KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro gru 04, 2013 11:56 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Jest ich tam 19

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Śro gru 04, 2013 12:21 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Iweta pisze:
mir.ka pisze:Obrazek

a kto takie kocie biedy pokocha? :)

To ciemne to szyrkletka ? Mam w Bielsku chetna dziewczyne na szyrkletke albo trikolorke-kotke, ale te maluchy chyba sa chorusie ? No i dowóz do Bielska :roll:

tak, ta czarna to dziewczyna - Zuzia
kociaki są zdrowe, oczka miały niezbyt ładne bo zakurzone, po myciu i kropieniu są w porządku
tylko jeden kocurek, pierwszy złapany miał początki kociego kataru, ale już jest zdrowy
wszystkie zostały 1 raz odrobaczone (jeszcze powtórka, za 2 tyg. po pierwszym, tabletki mam w domu) i zrobione testy FIV/FeLV- ujemne
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro gru 04, 2013 13:39 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Z góry przepraszam ale zostawiłam chyba śmieci pod Chatką, przypomniałam sobie o tym dopiero w domu. Na kwarantannie była impreza i cały ręcznik papierowy był w strzępkach, i jakaś puszka napoczęta leżała - lepiej jednak chować takie rarytasy w przedsionku. Tysia bardzo chętna na pieszczoty, spróbowałam też złapać relację z Kirą (czy Kiarą) - myślę, że przy odrobinie wysiłku można z niej zrobić miziaka. Na zdrowych troszkę tłumnie i nerwowo, jak tak myślę które z tych kotów miały by być przeniesione do drugiego pomieszczenia to pomyślałam o Aldonie i Poldku ew. Sisi ale nie umiem uzasadnić czemu tak pomyślałam. Krysiaczek strasznie się rozmiział i lekkim podgryzaniem cały czas domagał się uwagi, swoją drogą trzeba jej pilnować w pomieszczeniu ze zlewem bo raz potrafiła mi wejść tam na górę gdzie są przechowywane transportery. Gaduła o dziwo mało gadał a chętnie przyjmował delikatne głaskanie. Kleopatra dziś zwróciła moją uwagę - wcześniej nie dawała się dotknąć. Szkoda, że Noami jest taka przestraszona, jest piękna... Wie ktoś jak Sisi straciła oko? A i co do tego Facebooka - uważam, że to ma duży sens i jestem chętna aby wprowadzić to w czyn.

mrymry

Od: Pt paź 18, 2013 14:37

Post » Śro gru 04, 2013 13:45 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Jak Agata przywiezie Renię do woliery to część kotów musi przejść na kwarantannę. Też myślałam o Poldku i Aldonie. Jak mi się uda to ich przeniosę, no i może jeszcze jakiegoś trzeciego

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw gru 05, 2013 9:01 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Po wczorajszym dyżurze:
- w wolierze jest Renia, która zrobiła przy mnie okropną, śmierdzącą, rzadką kupę, poprzedzoną kilkoma głośnymi pierdami. Myślę, ze powtórka morfologii i/lub badanie kału na pewno byłyby wskazane, ponadto ma coś brzydkiego na nosie albo brud albo grzyb,
- Poldek i Aldona przeniesieni na kwarantannę. Wpakowali się za boksy i sądziłam, że nie wyjdą ale.... wyszli i nawet było w miarę ok (choć Poldek bał się Sajgonki). Poldek chętnie jadł bozitę (wcześniej whiskasa i smille tylko wąchał). Niestety nadal za boksami pozostaje Łapek - nie wiem co z tym kotem :( (i nie rozumiem jak operacja łapki mogła wpłynąć na jego podejście do ludzi).
- Tysia bardzo płacze w boskie, chwilami myślałam nawet, że ma rujkę,
- Kira/Kiara szaleje w boksie, kiedy będzie można ją wypuścić :?:
- zarówno na kwarantannie, jak i na zdrowej pojawiają się brzydkie, rzadkie kupy w zbiorczych kuwetach :(

Mara S

Post » Czw gru 05, 2013 9:23 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Mara S pisze:Po wczorajszym dyżurze:
- w wolierze jest Renia, która zrobiła przy mnie okropną, śmierdzącą, rzadką kupę, poprzedzoną kilkoma głośnymi pierdami. Myślę, ze powtórka morfologii i/lub badanie kału na pewno byłyby wskazane, ponadto ma coś brzydkiego na nosie albo brud albo grzyb, (

ona na tym nosie wcześniej miała takie jakby obtarcie, miałam wrażenie że to zdarty naskórek, mi się wydaje że to strupek,

Mara S pisze:- Tysia bardzo płacze w boskie, chwilami myślałam nawet, że ma rujkę,

dziś jej mija 2 tyg od szczepienia dopiero więc musi chyba być jeszcze w boksie

Mara S pisze: Niestety nadal za boksami pozostaje Łapek - nie wiem co z tym kotem :( (i nie rozumiem jak operacja łapki mogła wpłynąć na jego podejście do ludzi).

Tez się martwię o niego bo nawet nie wiem czy on je, przy mnie nie wyszedł zza boksu, dobrze żeby go ktoś zabrał, u nie chyba za duże obstawienie i hałas, też się pewnie gdzieś zakamufluje, może Kubie będzie brakowało jednak towarzystwa :roll:

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Czw gru 05, 2013 10:32 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Wczoraj jak byliśmy obok Irysa to pod chatką około 19.00 był czarny kocurek :) Czekał na jedzonko.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw gru 05, 2013 10:33 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

CatAngel pisze:Wczoraj jak byliśmy obok Irysa to pod chatką około 19.00 był czarny kocurek :) Czekał na jedzonko.

Ja po 19 przyjechałam i dałam mu jeść, czasami są dwa

Mara S

Post » Czw gru 05, 2013 10:53 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Mara S pisze:
CatAngel pisze:Wczoraj jak byliśmy obok Irysa to pod chatką około 19.00 był czarny kocurek :) Czekał na jedzonko.

Ja po 19 przyjechałam i dałam mu jeść, czasami są dwa

i ostatnio z nimi przyszedł taki maluszek zupełny, ale zwiał

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Czw gru 05, 2013 13:49 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Gdyby ktoś u Was pytał o takie cudeńko to jest w Katowicach w schronie

Mala1 pisze:xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Biała-514/13
od 4 12 w schr
tricat 5 12
kotka znaleziona na stacji benzynowej na pograniczu sosnowca
cała biała, czysciutka, w obrózce
Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw gru 05, 2013 14:04 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Zawsze chciałam mieć białą kotkę (a mam m.in. 3 czarne :D ) ale 5 kotów na 50 metrów to obecnie moje maksimum :(

Mara S

Post » Czw gru 05, 2013 14:25 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Ja chciałam rudzielca.
Mam teraz 9 na 50 metrach ale tylko u dwóch na siłę można się jakichś rudych włosków doszukać.
Ale co tam, i tak jest fajnie:)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw gru 05, 2013 16:14 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

po dyżurze :
na zdrowej jakoś tak smutno. Homer zadekowany razem z Sisi w koszyczku.Tylko dzięki temu udało mi się ją wygłaskać. Po za tym trzeba Homera obserwować,on ma chyba coś w rodzaju kaszlu.
Forest jest dziwny :? Chowa się po kątach,ale tez uwielbia mizianko. Kryśka też jakaś taka mało ruchliwa.
Renia przytyła,ale brzuch ma faktycznie duży.
Czarna zielonooka też jest mega miziasta. Tylko one wszystkie jakoś chowają się po kątach :roll:

na kwarantannie :
Kurcze niedługo braknie nam miejscówek za boksami :evil:
Łapek,Aldona,Nikusia i czasami Poldek.Nina też momentami.Jedynie Sajgonka przylepa no i Tysia.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Czw gru 05, 2013 16:56 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

A nie możemy chwilowo do czasu nowych boksów i remontu, przesunąć boksów na drugą ścianę w miejsce witrynki i regałów? Tam koty za boksy nie wlezą, bo z tego co pamiętam tam nie ma rurki.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Czw gru 05, 2013 17:41 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Czy jutro między 11-12 będzie ktoś w Kociej Chatce?
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

[poprzednia][następna]