane
nie bardzo chcą jeść te smille czy jak się to tam nazywa bo stało część od rana, dałam na kwarantannie 2 szaszetki do tego i im pomieszałam, resztę wystawiałam z puszki czarnemu przed chatkę
Łapek tragedia dla mnie z tym kotem, jadł jak wyszłam do przedsionka z przerażeniem w oczach, o głaskaniu można zapomnieć, nie wiem kto co zrobił temu kotu ale on jest przerażony a podobno miziak był, nie wiem jak z nim będzie na tej zdrowej zbiorówce :? od soboty
reszta przemyka jakoś po chatce
na zdrowej renia miała w miarę normalną kupę i dalam jej łyżkę mokrego bo się darła w niebogłosy jak jej zapachniało
reszta ok

u mnie Forest też ok, ale strasznie boi się odgłosów nawet jak Julka gra w coś na konsoli
nie mówiąc już o suszarce, odkurzaczu itp
mam nadzieję że się przyzwyczai bo u mnie przy takiej ilości zwierzów odkurzacz to mój przyjaciel

poza tym koleżanka która adoptowała Stasia była z nim na jakiś badaniach bo miał coś z oczami i podobno chłopak Staś zupełnie nie widzi na jedno oko, nie przeszkadza mu to w brojeniu, bieganiu i głaskaniu no ale taka diagnoza
poza tym jest przekochany, podeśle jakieś zdjęcia

pozdrowienia też od Franki, jest pupilkiem całek rodziny a najwiekszym Rafała, którego żona z córką musiały chyba z miesiąć namawiać na kota :roll:

Demi tez ma się dobrze, nie wspominająć o Węgielku, urósł i waż już prawia 1,5 kg

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Pt gru 13, 2013 9:13 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

fruciu pisze:Łapek tragedia dla mnie z tym kotem, jadł jak wyszłam do przedsionka z przerażeniem w oczach, o głaskaniu można zapomnieć, nie wiem kto co zrobił temu kotu ale on jest przerażony a podobno miziak był, nie wiem jak z nim będzie na tej zdrowej zbiorówce :?

Moim zdaniem Łapka możnaby dać do szpitalika w Rozkówce. Niech mu zrobią ogólne badania i jeżeli uznają, że jest z nim ok, to może nawet niech go ciachną. Dobrze by było by był pod obserwacją bo wiadomo, że u takich zestresowanych kotów nie trudno o FIPa :( a przy remoncie i zbieraninie tylu strachulców na zdrowej, to nawet nie zauważymy jakby mu się pogorszyło. Poza tym może znajdą jakąś inną przyczynę jego dziwnych zachowań - może go coś boli? Rozmawiałam z p. Beatą i nie widzi problemu (u nich podobno było z nim ok :roll: ). Mogłabym go jutro po pracy tam zawieźć...Co myślicie?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt gru 13, 2013 11:52 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

zawiozłam Rudzika do domku w Sosnowcu, będzie mieszkał z koteczką Balbinką prawie w tym samym wieku, maleńka wykarmiona butelką, rodzina zwierzolubna, powinno być dobrze, ale ciężko :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt gru 13, 2013 13:35 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Mara S pisze:
fruciu pisze:Łapek tragedia dla mnie z tym kotem, jadł jak wyszłam do przedsionka z przerażeniem w oczach, o głaskaniu można zapomnieć, nie wiem kto co zrobił temu kotu ale on jest przerażony a podobno miziak był, nie wiem jak z nim będzie na tej zdrowej zbiorówce :?

Moim zdaniem Łapka możnaby dać do szpitalika w Rozkówce. Niech mu zrobią ogólne badania i jeżeli uznają, że jest z nim ok, to może nawet niech go ciachną. Dobrze by było by był pod obserwacją bo wiadomo, że u takich zestresowanych kotów nie trudno o FIPa :( a przy remoncie i zbieraninie tylu strachulców na zdrowej, to nawet nie zauważymy jakby mu się pogorszyło. Poza tym może znajdą jakąś inną przyczynę jego dziwnych zachowań - może go coś boli? Rozmawiałam z p. Beatą i nie widzi problemu (u nich podobno było z nim ok :roll: ). Mogłabym go jutro po pracy tam zawieźć...Co myślicie?

jestem za i tak go trzeba" ciachnąć" a i kupy u niego coś nie za bardzo

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Pt gru 13, 2013 13:35 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

trochę się pogubiłam w kotach, zrobiłam niedawno firmówki dla Sajgonki i Kryśki, ale już nieaktualne. Mam teraz tylko Stefcię. Komu zrobić? Podpowiedzcie coś, może któremuś z tych czarnych? chciałabym na tą akcję coś dorobić.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Pt gru 13, 2013 14:09 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Iwona11 pisze:trochę się pogubiłam w kotach, zrobiłam niedawno firmówki dla Sajgonki i Kryśki, ale już nieaktualne. Mam teraz tylko Stefcię. Komu zrobić? Podpowiedzcie coś, może któremuś z tych czarnych? chciałabym na tą akcję coś dorobić.

Zróbmy Śnieżynce (mój DT) żal mi kici, bo śira dostaje w zamknięciu - niestetynadal nie może swobodnie korzystać z mieszkania przez tyrana Biga :?
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt gru 13, 2013 14:36 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

balbina38 pisze:jestem za i tak go trzeba" ciachnąć" a i kupy u niego coś nie za bardzo

Dzięki za odpowiedź. Szkoda, że nikt więcej się nie wypowiedział :(

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt gru 13, 2013 14:52 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Mara S pisze:
balbina38 pisze:jestem za i tak go trzeba" ciachnąć" a i kupy u niego coś nie za bardzo

Dzięki za odpowiedź. Szkoda, że nikt więcej się nie wypowiedział :(

mnie też on się nie podoba, ale kupę miał ok, tylko siur w kuwecie śmierdział niemiłosiernie
może jakieś badania mu zrobią

fruciu

Post » Pt gru 13, 2013 16:40 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Mara S pisze:

Jestem za, ja myślę że jemu coś jest, a poza tym w czasie remontu zupełnie go nie widzę w Chatce :(

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pt gru 13, 2013 20:40 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Rosek ma zdjęte szwy (7 szt.) Biedaczek bardzo się stresuje wizytami u weta, już przy wyjmowaniu z kontenerka na stół zaczyna siusiać pod siebie :? Był bardzo dzielny i p. wet dała radę mu to zrobić bez narkozy.
Dzisiaj wariat tak rano szalał, że teraz kuleje :twisted: Do tego ma jeszcze jakąś zmianę na szyjce, możliwe że to po lekach, narazie to obserwujemy.
Został odrobaczony, a za 10 dni pierwsze szczepienie :)

The Szops

Post » Pt gru 13, 2013 20:50 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Teresa to są fotki Łapka, no niestety lepszych nie dałam rady zrobić :?
Obrazek
Obrazek
Obrazek

The Szops

Post » Pt gru 13, 2013 21:17 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

ok dzięki coś pomyślimy :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt gru 13, 2013 22:13 Re: nie pisać nowy watek

Grafik dyżurów 16.12.-22.12.
16.12. pon. rano brak wiecz. brak
17.12. wtorek rano Ania wiecz. brak
18.12. środa rano brak wiecz. brak
19.12. czwartek rano Ania wiecz. brak
20.12. piątek rano brak wiecz. brak
21.12. sobota rano brak wiecz. brak
22.12. niedziela rano brak wiecz. brak

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt gru 13, 2013 22:15 Re: nie pisać nowy watek

terenia1 pisze:Grafik dyżurów 16.12.-22.12.

poniedziałek rano

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Pt gru 13, 2013 23:06 Re: nie pisać nowy watek

balbina38 pisze:
terenia1 pisze:Grafik dyżurów 16.12.-22.12.

poniedziałek rano

środa wieczór

fruciu

[poprzednia][następna]