Gucio w swoim nowym domu, JJR wylądował!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 30, 2013 17:34 Re: Łaciaty w DT .Bardzo tęskni za własnym domem....

Dziwnie wygląda faktycznie hah , ale to noga jest , zgięta w kolanie :D Zdjęcie robione z poziomu łóżka

nigna

Od: Pt kwi 01, 2011 12:02

Post » Sob lis 30, 2013 17:48 Re: Łaciaty w DT .Bardzo tęskni za własnym domem....

nigna pisze:Dziwnie wygląda faktycznie hah , ale to noga jest , zgięta w kolanie :D Zdjęcie robione z poziomu łóżka

No załóżmy :ryk:
Łatek nieodmiennie piękny, kolano też :1luvu:
A ja sobie notuję, na wątek Łaciatego od rana do teraz zajrzały 104 osoby.
Może jest wśród nich Ta Jedyna???? :ok:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Nie gru 01, 2013 13:08 Re: Łaciaty w DT .Bardzo tęskni za własnym domem....

Sorry, że się tak wcinam. Kibicuję Łaciatemu od początku, nie mam wolnego etatu dla kota więc się nie odzywałam.
Myślę, że teraz Łaciaty odpoczywa, poczuł się bezpiecznie i wreszcie może trochę odpocząć. Przecież On bardzo walczył o dom. Czitka pisała, że 12 razy na godzinę pokonywał ogrodzenie, był blisko, pilnował czy jest w ogrodzie w drzwiach, ktoś kto może go wpuścić, cały czas kombinował jak do siebie przekonać i człowieka i koty. To ogromny wysiłek i stres. Na pewno jest zmęczony. Szczęśliwy ale zmęczony.
Jest zachwycający :1luvu:

marivel

Od: Sob mar 21, 2009 12:48

Post » Nie gru 01, 2013 14:06 Re: Łaciaty w DT .Bardzo tęskni za własnym domem....

Ej... czy to nie jest Łaciaty???
http://tablica.pl/oferta/zaginal-maly-c ... 203c49fde6

EDIT: Jednak chyba nie.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie gru 01, 2013 14:17 Re: Łaciaty w DT .Bardzo tęskni za własnym domem....

Gibutkowa pisze:Ej... czy to nie jest Łaciaty???
http://tablica.pl/oferta/zaginal-maly-c ... 203c49fde6

EDIT: Jednak chyba nie.

O Łaciatym można dużo powiedzieć. ale malutkim kotkiem to on nie jest :P
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Nie gru 01, 2013 14:27 Re: Błagam o dom dla Łaciatego......

andorka pisze:
pwpw pisze:Ja bym z jedno wyróżniła na jakimś poczytnym portalu, bo sytuacja pilna.. Koszt będzie, ale może i odzew większy - warto rozważyć.

Proponuję Tablica.pl wyróżnienie kosztuje 11 zł, płaci się sms-em i tydzień wisi na górze ogłoszeń

Przypomnę, to co pisałam na początku wątku.
Ja tak latem podwiesiłam maluchy, którym szukaliśmy domu, w ciągu tygodnia miały ponad 200 wejść w ogłoszenie.
Tylko trzeba jako główne najładniejsze zdjęcie wstawić.
Niestety, ludzie to wzrokowcy, przekonałam się o tym nie raz. :? Ogłoszenie ze zdjęciami zrobionymi przez amatora, takim sobie aparatem nie wywoływało zainteresowania wcale. Podmiana zdjęć na prawie profesjonalne znacznie zwiększała odzew. Smutne to, ale prawdziwe.
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Nie gru 01, 2013 15:35 Re: Łaciaty w DT .Bardzo tęskni za własnym domem....

Dobre zdjęcie i "chwytliwe" imię - bez tego szkoda kasy na ogłoszenia...
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Nie gru 01, 2013 16:31 Re: Łaciaty w DT .Bardzo tęskni za własnym domem....

Na Tablicy.pl chyba przedwczoraj poniosłam ogłoszenie, nawet ktoś zapytał, czy kotek dalej siedzi głodny za tym oknem...Odpisałam, ale cisza.
Nie wiem jakie ogłoszenia i gdzie wrzuca Nigna, zapewne pracuje nad Łatkiem. Ja jutro daję rano do dwóch lokalnych gazet, dzisiaj sobie przygotuję i poleci.
Ale dzisiaj w nocy miałam zawał. Wracam sobie z andrzejek, a tu 50 metrów od domu.....Łaciaty 8O Przysięgam, nic nie piłam. Identyczny 8O
Gabarytowo toczka w toczkę, pysio taki sam, odwraca się...i czarny, długi ogon 8O Miałam milion myśli na sekundę, rękę do niego wyciągam, a on w nogi, ale w stronę mojego domu :roll:
Zniknął. Ale był. Klon.
Tak sobie myślę, że jeden miot krówek tu w okolicy pewnie był i się rozprzestrzenił. Aż żałowałam, że aparatu przy sobie nie miałam.
Dzisiaj już go nie widziałam, pewnie ma dom, tu koło mnie koty dom mają, albo nie :(
Obrazek

czitka

Post » Wto gru 03, 2013 9:58 Re: Łaciaty w DT .Bardzo tęskni za własnym domem....

Przerażająca cisza :(
W tym tygodniu wracamy na weekend do Jeleniej , zabieramy Łaciatego więc go nie będziemy ciachać. Postaram się umówić na początku przyszłego tygodnia na kastracje, o ile Łaciaty nie znajdzie wcześniej domu... Ale się nie zapowiada :(
Kociaki się bawią, Łaciaty coraz chętniej biega za Lunką , już nawet tak nie harcują rano, albo już się do tego przyzwyczaiłam:D
Jak to możliwe że nikt nie chce słodziaka :(

Obrazek

nigna

Post » Wto gru 03, 2013 11:30 Re: Łaciaty w DT .Bardzo tęskni za własnym domem....

nigna, robisz bardzo ładne zdjęcia.
Łaciaty wygląda na nich bardzo sympatycznie. A jaki bielutki :)

Nie wiem czy się pytałam, nie pamiętam czy odpowiadałyście :oops: , ale czy zamawiałyście pakiet ogłoszeń np u CatAngel? viewtopic.php?f=27&t=117559
Zmasowany atak się przyda.
Czy przylgnęło już do Łaciatka jakieś nowe imię czy zostaje przy starym? Jowita ma rację, że fajne, oryginalne nazwanie kota też przyciąga wzrok do anansu.
:ok:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Wto gru 03, 2013 11:55 Re: Łaciaty w DT .Bardzo tęskni za własnym domem....

Pakiet u CatAngel już dawno zorganizowany, ogłoszenia na tablicy i gumtree by Czitka - też. Jutro Czitka będzie próbowała się dowiedzieć, które z wrocławskich gazet przyjmują bezpłatne ogłoszenia dla zwierząt. Halo Wrocław - może ktoś coś o tym wie?

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Wto gru 03, 2013 16:04 Re: Łaciaty w DT .Bardzo tęskni za własnym domem....

Ja cały czas zmasowany atak przeprowadzam, gdzie mogę! Niestety Gazeta Wrocławska, owszem, ogłoszenia przyjmuje, ale taki kwadracik 4x4 centymetry, jedna edycja, kosztuje 140 zł 8O
Do Wyborczej na dwa numery dzwoniłam wczoraj pół dnia, nikt nic, może nie tam dzwonię gdzie trzeba, ale ja do końca wtorku jestem ledwo żywa od roboty, po prostu już nie miałam czasu wisieć na telefonie, jutro na luziku i do skutku. Ogłoszenie napisane, przygotowane, fotka w pogotowiu.
To Łaciaty jedzie w trasę znowu? A to podróżnik :P
Nawet jeżeli w wątku cisza, to nie znaczy, że nic się nie dzieje!
Sponsor kastracyjny czeka w blokach 8)
Obrazek

czitka

Post » Wto gru 03, 2013 16:08 Re: Łaciaty w DT .Bardzo tęskni za własnym domem....

Moja Pani weterynarz dała nr rodzinie która musiała uśpić swojego kociaka po wielu latach ... teraz chcą pustkę czymś zastąpić , może Łaciaty będzie idealnym kandydatem ? On taki kochany jest ... na razie nikt nie dzwoni, ale jestem w pogotowiu. To rodzina z dzieckiem, z tym Łatek nie ma problemów, mój chłopak ma malutką siostrzyczkę ,kocurek był bardzo spokojny,nie bał się jej , zero śladów agresji. To oaza spokoju jest, idealny kociak rodzinny... Tylko żeby ktoś mu pozwolił wejść na kolanka( i najlepiej na kanapę :D ) to będzie zachwycony... Trzymam kciuki choć wiem że to może być fałszywy trop ;(

nigna

Post » Wto gru 03, 2013 17:01 Re: Łaciaty w DT .Bardzo tęskni za własnym domem....

To ja też potrzymam :ok: :ok: :ok: za domek dla Łatka

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Śro gru 04, 2013 10:42 Re: Łaciaty w DT .Bardzo tęskni za własnym domem....

No, poszło ogłoszenie do wrocławskiej Wyborczej, z fotką, jest szansa, że będzie w piątek. Ja mam piątek prawie wolny, dałam kontakt telefoniczny do siebie, oby tylko ktoś odpowiedzialny zadzwonił, będziemy pertraktować :P
Pozdrowienia dla Lunki i Łaciatka! :1luvu:
Obrazek

czitka

[poprzednia][następna]