nieaktualne

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lis 25, 2013 11:53 Re: dam dom leniuchowi :)

i jeszcze jeden długowłosy biedak :( na ulicy

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 166&type=1
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Czw gru 05, 2013 0:25 Re: dam dom

Widzę, że tu wątek od dłuższego czasu milczy, pomimo jakichś deklaracji, typu "już przygarnę, tylko czekam"...... dziewczyny się męczą, wyszukują i podrzucają coraz piękniejsze koty, a ja dostaję info, że gosiasamosia chętnie przygarnie kotkę egzotyczną z mojego wątku, chociaż jak byk piszę, że kotka tylko na jedynaczkę, a tu takie deklaracje :

gosiasamosia pisze:Tak, chcielibyśmy mieć dwa koty (w sumie może i więcej ale to jeszcze do ustalenia 8) :lol: )
dlatego szukamy kotka kotolubnego lub od razu w pakiecie z drugim :D

więc nie za bardzo wiem o co chodzi ?? czy gosiasamosia faktycznie chce kota ? czy tylko wodę z mózgu robi ?
Ewa 507 953 900 e-mail korespondentka2@wp.pl
Zajrzyj na 1 stronę, zakochaj się :-) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13 ... 84&start=0
JAMNIKI DO ADPCJI : http://jamniki.eadopcje.org/
www.poomoc.pl

Korespondentka

Od: Wto lis 09, 2010 22:42

Post » Czw gru 05, 2013 7:36 Re: dam dom leniuchowi :)

Wazny jest tylko charakter, uroda nie ma znaczenia, ale najlepiej, zeby to byla ruda dlugowlosa kotka... ;)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Czw gru 05, 2013 11:30 Re: dam dom leniuchowi :)

Boję się wyadoptowywać takie atrakcyjne z wyglądu, co nie znaczy, że jak mam zwyczajne koty to lekceważę wszystko.Nie.Dzwonił do mnie pan, który chciał kociaka i że będzie jedynakiem.Młodzi, pracujący ludzie.Nie oddałabym mu żadnego kociaka, bo to proszenie się o kłopoty i ewentualny zwrot z adopcji.Czasem udaje mi się kogoś przekonać, że to zły pomysł.
Nie mam nic przeciwko temu, że ktoś chce kota w określonym kolorze, z płaskim pyszczkiem, lub przeciwnie, w typie devona.To nic złego, ale naprawdę trzeba brać pod uwagę wszystko, dla dobra kota i opiekunów.Trzeba się liczyć z tym, że kot to nie obrazek, że ma swój charakter, że będzie denerwujący dla opiekunów..itd.Niektórzy chcą kota-okaz spokoju, ale spotkałam się i z tym, że pan chciał koniecznie kota z ADHD.I dostał, był nim zachwycony.Trzeba tylko wiedzieć, czego się chce.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw gru 05, 2013 11:35 Re: dam dom leniuchowi :)

Ja akurat szukam domu dla dwójki z Olsztyna :)
viewtopic.php?f=13&t=158857
https://www.facebook.com/events/232523586905708/?ref=22

Kociaki obecnie przebywają w dwóch różnych DT, ale od małego przebywały razem, były bardzo ze sobą zżyte, są miłe, grzeczne, spokojne, odpchlone, odrobaczone i pilnie potrzebują domku na stałe.
Obrazek

dzikak

Od: Wto wrz 04, 2012 14:07

Post » Czw gru 05, 2013 11:42 Re: dam dom

Korespondentka pisze:Widzę, że tu wątek od dłuższego czasu milczy, pomimo jakichś deklaracji, typu "już przygarnę, tylko czekam"...... dziewczyny się męczą, wyszukują i podrzucają coraz piękniejsze koty, a ja dostaję info, że gosiasamosia chętnie przygarnie kotkę egzotyczną z mojego wątku, chociaż jak byk piszę, że kotka tylko na jedynaczkę, a tu takie deklaracje :

gosiasamosia pisze:Tak, chcielibyśmy mieć dwa koty (w sumie może i więcej ale to jeszcze do ustalenia 8) :lol: )
dlatego szukamy kotka kotolubnego lub od razu w pakiecie z drugim :D

więc nie za bardzo wiem o co chodzi ?? czy gosiasamosia faktycznie chce kota ? czy tylko wodę z mózgu robi ?

To może ja Pani wyjaśnię
Nie zależy nam aż tak żeby kot był kotolubny czy też jedynak.
Deklarowałam się w sprawie Batmana i niebieskiego Putinka ale po sprawdzeniu ich charakterów nie nadawali się do dziecka.
A co do całej historii wczoraj już znaleźliśmy koty które do nas trafią :)
Jeśli są jakieś pytania zapraszam na pw żeby nie siać niepotrzebnego zamieszania.

gosiasamosia

Od: Pt lis 15, 2013 8:03

Post » Czw gru 05, 2013 11:59 Re: dam dom leniuchowi :)

gosiasamosia pisze:
Bardzo chętnie wezmę mamuśkę , czekam aż mi serwis odda telefon i dzwonię po nią :twisted: (śni mi się ona po nocach więc nie ma rady :D )

A co z Mamuśką? :(
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Czw gru 05, 2013 12:06 Re: nieaktualne

Anika, tytuł wątku mówi wszystko: nieaktualne.

Widocznie Mamuśka nie nadaje się do dziecka, pewnie też już sprawdzone. :wink:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

[poprzednia]