Tytek kot nad koty i reszta kociopsiej hołoty zapraszają :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 03, 2013 16:34 Re: TYTUŚ kot nad koty i reszta hołoty zapraszają .

dorcia44 pisze:dziękuję Kotinko :1luvu:
to to już koniecznie muszę wpaść do Ciebie i wy miziać tłuścioszka :D

Ewa,kiedyś tego nie zauważałam ,lub udawałam :oops:

drażni mnie również reklama Play :|

i to pewnie dla tego że mam za dużo wolnego czasu :twisted:

Zimno mi .

W domu cisza ,wszyscy śpią ,Pola co chwilę wydaje dziwne dźwięki ,Kropcia podryguje...

Amanda w niesamowitym tempie starzeje się ,jeszcze w lecie tego nie było widać ,a teraz nawet jej zachowanie bardzo się zmienia.

Dziś jest ten cholerny 3 grudzień, dzień w którym rok temu zaginęła Yoko.
Staram się nie rozpamiętywać ,ale się nie da.
Gdziekolwiek jesteś bądź szczęśliwa malutka i przepraszam że cię nie znalazłam ,przepraszam że naraziłam na takie cierpienie.
Muszę się ogarnąć ,zaraz do pracy.

Dorciu to fakt że w tempie życia nie zauważamy na co dzień jak zmieniają się nasi podopieczni ale wystarczy chwilka i moment gdy to do nas trafia.Nasz jeden dzień to dla nich kilka tygodni.
Na to nie mamy wpływu i dlatego tak ważnym jest aby ten nasz jeden dzień dostarczył max opieki i miłości dla zwierzaka.
:oops: I się poryczałam :oops:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto gru 03, 2013 16:47 Re: TYTUŚ kot nad koty i reszta hołoty zapraszają .

ja dziś też płaczliwa jestem.. :oops:
Wychodzimy na dwór ,a Amanda śpi ,albo zagubi się pod fotelem ,zaczęła posikiwać ,a to dopiero 13 rok. :cry:
Nie jest chuda ,ale tak zmieniła się jej sylwetka jak u starych ludzi ,wygięło ją ,czuć kosteczki..apetyt ma niesamowity.
Wczoraj jedząc tak strasznie łapczywie mało się nie zadławiła ,nie raczej mało się nie udusiła ,aż łapunie się rozjechały ,taczała się ...ledwo ją uratowałam :cry:
od dziś dostaje po ociupińce ,żeby znów nie nabrała całej paszczy i nie połknęła,.
starość przyszła tak szybko. :cry:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto gru 03, 2013 18:58 Re: TYTUŚ kot nad koty i reszta hołoty zapraszają .

dorcia44 pisze:ja dziś też płaczliwa jestem.. :oops:
Wychodzimy na dwór ,a Amanda śpi ,albo zagubi się pod fotelem ,zaczęła posikiwać ,a to dopiero 13 rok. :cry:
Nie jest chuda ,ale tak zmieniła się jej sylwetka jak u starych ludzi ,wygięło ją ,czuć kosteczki..apetyt ma niesamowity.
Wczoraj jedząc tak strasznie łapczywie mało się nie zadławiła ,nie raczej mało się nie udusiła ,aż łapunie się rozjechały ,taczała się ...ledwo ją uratowałam :cry:
od dziś dostaje po ociupińce ,żeby znów nie nabrała całej paszczy i nie połknęła,.
starość przyszła tak szybko. :cry:

moja Kaja też ma 13 rok, ona jest z maja 2001, ale po niej nie widać tego wieku, nieraz słyszę ,ze jest młodsza od Maxa, a on niedługo bedzie miał 9
to są 100% kundle :D
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto gru 03, 2013 19:03 Re: TYTUŚ kot nad koty i reszta hołoty zapraszają .

Jak w lato robiłam badania Mundkowi to wszyscy byli zdziwieni że to 12 letni pies ,wyglądała świetnie i taka też miała kondycję,te parę miesięcy przyniosło ogromną zmianę :(
Obrazek

dorcia44

Post » Wto gru 03, 2013 19:06 Re: TYTUŚ kot nad koty i reszta hołoty zapraszają .

czasami szybko się zmienia :(
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Wto gru 03, 2013 20:57 Re: TYTUŚ kot nad koty i reszta hołoty zapraszają .

Cześć . Starość przychodzi zdecydowanie za szybko i dla ludzi i dla zwierząt :(

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Wto gru 03, 2013 21:17 Re: TYTUŚ kot nad koty i reszta hołoty zapraszają .

barbarados pisze:Cześć . Starość przychodzi zdecydowanie za szybko i dla ludzi i dla zwierząt :(

do nich znacznie szybciej :cry:
Obrazek

mir.ka

Post » Wto gru 03, 2013 21:53 Re: TYTUŚ kot nad koty i reszta hołoty zapraszają .

Bo ogólnie życie to nieuleczalna , śmiertelna choroba przenoszona drogą płciową :roll:

A u moich ojców na wsi przygotowania do zimy
Obrazek
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Wto gru 03, 2013 21:56 Re: TYTUŚ kot nad koty i reszta hołoty zapraszają .

kuba.kaczor13 pisze:Bo ogólnie życie to nieuleczalna , śmiertelna choroba przenoszona drogą płciową :roll:

A u moich ojców na wsi przygotowania do zimy
Obrazek

ja też już systematycznie sypę :)
dzisiaj nakładałam kaptury na hortensje i wróblom wcale moja obecnośc w ogródku nie przeszkadzała, tylko na moment odlatywały na drzewo i czekały aż sobie pójdę
Obrazek

mir.ka

Post » Wto gru 03, 2013 23:40 Re: TYTUŚ kot nad koty i reszta hołoty zapraszają .

U nas prawie nie ma wróbli. :roll:

Gucio chyba będzie musiał dostać antybiotyk. :cry:

Zdzira u mnie już rok.
Smutna rocznica.
Obrazek

dorcia44

Post » Wto gru 03, 2013 23:40 Re: TYTUŚ kot nad koty i reszta hołoty zapraszają .

Ja w butlach odcinam tylko dół i boki okienka a resztę podwiązuję na kształt daszku. Wtedy im tam nie nawiewa śnieg.
I jeszcze zostawiam trochę głębszy dół, żeby się więcej zmieściło.
Się pochwale dwoma modelami
Lidka pisze:Tu znalazłam stare rozwiązanie jeszcze bez daszku i z rurką na krawędzi.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I nowe
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Piękna sójka:)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto gru 03, 2013 23:51 Re: TYTUŚ kot nad koty i reszta hołoty zapraszają .

Lidka ,świetny pomysł. :!:
Obrazek

dorcia44

Post » Śro gru 04, 2013 0:09 Re: TYTUŚ kot nad koty i reszta hołoty zapraszają .

Przez tyle lat to już dopracowałam produkcję:))
Zawsze robię kilka i wieszam na małym drzewku naprzeciwko moich okien.
Bardzo lubię je podglądać:))
Śmieszne są bardzo kiedy czekają w kolejce:) Dlatego mimo wszystko chcę w tym roku dorobić normalny karmnik, żeby więcej ich mogło w tym samym czasie jeść, bo coraz ich więcej.
Na początku też wróbli nie było. A teraz są wróble i mazurki, wszystkie sikorki, dzwońce. A z tych większych sójki a nawet dzięcioły:) Gołębie są cały czas. Kiedyś ich nie lubiłam ale teraz też je dokarmiam. Są niektóre śliczne. Po tej katastrofie na hali wystawowej sporo gołębi pouciekało. Niektóre odnalazły dom ale część została, bo wtedy ludzie dokarmiali i teraz są czasem naprawdę śliczne te nasze miejskie gołębie.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro gru 04, 2013 8:35 Re: TYTUŚ kot nad koty i reszta hołoty zapraszają .

Dorciu drożdżowe zamówione 8)
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Śro gru 04, 2013 8:41 Re: TYTUŚ kot nad koty i reszta hołoty zapraszają .

Lidka,ale Ty masz pomysły :piwa:
Extra wymyśliłaś,tanim kosztem,a jaki wypas,normalnie szacuneczek

Hej Dorcikowo :1luvu:
Dorcik,Twój numer konta nie zmieniał się w ciągu 4 lat?cały czas jest ten sam?
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

[poprzednia][następna]