PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepło!:)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob gru 07, 2013 19:42 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Ho ho ho !!!
Jestem Mauryś - PostPaluszek,
mam swój domek , pełen brzuszek.
Dzisiaj proszę dla ziomali , którzy w schronie pozostali,
niechaj w tej świątecznej chwili
człowiek serce swe uchyli.
Przekaż prezent , grosik , coś do miseczki
a Paluszkom uśmiechną się mordeczki.
Ja dam radę dźwignąć worek ,
na ulicy minę korek i popędzę z prezentami ,
bo czekają już przy bramie,
wszystkie koty i kocięta , także chcą mieć fajne Święta.

Obrazek

:s4: :s4: :s4: :s4: :s4: :s4: :s4: :s4: :s4: :s4:
Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt-Viva!
ul. Kawęczyńska 16 lok.42a
03-772 Warszawa
93 2030 0045 1110 0000 0255 7970
W TYTULE: Puszka dla Paluszka -Święta

:s2: :s2: :s2: :s2: :s2: :s2: :s2: :s2: :s2: :s2:

Maurycy przyjmie też paczki dla Paluszków. Chętnych "Mikołajów" prosimy o kontakt z wolontariuszami

:s1: :s1: :s1: :s1: :s1: :s1: :s1: :s1: :s1: :s1:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Sob gru 07, 2013 20:05 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Do domku pobiegli rudy kociak i Puciak :piwa: .
Wbrew naszym przewidywaniom nie było tłumów.
Może jutro wróci po jakąś kotkę para, która dziś była bez transportera. Dolomitka skradła im serce, ale potem nasyczała, machnęła łapą i chyba się przestraszyli.
Był też pan, który robił wstępne rozeznanie - szuka kota dla córki.
I na koniec miła Pani, która polubiła Inkę. Musi dużo spraw poukładać sobie w głowie (niedawno pożegnała psa) i zobaczymy...

Dolomita dzielnie zniosła noszenie na rękach. Jest bardzo przerażona :( .
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Sob gru 07, 2013 20:09 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Rudy ten z przymkniętym oczkiem?? wow, szybko poszło. Wciąż niesamowicie się cieszę ze względu na kochanego Puciaka, oby był szczęśliwy!
Ja właśnie kończę obrabiać zdjęcia no i dziękuję bardzo za przemiłe popołudnie :)

PS myślę, że ci młodzi przyjadą, byli raczej zdecydowani.. On pochodzi z kociarskiej rodziny :) a Ince dobrze zrobi przeprowadzka, może się bardziej otworzy
Obrazek

królik dags

Od: Czw gru 05, 2013 17:51

Post » Sob gru 07, 2013 20:33 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

królik dags pisze:Rudy ten z przymkniętym oczkiem?? wow, szybko poszło. Wciąż niesamowicie się cieszę ze względu na kochanego Puciaka, oby był szczęśliwy!
Ja właśnie kończę obrabiać zdjęcia no i dziękuję bardzo za przemiłe popołudnie :)

PS myślę, że ci młodzi przyjadą, byli raczej zdecydowani.. On pochodzi z kociarskiej rodziny :) a Ince dobrze zrobi przeprowadzka, może się bardziej otworzy

Bardzo Ci dziękujemy za profesjonalne obfocenie kotów do ogłoszeń adopcyjnych. Rozmawiałam dziś z jedną z adoptujących, która bardzo pochwaliła tę inicjatywę opisywania i fotografowana kotów (oraz nadawania im imion :) i dzięki takiemu ogłoszeniu mogła się dowiedzieć więcej o charakterze kota i zobaczyć go jak na żywo na zdjęciu. Oraz przyjechać skuszona taką dobrą reklamą :)

Dziękujemy także ogromnie za furę darów i przedmioty na nasze aukcje!

Puciak pobiegł do fajnego domku :) Zamieszka z innym postpaluszkiem adoptowanym w zeszłym roku.
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Sob gru 07, 2013 20:38 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Reklama dźwignią handlu (wiem, że to uprzedmiotowia koty, ale taka smutna prawda). Ludzie wybierają oczami, lubią to, co w jakiś sposób się wyróżnia i chcą się czegoś ciekawego też dowiedzieć już na wstępie, stąd dobry opis podparty dobrymi zdjęciami potrafi czynić cuda.
I naprawdę nie ma za co dziękować, to czysta przyjemność. :piwa:
PS zaczęłam robić też kadry na same oczy kota, podoba mi się efekt.. jeśli jakiemuś potencjalnemu też, to już będzie sukces!
Obrazek

królik dags

Post » Sob gru 07, 2013 21:24 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

królik dags pisze:Reklama dźwignią handlu (wiem, że to uprzedmiotowia koty, ale taka smutna prawda). Ludzie wybierają oczami, lubią to, co w jakiś sposób się wyróżnia i chcą się czegoś ciekawego też dowiedzieć już na wstępie, stąd dobry opis podparty dobrymi zdjęciami potrafi czynić cuda.
I naprawdę nie ma za co dziękować, to czysta przyjemność. :piwa:
PS zaczęłam robić też kadry na same oczy kota, podoba mi się efekt.. jeśli jakiemuś potencjalnemu też, to już będzie sukces!

Dobra reklama nie uprzedmiotawia kota - reklama jest konieczna, ogłoszenia ze zdjęciami nie tylko promują określone koty, ale także pokazują, że na Paluchu również są koty (sporo osób postronnych myśli, że tylko psy).
Wszystkie artystyczne podejścia mile widziane, w tym kocie oczy, bo to zwraca uwagę oglądających stronę schroniska.
Artystyczne ujęcie kota to "wartość dodana" do niego - taki kot przestaje być zwykłym dachowcem bezdomniakiem, jeśli ktoś wydobędzie z niego na zdjęciu coś, co potrafi zapaść w pamięć i zachwycić.
Zatem wpadaj, trzaskaj fotki kotom i psom - to ogromny wkład w proces szukania domów dla nich. Wolontariusze mają wielkie serce, piękne opisy robią, do tego potrzebne są jednak profesjonalne zdjęcia.

akne

Post » Sob gru 07, 2013 21:39 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

no to i ja się pochwalę ,ze dzięki wielkiemu zaangażowaniu kilku dobrze Wam znanych osób i jednej nowej
Koleżanki mam pełny bagażnik różnego dobra dla Paluszków.
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Sob gru 07, 2013 21:59 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

kuba.kaczor13 pisze:no to i ja się pochwalę ,ze dzięki wielkiemu zaangażowaniu kilku dobrze Wam znanych osób i jednej nowej

Ho, ho, ho, dzyń, dzyń, jadą mikołajowe (kubowe) saneczki zasilić paluszkowe miseczki :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Sob gru 07, 2013 22:27 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

kuba.kaczor13 pisze:no to i ja się pochwalę ,ze dzięki wielkiemu zaangażowaniu kilku dobrze Wam znanych osób i jednej nowej

Ekstra, oby tak dalej! :dance:
Obrazek

królik dags

Post » Nie gru 08, 2013 18:59 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Bardzo dziękuję Kubie, który odebrał i zwiózł do Paluszków dobra z całej Warszawy. Paluszki są mu wdzięczne :piwa:
Przy okazji, dziękuję także za dzisiejszą podwózkę - miałam chwilowe bezsamochodzie.

Paluch opuściły 4 koty, czyli prawie 1/6 stanu wyjściowego PA, ale szpitalik pracuje i dba o to, żeby kolejne Paluszki zdrowiały i oczarowywały odwiedzających.

Wyszły do domków: Birma, Gacuś i kot nr 505/13, a także podrostek z przewagą białego 666/13. Gacuś i 505/13 były już wcześniej upatrzone przez domki.

W PA zostały:

kociaki
1-4.
3 kotki z miotu chyba CXXVI/13 i 1 kotka CXLVI/13 (kolory kotów w bazie nie zgadzają mi się z tym, co widziałam, więc możliwy jest błąd gdzieś, w tym w moim spisie)
5.
siostra Totka 448/13 (obróżka ma nr oczywiście 449/13)
6.
podrośnięta 721/13

pokój żółty:
7. kotka tri 755/13 (wcześniej chyba 142/13)
8. Granada 336/13
9. 620/13
10. 714/13
11. 716/13

Pokój zielony:
12. Inka/Lalka
13. Kręcioł
14. Dolomita
15. 665/13
16. 711/13
17. 712/13

Pokój czerwony:
18. Kosmo
19. Fuks
20. Gwiazor
21. Merkaba
22. 486/13

pokój miętowy:
23. Klara
24. Glorek
25. Arbuz
26. Lucky zbój
27. Gongo
28. 720/13
29. 727/13
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Nie gru 08, 2013 20:30 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

boniedydy pisze:Wyszły do domków: Birma, Gacuś i kot nr 505/13, a także podrostek z przewagą białego 666/13. Gacuś i 505/13 były już wcześniej upatrzone przez domki.

boniedydy i kuba.kaczor13 startują do tytułu Super Sprzedawcy Kotów ;)
Bardzo dobre wyniki adopcyjne i profesjonalna inwentaryzacja, brawo!

Przy okazji bardzo dziękujemy wszystkim kupującym na naszych aukcjach na Allegro:

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=28995844

I polecam szczególnej uwadze nasze aukcje cegiełkowe:

Aukcja na leczenie kotki Krystynki chorej na cukrzycę - kliknij tutaj
Obrazek

Aukcja Maurycego na lepszy Nowy Rok dla bezdomniaków: - kliknij tutaj
Obrazek
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Nie gru 08, 2013 20:58 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Cała zasługa dla Boniedydy .Ja tylko fizyczną robotę odwalam :oops: .
To na Jej głowie cała troska o inwentaryzację i wiedzę o stanie kotków.

Było dziś kilka fajnych momentów w monotonii dyżuru. Ot choćby Pani ,która rok temu straciła kotkę ,
ze łzami w oczach zapytała ,jak pomóc bezdomniaczkowi z jej ogrodu ,a
uzyskawszy informację jak prosto przerobić karton na izolowaną styropianem i folią budkę
rozpromieniła się jakby dostała do ręki plan Labiryntu Fauna ,czy uśmiech na twarzy dziewczynek ,które
przyszły z rodzicami tylko obejrzeć kotki a skończyło się adopcją 666/13
Była i sytuacja budząca rozterkę : " pan 81 wiosen ,niewidomy ,dom wychodzący ,poprzedniego kotka
"ktoś ukradł ,bo niby co mu się miało stać" . Doradźcie , który kotek idealnie zastąpi poprzednika ."
- I co takim odpowiedzieć ? na szczęście pokręcili się chwilę i nie wrócili .
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Nie gru 08, 2013 21:15 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Świeże wieści z domku Puciaka, który został adoptowany wczoraj przez bardzo fajną osobę z kocim doświadczeniem i jako drugi kot z innym postpaluszkiem:

Puciak ma ogromny apetyt, wręcz gigantyczny :D, próbuje się już zaprzyjaźnić z postpaluszkowym rezydentem, ale ten na razie na niego prycha :)
Ale będzie dobrze, bo Puciak to fajny, empatyczny kot :)

akne

Post » Nie gru 08, 2013 21:31 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

akne pisze:Świeże wieści z domku Puciaka, który został adoptowany wczoraj przez bardzo fajną osobę z kocim doświadczeniem i jako drugi kot z innym postpaluszkiem:

Puciak ma ogromny apetyt, wręcz gigantyczny :D, próbuje się już zaprzyjaźnić z postpaluszkowym rezydentem, ale ten na razie na niego prycha :)
Ale będzie dobrze, bo Puciak to fajny, empatyczny kot :)

super wieści .oby więcej takich . :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Nie gru 08, 2013 21:44 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

kuba.kaczor13 pisze:Była i sytuacja budząca rozterkę : " pan 81 wiosen ,niewidomy ,dom wychodzący ,poprzedniego kotka
"ktoś ukradł ,bo niby co mu się miało stać" . Doradźcie , który kotek idealnie zastąpi poprzednika ."
- I co takim odpowiedzieć ?

W takim przypadku proponuj tygrysa - może być wychodzący i nikt go nie ukradnie :twisted: .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

[poprzednia][następna]