Zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 06, 2013 2:03 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW - dla zwierząt to koszmar !!!

justyna p - dziękuję że jesteś z nami :kotek:

wątek założyłam dla zwierzaków :kotek:

nie potępiam ludzi, którzy strzelają z fajerwerków ani tych którzy je podziwiają
kiedyś mnie też się podobały :oops: nie miałam wtedy zwierząt ani pojęcia o tym jak bardzo się boją

ale teraz bardzo bym chciała, żeby coraz więcej ludzi myślało tak jak my,
żeby chcieli zrezygnować z fajerwerków dla dobra zwierząt
oby tak się stało

bardzo bym chciała, żeby był w Polsce zakaz strzelania z fajerwerków
tak jak jest w ponad 2000 miejscowości we Włoszech
nie wiem czy to jest możliwe, ale mam nadzieję, że z Wami i Waszymi przyjaciółmi i znajomymi to się uda

a przynajmniej że uda się dotrzeć do wielu ludzi z naszymi informacjami

Grażynko - dziękuję za link do bratniej akcji i za polubienie i propagowanie naszej :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Pt gru 06, 2013 2:11 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW - dla zwierząt to koszmar !!!

Na stronie fundacji Dobrych Zwierząt jest wiele rad jak pomóc zwierzętom przetrwać Sylwestra:
http://www.dobrezwierzeta.pl/261-Sylwes ... erkow.html
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pt gru 06, 2013 6:57 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW - dla zwierząt to koszmar !!!

tylko mogliby już rok zmienić
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt gru 06, 2013 11:29 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW - dla zwierząt to koszmar !!!

to są archiwalne wpisy z 2012 roku
-
nie rozumiem jak można strzelać przy schronisku i dlaczego schronisko, Urząd Miasta
nie chronią zwierząt ? chyba mogą ustanowić jakąś ustawę miejską o zakazie strzelania przy schroniskach ?

a może znacie miejscowośc gdzie jest taki zakaz ?
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pt gru 06, 2013 12:21 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW - dla zwierząt to koszmar !!!

wibryska pisze:
wibryska pisze:powstał profil na facebooku pt.Zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar!
ale mamy malutko plakatów :( za to są przepiękne :1luvu: str. 23
przydałoby sie więcej każdy z innym hasłem - zapraszamy osoby utalentowane do współpracy :kotek:

na razie mamy takie propozycje haseł na banerek lub mini-plakaty na fb :

1) Zrezygnuj z Fajerwerków !!! Dla Zwierząt to Koszmar !!!

2) Kochasz Zwierzęta ??? Nie Strzelaj z Fajerwerków !!!

3) Kocham Zwierzęta = Nie Strzelam z Petard i Fajerwerków !!!

4) Nie Strzelam z Petard i Fajerwerków bo Kocham Zwierzęta !!!

5) Tak dla zwierząt, nie dla petard i fajerwerków !

6) Zrezygnuj z fajerwerków! Dla Ciebie to świetna zabawa, dla zwierząt to chwile grozy!

7) Jak czułbyś się na poligonie? Tak czują się zwierzaki, kiedy odpalasz fajerwerki.

8. Bądź Przyjacielem Zwierząt - Zrezygnuj z Fajerwerków !!!

8a. Bądź Przyjacielem Zwierząt - Zrezygnuj Dla Nich z Fajerwerków !!!

9) lub takie hasło na banerku na którym zwierzaki proszą:

PROSIMY zrezygnuj dla nas z fajerwerków i petard !!!
lub
9a) Prosimy Zrezygnuj z Fajerwerków i Petard !!!

10) Przyjaciele zwierząt nie strzelają z fajerwerków - dołącz do nas !!!

a takie hasło mamy na banerku od ruru:
11) Petardy - dla nas zabawa, dla nich śmiertelny strach...

- - -

i jeszcze może takie hasło:

12) Masz zwierzaka ??? Prosimy Nie strzelaj z fajerwerków i petard !!!
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pt gru 06, 2013 14:20 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW - dla zwierząt to koszmar !!!

Pani Anna napisała na facebooku:

„Byłoby fajnie, gdyby każdy kto ma w domu psa, kota czy innego pupila - mówił głośno o tym co przeżywają jego zwierzęta w czasie karnawału.
Moja psinka jest przerażona. Nie chce i boi się wychodzić na spacery od pierwszych wystrzałów w grudniu, aż do ostatnich niedobitków na koniec stycznia. Przecież pieniądze wystrzelone w kosmos- można przekazać na jakiś fajny cel...
Niech każdy pomyśli z jakim stresem dla zwierząt wiąże się nieoczekiwany huk- nie wiadomo skąd...
Zwierzę jest w wielkim stresie nie tylko w Sylwestra i Nowy Rok, ale wszystkie dni przed i po- ponieważ nigdy nie wie skąd spodziewać się ATAKU...
Trochę rozsądku z fajerwerkami proszę w imieniu tych, którzy przemówić nie potrafią... :)
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Sob gru 07, 2013 18:06 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW - dla zwierząt to koszmar !!!

Grażynko dziękuję za podesłanie linka o sedalinie - przeczytajcie proszę to ważne :
http://www.goldenretriever.fora.pl/zdro ... ,8710.html
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Sob gru 07, 2013 18:25 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW - dla zwierząt to koszmar !!!

wpis na fb :
Szkolenie psów "Feliks" > Podpisujemy się naszymi łapkami pod tym plakatem. My sami również nie strzelamy !

:D
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Sob gru 07, 2013 21:15 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW - dla zwierząt to koszmar !!!

wibryska pisze:Grażynko dziękuję za podesłanie linka o sedalinie - przeczytajcie proszę to ważne :
http://www.goldenretriever.fora.pl/zdro ... ,8710.html

Pisałaś mi kiedyś, że po jakimś leku efekt jest wręcz odwrotny i jak to zobaczyłam (przy czytaniu przypadku, gdzie wet nie usypia do RTG czy USG, tylko daje "lek, który uspokaja kota" - wg mnie paraliżuje tylko, ale...), to mi się tak skojarzyło.
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Sob gru 07, 2013 22:03 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW - dla zwierząt to koszmar !!!

tamten lek o którym Ci pisałam, że u kota znajomej wywołał odwrotny efekt zamiast się uspokoić kot szalał
to był lek podany w Chorwacji i nie wiem jak się nazywał
ale wcześniej czytałam, że tak odwrotnie zadziałał na jakiegoś kota lek relanimal
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Nie gru 08, 2013 12:56 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW - dla zwierząt to koszmar !!!

bardzo dziękuję amyszce :1luvu: za ogromną pomoc na profilu Zrezygnuj z fajerwerków- dla zwierząt to koszmar

:arrow: już 315 osób przyłączyło się do naszej akcji na facebooku :kotek:

zapraszamy - nagłaśniajcie prosimy tą akcję :!:
https://www.facebook.com/pages/Zrezygnu ... 5030388307

dziękujemy :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Nie gru 08, 2013 17:13 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW - dla zwierząt to koszmar !!!

U nas właśnie usłyszałam odpalanie. Mieli dziś zapalić światła na choince w rynku, może to ma jakiś związek :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie gru 08, 2013 17:20 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW - dla zwierząt to koszmar !!!

u nas wczoraj przechodzili kibole od dworca gdzieś w głąb dzielnicy, dziwne bo u mnie zero stadionu..
policja za nimi krok w krok, a ci odpalali race, petardy i nikt nie reagował..
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Nie gru 08, 2013 17:31 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW - dla zwierząt to koszmar !!!

mamaGiny, u nas na mecze jest organizowana specjalna komunikacja autobusowo-tramwajowa. Policja nie jeździ, pewnie się boi
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto gru 10, 2013 17:23 Re: ZREZYGNUJ z FAJERWERKÓW - dla zwierząt to koszmar !!!

Stowarzyszenie Empatia także apeluje o nie strzelanie z fajerwerków - przyłączcie się :)
https://www.facebook.com/events/6895964 ... n&source=1
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

[poprzednia][następna]