"I tak człowiek trafił na kota..." II

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 07, 2013 20:09 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Serdecznie witamy. :D Zapraszamy i do pierwszej części wątku - tam było jakby bardziej "dynamicznie". Kastracje, peregrynacje i inne akcje -atrakcje. Teraz to już rutynka -kocury domowo podsypiają, tulą się i najwyżej czasem ktoś w papę dostanie. W końcu to wojownicy -drapieżnicy. A zabawa z takim typem może zaboleć. Ja nie mam futra z podpinką, ślady widać jakiś czas...
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Sob gru 07, 2013 21:09 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Usłyszałem zza pleców niespokojne "mruuk" Bercika. (Wiedziałem że to Bercik - ja znam już trzy kocie języki) Robię ogląd: :!: Albert zestresowany na stole, Odiś naprzeciwko, bojowy niczym japońska armia -uszy w poziomie, wzrok paskudny, łapki już w półuderzeniu... A zaryzykuję! Nie będzie tu dziś bijatyki!
No i włożyłem pomiędzy całkiem dorodne, bojowe kocury dłoń ustawioną klasycznie na "stop". Z głośnym "NIE BIJ!
Skutek rewelacyjny! Albercik spuścił parę. Odik wrócił pod lampę, pomarudził chwilę, ale za moment "noska" mi zrobił.
Z nimi się rozmawia. Oni rozumieją więcej niż się spodziewamy. 8O
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Post » Sob gru 07, 2013 21:17 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Pewnie, że rozumieją. Czasem tylko udają głuchotę ;)
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Sob gru 07, 2013 21:38 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Kotu, (jak pali głupa) wystarczy spojrzeć na uszy -cały czas nimi manewruje -i to go zdradza. Piesy są prostsze -zapadają w jakieś ca43łkowite zamumienie -ni widu, ni słychu, ni siku. Taka figurynka.
Coś nie tak w tekście? Marutek przechodził... :)
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Sob gru 07, 2013 21:42 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Ewidentnie cyfrowy jest twój kot :D
A w paleniu głupa mój rudy jest mistrzem, i w manipulowaniu nami, kurczę jak mysmy się dali okręcić wkoło ogona 8O Niby dorośli ludzie....
Pies ma psychikę nieskomplikowaną i na wierzchu, kiwniesz palcem, zrobisz minę i jest twój, gotów zrobić co zechcesz...Kota musisz długo prosić...i zrobi ... albo nie.... :ryk:
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Nie gru 08, 2013 0:05 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Nie mam doswiadczenia z kocurami - bo mam dwie kocice - ale to takie grzeczne i rozumne istotki, ze nie czuje sie zmanipulowana... :roll: ..chyba...ale pewnosci nie mam :s3:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Nie gru 08, 2013 9:00 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Racja, Villenie :ok:
nie raz przekonałam się, że kociste rozumieją więcej niż nam się wydaje .... oczywiście jeśli CHCĄ :ryk:

Dziunieczka - delikatna koteczka - uwielbia ganiać ciężkiego i strachliwego Cymusia, ale gdy zawołam "Dziunia zostaw Cymka"
zatrzymuje się i z miną niewiniątka, ogonem do góry odchodzi na bok 8O
Tośka - no, ta to jest inna .... 8) tez lubi przywalić z otwartej Cymkowi - ale nigdy nie wiem czy posłucha się mojego "nie rusz" czy "oleje ciepłym moczem z góry" i przyłoży w to wielkie pupsko (uciekające) a co ... 8O
Jedno jest pewne z kotami nigdy nie jest nudno i .... smutno :ok: :ok:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Nie gru 08, 2013 11:42 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Shiro3
To nie tylko jeden z moich kotów jest programistą. Wszystkie spacerują po klawiaturze, bo ta akurat jest na szlaku "parapetowym". Pożyjemy jeszcze milion lat, to napiszą jakiś epos... (Wizjoner Lem się tu kłania z przemyśleniami o teorii przypadku -"Katar").
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cindy.
Wolno Ci tak myśleć, ale to jednak wredoty. I ja też nie wiem, dlaczego my to ofutrzone towarzystwo tak kochamy.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kotino.
Pupsko Cynamona jest:
a. wielkie
b. wspaniałe
c. prowokujace
Ale On ma sporo futra i kilka "liści" zniesie raczej bez większych szkód.
Natomiast ja, aktualnie piszę jedną ręką, bo drugą muszę pilnować pokoju w strefie Gazy. (Bercik i Odiś) Jest wojna o miejsce pod lampą.
Przylazł jeszcze trzeci kocur i ma zamiary. Nie dam rady, muszę się cały uruchomić. Action!
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Nie gru 08, 2013 11:46 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

To łap aparat!
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Nie gru 08, 2013 12:59 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Dokup dwie lampy, nie bądź chitrus, nie żałuj koteczkom solarium :mrgreen:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Post » Nie gru 08, 2013 13:25 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

No i paczpani... :!:

Obrazek

Marutkowa jednoosobowa armia desantowała się jedynie celem wylizania uszu Alberta. 8O
Zrobił co chciał i poszedł w czorty.
Spocznij!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tu już są trzy lampy, ale ta swołocz bije się o jedną...
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Nie gru 08, 2013 13:36 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Villentretenmerth pisze:No i paczpani... :!:

Obrazek

Marutkowa jednoosobowa armia desantowała się jedynie celem wylizania uszu Alberta. 8O
Spocznij!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
no, tak zapomniałam że mówimy o KOTACH :wink: :roll: :roll:
za nimi nikt nie trafi :smiech3: :smiech3:
Obrazek

Kotina

Post » Nie gru 08, 2013 14:09 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Oni są jak Arabowie. (wybacz Muezzo!) Podzielą się jednym daktylem, ale co myślą... Na to trzeba żyć tysiac lat!
Tyle nie mamy.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wszystkie me koty tulą się do mnie - i widać, że nie z musu, ale lokalne potyczki się czasem zdarzają -nezbyt grożne -i chyba chodzi o kolejność uczuć.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Teraz patrzę na śpiącego Bercika... Leży spokojny pod lampą, widać jak oddycha, drgają mu wargi, wąsy, łapki... Śni. Śpi i śni. Za mną śpiący Marutek, Odiś w swoim koszyku -drzemie. Wszyscy śnią -to widać. A Albert jaszcze wzdycha...
My się niczym nie różnimy.
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Nie gru 08, 2013 14:11 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

prócz gracji, delikatności i życiowego rozumu, który mówi, że sadyzm jest fe.
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Nie gru 08, 2013 14:20 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Villentretenmerth pisze:No i paczpani... :!:

Obrazek

Spocznij!

O rety!!!! Ależ ci się fotka udała 8O No gratulacje! U nas się takich widoków nie doświadcza....
A co do lampy to zawsze lepsza jest ta druga, nawet dotyczy to czasem miski współbratymca, choć to samo jest we własnej :lol:
Villentretenmerth pisze:Teraz patrzę na śpiącego Bercika... Leży spokojny pod lampą, widać jak oddycha, drgają mu wargi, wąsy, łapki... Śni. Śpi i śni. Za mną śpiący Marutek, Odiś w swoim koszyku -drzemie. Wszyscy śnią -to widać. A Albert jaszcze wzdycha...
My się niczym nie różnimy.

Jestem pewna, że śnią....a więc posiadają życie wewnętrzne...i nie myślę tu o robalach :lol: Mój ś.p. pies często ssał przez sen....za krótko miał mamę, pewnie o niej śnił...... koty najczęściej biegają. I nikt mnie nie przekona, ze to tylko mimowolne drganie mięśni.
Obrazek Obrazek

shira3

[poprzednia][następna]