S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw gru 12, 2013 18:53 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Madleine- pewnie lekarze będą sugerowac ze to moze alergia, zeby oddać koty
a to na prawde rzadkośc po takim czasie
Młody jest w wieku kiedy dzieci tak ciągle chorują niestety
kciuki trzymam, mam nadzieje ze inhalacje pomogą

domek znalazł mały elegancik Salladyn i wszystkie 4 buraski juz nie są w schronie
okazało sie ,że facet faktycznie kłamał, przyjechała po nie ich opiekunka, której nie było 3 dni, ma już dla części z nich zaklepane domki

mamoGiny- kotka normalnie chodzi

dzis przyszła para dwunożnych nowych :mrgreen: .naj[prawdopodobniej od stycznia zostana naszym DT
witajcie jesli tu zaglądacie

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw gru 12, 2013 19:07 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Mała1 pisze:Madleine- pewnie lekarze będą sugerowac ze to moze alergia, zeby oddać koty
a to na prawde rzadkośc po takim czasie
Młody jest w wieku kiedy dzieci tak ciągle chorują niestety
kciuki trzymam, mam nadzieje ze inhalacje pomogą

Tego sie obawiam choc wiem,ze nasza lekarka nie z "tych".Poki co na razie obstaje przy infekcji po prostu .Kupimy inhalator i bedziemy dzialac.Jutro wizyta i zobaczymy . Dzięki za pomoc!Na Was zawsze mozna liczyc :)
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Od: Pon sty 02, 2012 13:10

Post » Czw gru 12, 2013 19:24 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Niniejszym potwierdzamy oficjalnie to, o czym wróble ćwierkają z zapałem od kilku dni : biszkoptowy pierdoła Juliusz ma swój DS :piwa:
W trakcie podróży wojował w kontenerku, potem się w nim zesrał :twisted: a w nowym domu od razu wlazł pod łóżko i ani myślał się z nami pożegnać. Nowa rodzina w nim zakochana mocno, ale nie ułatwiał im sprawy - zawsze łagodna przylepa , w nowej hacjendzie zaczął warczeć na córeczkę Pani i nawet trzasnął ją kiedyś z pazura, więc...było nieciekawie.A potem Pani pojechała z głupkiem do weta na obcięcie pazurów ( spakowała go do kosza na bieliznę, bo jak wszyscy wiedzą, Juliusz nienawidzi kontenerków ) i wet zachwycony wycałował mu ryj (!) i objaśnił Pani instrukcję obsługi kudłacza.
A Juliusz pozwala się uwielbiać synowi nowej Pani, chłopczyk ma 10 lat i jest biszkoptem zachwycony. Biega za nim po domu ( biszkopt za chłopakiem) i razem odrabiają lekcje, znaczy Juliusz okupuje biurko, a chłopak kombinuje, gdzie zeszyt położyć. Ostatnio Pani mówiła, że jak syn wraca ze szkoły, to Juliusz od momentu zapiszczenia domofonu biegnie pod drzwi i tańczy pod nimi z radości.
Dobrze się ma : na każdy foch tuńczyk z puszki, a w karmach może przebierać, jak miss world w kandydatach na sponsora.
Ale kciuki trzymajcie, bo u nas był przełagodny, a tam ,jak się okazuje próbuje dominować, głównie nad babami ( jakby nie docierało do niego, kto rządzi światem) :mrgreen:
A mała spasiona świnia Marcel, zwany potocznie niskopodłogowcem pędzi sobie nadal żywot niczym niezmącony.Żre i wydala, goni się z dziewczynami i tylko tłuszczyk na dupce coraz większy. Ma 8 miesięcy i waży 5 kilo :strach:
A TŻ ostatnio mówi do niego czule : "syneczku" , a w odwecie Marcel myje mu uszy :1luvu: się rozczulam, jak patrzę na ten ....hmmmm...związek dusz :ryk:
Fileńka - 18.09.2012 (*) - gdy zasnęłaś, kawałek mojej duszy uleciał bezpowrotnie, a świat stracił swe barwy.
Milka - 31.03.2014 (*) - śpij spokojnie, moja dumna królewno.

julita_a115

Od: Śro gru 26, 2012 17:14

Post » Czw gru 12, 2013 20:02 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

ufff
to super :mrgreen:
bałam sie ,że jednak wróci
gratulacje :ok:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw gru 12, 2013 20:49 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Juliuszku :ok: :ok: :ok:

Ta podrzucona przez złego Mikołaja gruba kicia ma cudny charakter, mizia się, barankuje, lubi drapanie przy ogonku-tylne nóżki stawia wtedy na czubeczkach palców, jak baletnica :1luvu:
kochana kota, moja kolejna ulubienica :s5:

Zdrowiejcie drodzy wolontariusze :ok: , futra bardzo niedomiziane!
Obrazek Obrazek

puskas1

Od: Czw wrz 13, 2012 17:58

Post » Czw gru 12, 2013 22:41 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Mała1 pisze:(...) dzis przyszła para dwunożnych nowych :mrgreen: .naj[prawdopodobniej od stycznia zostana naszym DT

Melduję się na posterunku.

Zastanawiam się, czy do czegoś się możemy w tzw. międzyczasie przydać... :wink:

Góralka

Od: Czw gru 12, 2013 22:30

Post » Pt gru 13, 2013 8:26 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Zastanawiam się, czy do czegoś się możemy w tzw. międzyczasie przydać...

Jasne - podtrzymywac wątek :wink:
Integrowac się.
Pisac o swoich wrednych kocich potforach, które pustoszą cudnie urządzone mieszkanie.
Zgłaszac się (oczywiście zupełnie dobrowolnie :mrgreen: ) do każdej społecznej akcji w Schronie.....

Wrócę jeszcze do tych sugestii.... :mrgreen:

Witamy!
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Pt gru 13, 2013 10:37 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Witam,ja znowu off top.
Jednak zapalenie oskrzeli,placz,zastrzyki i inhalacje :( jakiś czas mnie nie będzie :(
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Od: Pon sty 02, 2012 13:10

Post » Pt gru 13, 2013 12:51 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Madleine pisze:Witam,ja znowu off top.
Jednak zapalenie oskrzeli,placz,zastrzyki i inhalacje :( jakiś czas mnie nie będzie :(

to ja pociągnę offa :wink:
spróbuj mu na czas infekcji odstawić nabiał, bo zaśluzowuje organizm i tak jak radziła charm - karm kaszą jaglaną, bo odśluzowuje.
brzmi dziwnie, ale u mnie się sprawdza.
u mnie generalnie pomogło wyeliminowanie nabiału z diety, ale z dzieckiem pewnie jest to trudniejsze.
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Pt gru 13, 2013 13:06 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Góralka pisze:
Mała1 pisze:(...) dzis przyszła para dwunożnych nowych :mrgreen: .naj[prawdopodobniej od stycznia zostana naszym DT

Melduję się na posterunku.

Zastanawiam się, czy do czegoś się możemy w tzw. międzyczasie przydać... :wink:

O jak fajnie, że ktoś nowy:))

Mała na pewno wymyśli coś na ten przysłowiowy międzyczas:))
A najbardziej to brakuje rąk do głaskania:)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt gru 13, 2013 14:13 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Lidka pisze: (...) Mała na pewno wymyśli coś na ten przysłowiowy międzyczas:))
A najbardziej to brakuje rąk do głaskania:)

Do głaskania to my chętni, chociaż na razie takie z nas "słonie w składzie porcelany" i nie wiemy, za co sie chycić :wink:

Kamakolo pisze: (...) Pisac o swoich wrednych kocich potforach, które pustoszą cudnie urządzone mieszkanie. (...)

U nas nie ma żadnych kociastych (jeszszszszszcze), ale z dobrych wiadomości, to nie mamy też cudnie urządzonego mieszkania, więc można brykać :D Szczególnie by mi się podobało, jakby koty po szafach chodziły i na nas z góry paczały...

Pytanko mam: chciałabym już trochę nakupić przed Świętami, potem będzie sajgon w sklepach, jakiego chyba nawet Niemcy po upadku muru berlińskiego nie pamiętają. Wiem, że nie można jeszcze wskazać, który kot(y) do nas przybędzie, ale chciałabym chociaż transporter kupić. No i żarełko nieschroniskowe, więc chyba musielibyśmy je powoli wprowadzać, mieszając z żarełkiem, co kot wcina obecnie. I teraz: jaką karmę koty dostają w schronisku? Chodzi mi o taką zwykłą dla dorosłych (jeśli nam się trafi egzemplarz, który je coś innego, to dokupimy inny rodzaj).

Góralka

Post » Pt gru 13, 2013 14:52 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Puszki możesz w Aldi na Tysiącleciu kupić ko-kra.
A transporterek najtaniej wychodzi na allegro.
Ale pooglądaj najpierw na krakvet.pl, animalia.pl, zooplus.pl czy jakie tam jeszcze sklepy internetowe.
Przy plastikowych pamiętaj i metalowych drzwiczkach.
Fajne są składane, bo mało miejsca zajmują. No zresztą pooglądaj.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt gru 13, 2013 14:58 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Lidka pisze:Puszki możesz w Aldi na Tysiącleciu kupić ko-kra. (...)

A suche?

Góralka

Post » Pt gru 13, 2013 15:07 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Dzięki za PW, niestety nie mogę odpowiedzieć, gdyż... "Przepraszamy, ale nie masz uprawnień do korzystania z tej funkcji. Możliwe że dopiero się zarejestrowałeś i dopiero po dłuższym uczestnictwie w życiu forum będziesz mógł ją wykorzystać." :roll:

Góralka

Post » Pt gru 13, 2013 15:11 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Jeszcze jeden post i będziesz mogła wysyłać PW.

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

[poprzednia][następna]