2014 rok czas rozpocząć!moje stado podstawowe (wiek dopiszę jutro, bom kajecika zapomniała):
Hanka II (ur. 2006) - ogromna baba o tłustych, rudych i owłosiony udach; ledwo tolerująca koty i ludzi; na drugim planie
Ślepa Kaśka i podłoga przed odkurzaniem
Księżniczka Dzidzia (ur. 2002) - wiecznie miauł'cząca i wiecznie głodna a mimo to trzymająca linię (podejrzenie anoreksji...)
Katarzyna I herbu
Piramowicz, a zdrobniale
Ślepa Kaśka (ur. 2004) - drobniutka histeryczka; mimo prawie już całkowicie zarośniętych przez rogówkę oczach, ciągle jeszcze potrafiąca trafić
kota w locie; jej ulubiony celem jest
Cezary (to ten olbrzym na drugim planie); na zdjęciu-> uchwycona chwila przerwy między pierwszym a drugim
trafieniem w locie

Ciotka Matylda (ur. 2002) - kotka po zmarłej (pierwsze dwa zdjęcia zaraz po przejęciu - 21.08.2013), której futro pozbawione było całkowicie podszerstka, a cała szyja była pokryta głębokimi ranami; trzecie zdjęcie ze stycznia tego roku; obecnie elegancko odziana dama o nienagannych manierach; zdjęcie pozowane z idealnie uchwyconym przez migawkę momentem wypowiadania słowa
czizz

Cezary Grzybowski (ur. 2006), czyli moje 5,5 kg syndromu urologicznego - zawodnik sumo, które uprawia z
Shadow'em; mimo swojej wagi i pozornej ociężałości potrafiący wspiąć się na drzwi na wysokść ok. 2,5 m, ale mający trudności z umyciem podwozia...
na pierwszym zdjęciu w roku 2009 zaraz po znalezieniu
Shadow (ur. 2009) - kot o spojrzeniu czułego kochanka, smakosz moich kremów do twarzy i jedyna kosmetyczka na którą mnie stać (czytaj: robiący mi codziennie wieczorem peeling twarzy); w przerwach sparingpartner
Cezarego w jego treningach przed zawodami
Sumo; jego zapędy seksualne w stosunku do swojego kolegi z ringu każą mi podejrzewać Go o gejostwo...
---------------------
tymczasy i wiek w/w jutro
... mry!
---------------------
[edit] poprawione i dopisane