» Pon gru 09, 2013 10:33
Re: Powitanie na forum :) Ramzes
Dziewczyny byłam z Ramzim na kontroli wszystko jest ok . Ale musze Wam powiedziec skąd to ZIELONE coś. Weterynarz się tak ze mnie smiał ze szok.
Otóż ... oni psikaja specjalnym preparatem antybiotykiem który ma zabarwienie zielone . Nie widzialam tego ponieważ pod tym zielonym była warstwa zabezpieczajaca maści która jest biała . Jak Ramzi to zlizał został kolor zielony . Hahhah czyli ... jest OK . Jak ktoś zobaczy zielone jajka u swojego kota proszę nie panikować jest ok !
Jezeli chodzi o pchły podali mu inny preparat na pchły tym razem Fiprex . Jezeli to nie pomoże ... na szarym koncu mam zastanowic się nad ekipą ktora zajmuje sie robactwem . Czesto podczas zamawiania ... takiej firmy informować trzeba o tym ze ma sie kota . Ale w tych preparatach sa zwiazki czesto mimo wszystko toksyczne dla kota i zawsze jest ryzyko . Tak mi weterynarz powiedzial mówil ze osobiscie ratował 5 takich kotów i 2 psy po własnie takich "Firmach " Ale ja tez uwazam ze kazda firma firmie nie równa więc nie mozna mówic od razu ze jak zamowie taka ekipe to zabija mi kota przeciez to jest jakas umowa czy coś .
Muszę wierzyc ze Fiprex pomoże
A i mam pytanie do Was . Weterynarz powiedział ,że mam zmienic karmę :/ po zakonczeniu tej dla kastratów :/ Jak to jest z karmami ? Czym rózni sie karma dla kastratów od tej "normalnej" ?