Perełka i Przyjaciele - część 2: ZABIERAJĄ ZUZIĘ :( :( :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon gru 02, 2013 21:52 Re: Perełka i Przyjaciele - część 2: ZABIERAJĄ ZUZIĘ :( :( :

Bo ja nie mogę, jak widzę o jakimś kotku że coś mu się stało to już płakam... Ostatnio jak kupowałam trocinki dla Puszynki to jakaś pani przede mną opowiadała o swoim kotku, że chory na cukrzycę, że wet radził uśpić, że rodzina chciała uśpić a ona nie dała bo jak to tak przyjaciela się pozbyć... a ja stoję i ryczę :oops:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Pon gru 02, 2013 21:54 Re: Perełka i Przyjaciele - część 2: ZABIERAJĄ ZUZIĘ :( :( :

Ojejku :( To nie będę Ci opowiadać. To teraz wiesz już czemu tak panikuję z sikami Mili. Bo u Suri zaczęło się tak samo. . . I ja na punkcie sikania u kota jestem przewrażliwiona.
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Pon gru 02, 2013 21:55 Re: Perełka i Przyjaciele - część 2: ZABIERAJĄ ZUZIĘ :( :( :

No, współczuję :( A złapałaś coś w końcu?

Spilett

Post » Pon gru 02, 2013 21:58 Re: Perełka i Przyjaciele - część 2: ZABIERAJĄ ZUZIĘ :( :( :

No tak. Nie czytalas u mnie ??? W sobotę byłam u weta. ph za wysokie, ciężar właściwy max. i erytro i leukocyty coś nie tak. czyli zapalenie pęcherza lekkie. ma suplement diety moczopędny. i nawadniam ją strzykawka bo nic nie pije sama menda.
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Pon gru 02, 2013 21:59 Re: Perełka i Przyjaciele - część 2: ZABIERAJĄ ZUZIĘ :( :( :

Faktycznie, zapomniało mi się (a może to wino?). Przecież sama u Basi pisałam że biedna Milusia z tą strzykawką...

Spilett

Post » Pon gru 02, 2013 21:59 Re: Perełka i Przyjaciele - część 2: ZABIERAJĄ ZUZIĘ :( :( :

Musisz nauczyć się przeżywać emocje wewnętrznie
Bo jak ludzie się dowiedzą to poznasz sens powiedzenia "miękkie serce twarda dupa"
To brutalne , ale prawdziwe . Musisz schować swoje dobre serduszko bo je sępy pożrą.

Ale wiedz że takie zachowanie dobrze świadczy o Tobie .Tylko oczek szkoda na łzy .
Np , chyba że będą to łzy przez śmiech ,takie ze szczęścia :ok: :ok:
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Pon gru 02, 2013 22:02 Re: Perełka i Przyjaciele - część 2: ZABIERAJĄ ZUZIĘ :( :( :

kuba.kaczor13 pisze:Musisz nauczyć się przeżywać emocje wewnętrznie
Bo jak ludzie się dowiedzą to poznasz sens powiedzenia "miękkie serce twarda dupa"
To brutalne , ale prawdziwe . Musisz schować swoje dobre serduszko bo je sępy pożrą.

Ale wiedz że takie zachowanie dobrze świadczy o Tobie .Tylko oczek szkoda na łzy .
Np , chyba że będą to łzy przez śmiech ,takie ze szczęścia :ok: :ok:

Oj Kuba, ja już nieraz poznałam sens tego powiedzenia... O dużo za dużo :(
Dobrze, że jest miau, że tu mogę się podzielić wszystkim, a Rafałowi wypłakać na ramieniu, on rozumie... Dziś jak się dowiedziałam o Zuzi to się powstrzymywałam, poszłam po to wino po części dlatego też, że po przekroczeniu progu mieszkania zaczęłam ryczeć :(
No tak już mam, nic nie poradzę... tyle biednych zwierzątek na świecie, a tyle sukinsyństwa :(

Spilett

Post » Pon gru 02, 2013 22:07 Re: Perełka i Przyjaciele - część 2: ZABIERAJĄ ZUZIĘ :( :( :

No to przesyłam wielkiego wirtualnego tulaka i oby rano za oknem świeciło słoneczko i przyniosło
Tobie lepszy nastrój
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Pon gru 02, 2013 22:07 Re: Perełka i Przyjaciele - część 2: ZABIERAJĄ ZUZIĘ :( :( :

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Spilett

Post » Pon gru 02, 2013 22:23 Re: Perełka i Przyjaciele - część 2: ZABIERAJĄ ZUZIĘ :( :( :

Nie smutaj - zobaczysz, wszystko się ułoży, przyzwyczaicie się do sytuacji. A kto wie, może Perełka się zrobi bardzo miziasta, bo będzie szukała pieszczot u Ciebie?

Ja może na samą wzmiankę o kocim nieszczęściu nie płaczę, ale... Ale się zawsze mi smutno robi, rozmyślam, rozkminiam...
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Od: Nie lip 21, 2013 13:10

Post » Pon gru 02, 2013 22:25 Re: Perełka i Przyjaciele - część 2: ZABIERAJĄ ZUZIĘ :( :( :

Bellemere pisze:Nie smutaj - zobaczysz, wszystko się ułoży, przyzwyczaicie się do sytuacji. A kto wie, może Perełka się zrobi bardzo miziasta, bo będzie szukała pieszczot u Ciebie?

Ja może na samą wzmiankę o kocim nieszczęściu nie płaczę, ale... Ale się zawsze mi smutno robi, rozmyślam, rozkminiam...

Ja płakam bardzo, nawet na samo jakieś słowo-klucz, nieraz jak mi się przypomni jaka biedna była Perełeczka, to tak płakam... :(

Spilett

Post » Pon gru 02, 2013 22:27 Re: Perełka i Przyjaciele - część 2: ZABIERAJĄ ZUZIĘ :( :( :

zawór odwadniający nie w tym miejscu co trzeba ????
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Pon gru 02, 2013 22:30 Re: Perełka i Przyjaciele - część 2: ZABIERAJĄ ZUZIĘ :( :( :

Być może ;)
Ale zawsze jak w zoo przechodzimy koło wybiegu likaonów - one mają tabliczkę info z tytułem "Bieg po życie" w której jest napisane, że "są to chyba najdzielniejsze ze wszystkich psowatych" - Rafał mi powie "najdzielniejsze" i ja już łzy w oczach. Tak samo działa imię każdego kotka który jest za TM... :(

Spilett

Post » Pon gru 02, 2013 22:32 Re: Perełka i Przyjaciele - część 2: ZABIERAJĄ ZUZIĘ :( :( :

Ech, ja przy Mefiście ryczałam jak bóbr... Bo jak ją znalazłam, to taka zmarznięta kupka kosteczek, i taka biedna... A potem, że biedulka musi być w garażu, a potem w suszarni, zamiast w cieplutkim domku... A potem to już ze szczęścia, że domek cudowny znalazła i teraz jest jej ciepło w pupinkę, i brzuszek ma pełny, i wszyscy ją kochają...

Zresztą do tej pory mnie to wszystko wzrusza mocno.

A Perełeczka tak samo, jak Mefista - biedniusia była, ale teraz jest najszczęśliwszą koteczką pod słońcem :1luvu: tylko dzięki Tobie! I to się na pewno tak diametralnie nie zmieni, kiedy Zuzia pojedzie do Kasi brata. Będzie pewnie tęsknić, ale nadal ma Ciebie, ma zabawki, ma gdzie spać, co jeść i kogoś, kto się o nią bardzo troszczy :1luvu:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Od: Nie lip 21, 2013 13:10

Post » Pon gru 02, 2013 22:36 Re: Perełka i Przyjaciele - część 2: ZABIERAJĄ ZUZIĘ :( :( :

Madziu , zobacz ilu ludzi dookoła Ciebie 8O .Nie zostaniesz Sama z problemami .
Zawsze masz nas .No i oczywiście Perełkę , która będzie bardzo potrzebowała twojej obecności
i miłości.
Obrazek

kuba.kaczor13

[poprzednia][następna]