KATOWICE i śląskie

Informacje i opinie o lekarzach weterynarii, klinikach i gabinetach.

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon wrz 02, 2013 16:13 Re: KATOWICE i śląskie

CatAngel pisze:Polecam weterynarza Marcin Szweda

Pod nieobecność wet Magnolii (lek. wet. K. Wojtyczka) właśnie on nas przyjmował i od razu po obmacanie Magnolki znalazł przyczynę kulenia futrzaka (naderwany mięsień); diagnoza trafna bez dodatkowych badań; również on bez problemu poradził sobie z moją - ponoć nieobsługiwalną - kocicą.
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Sob wrz 21, 2013 11:40 Re: Re:

PannaPasja pisze:Chorzów

Nie polecam dr Parczyka. U mojego kocura, 8 letniego persa i kastrata nie był w stanie wykryć zapalenia nerek. Kot nie chciał jeść i pić, leczył go na zapalenie gardła. Chorobę odkrył, gdy już było za późno. Po tygodniu męczarni kota (do tej pory pamiętam, jak godzinami wył, jak musiałam go karmić strzykawką), trzeba go było uśpić. Pomijam, ile leków mój kociak dostał niepotrzebnie i ile pieniędzy wydaliśmy...

Polecam za to z całego serca przychodnię w Chorzowie, na ul. Gwareckiej 17.
Szczególnie panią doktor. Gdy zgarnęłam kotkę ze schroniska, która miała koci katar, została wyleczona naprawdę w szybkim tempie. Pani doktor dokładnie bada chorobę, analizuje stan, jest bardzo dociekliwa. Mam do niej całkowite zaufanie. Pomogła też przy paru problemach behawioralnych (gryzienie). I co najważniejsze: są tam bardzo przystępne ceny.
Sterylizacja też poszła bez zarzutu, wszystko się dobrze i szybko wygoiło, dzwoniłam do przychodni parę razy, za każdym razem dostałam dobrą poradę. Polecam!

Formica pisze:CHORZÓW

nie wiem czy już było ale nie mam siły czytac :D
polecam lecznice dr Parczyka na ulicy Katowickiej 90
(uwaga w tym samym budynku sa dwie lecznice i tej drugiej nie polecam!!!)
dr. Parczyk jest specjalista chirurgiem! maja dobre wyposazenie (usg)i doskonala kadre:P
DrParczyk ma jeszcze jedna lecznice w Zabrzu na ul.Piłsudskiego
(usg i rentgen)
szczerze polecam

javeira pisze:Ja rowniez polecam dr Marka Parczyka w Chorzowie

tel 032 241 07 26 lub 0 601 865 330

czynne :
pon-piatku 8:00-20:00
soboty 8:00-13:00
niedziele i swieta 8:00-11:00

pan drM. Parczyk przyjmuje od 16 a rano jest iiny wterynarz. jednak ja polecam Parczyka :D

Shishka pisze:Szczerze mówiąc nie wiem jak leczy dr.Marek Parczyk w Chorzowie,za to wiem jak leczy jego ojciec w Świętochłowicach i stanowczo odradzam...Kiedy byłam tam ładnych parę lat temu,podczas szczepienia,igła wygieła się i spadła na podłogę a On nałożył ją z powrotem na strzykawkę i chciał tym podawać szczepionkę...

03.2009 Killatha pisze:zdecydowanie nie polecam
zwierzę (kot) jest traktowane jak zła konieczność, bez żadnej troski czy uwagi lekarz bagatelizuje "zapach" z pyszczka i uporczywe wymioty - odpowiedź "koty tak mają"

Również polecam lecznicę na Gwareckiej (mają też lecznicę na Gałeczki).
Chodziłam tam z psem, królikami i kotem. Staram się chodzić zawsze do dra Rosnera.
Walczył dzielnie o mojego psa (przedłużył mu życie o ponad pół roku).
Bardzo empatyczny, traktuje zwierzęta z szacunkiem.
Cenię u niego również to, że potrafi się przyznać, że czegoś nie wie (np. na temat krolików) i albo odsyła do lekarza znającego się albo sam zdobywa wiedzę i dzieli się nią na następnej wizycie. Zawsze dobrze poradzi - również przez telefon.
Sterylizowaliśmy tam kotkę i króliczycę - zwierzaki odbieraliśmy wybudzone, z ranami nie było problemu.
Obrazek
Izi&Bubu

Lusii

Od: Śro wrz 18, 2013 20:23

Post » Sob paź 12, 2013 11:28 Re: KATOWICE i śląskie

GLIWICE
Gliwice Wójtowa Wieś ul. Ku dołom 6 tel. 32 231-16-80 godziny przyjęć: pon. - pt. 8:00 - 20:00 sob.- niedz. 8:00 - 13:00 i 15:00 - 20:00 święta: 9:00 - 12:00 i 16:00 - 19:00. Bardzo polecam dr. Spólnickiego (chirurg, specjalista chorób psów i kotów, szczególnie w chorobach pęcherza) i dr. Mokrską (kardiolog). Wspaniali lekarze.
kicikicimiauhau

Post » Nie paź 20, 2013 18:44 Re: KATOWICE i śląskie

Czy ktoś może mi polecić dobrego ONKOLOGA na Śląsku? Sprawa mega pilna! :(
"...i w swoim cierpieniu odnajdziesz radość, jeśli jego celem będzie ratowanie czyjegoś życia"

ZENUŚ -MIŁOŚC MOJEGO ŻYCIA 17.06.2014 ['] LALUŚ 05.11.2013[']
Obrazek Obrazek

Ania G

Od: Pt paź 15, 2010 19:44

Post » Wto paź 22, 2013 11:02 Re: KATOWICE i śląskie

Po raz kolejny polecam Klinikę Giszowiec i weterynarza Marcin Szweda. Wczoraj robiliśmy prześwietlenie naszej kotki ze schorzeniem takim, że zamiast oddychać, Lula charczy bardzo.
No a chcieliśmy zrobić jej kontrolne prześwietlenie i sprawdzić czy nic złego się nie dzieje.
Wczorajsze prześwietlenie pokazało, że przez trzy lata żyliśmy w błędnej diagnozie :evil: :evil: A Dr.Szweda nam wszystko dokładnie wytłumaczył. Więcej jak cos tutaj viewtopic.php?f=1&t=149287&start=720

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro lis 06, 2013 14:25 Re: KATOWICE i śląskie

Katowice -też polecam
lek.wet. spec. chirurg Michał Czingon
http://www.weterynarz-katowice.com/
Katowice ul. Ceglana 67d
tel. 32 308 89 99
Z pełną odpowiedzialnością mogę polecić lecznicę.
Moja kotka miała niedawno usuwane zęby w tej lecznicy. Kotka ma już dziesięć lat, w przeszłości podwyższone parametry nerkowe, leczona od dwóch lat z powodu zapalenia dziąseł w innych lecznicach, niestety z ciągłymi nawrotami.
Zabieg był ryzykowny. Teraz widzę wyraźną poprawę i uwolnienie od przewlekłego bólu.
W gabinecie jest sterylnie.
Narkoza bardzo profesjonalna, dobrana do wyników badań kotki. Również przed usuwaniem zębów oprócz badań biochemicznych były wykonane zdjęcia rentgenowskie zębów.
Kotkę odebrałam w świetnej formie, wreszcie ma ochotę do życia. Dziąsła są już wygojone. Badania po zabiegu po ok. trzech tygodniach prawidłowe. Czeka ją jeszcze usunięcie reszty zębów.
Jest to kolejna n-ta lecznica, gdzie szukałam pomocy i porady dla moich kotów. Mogę tam zostawić kota z pełnym zaufaniem i wiem, że zostanie dla niego zrobione wszystko, co należy.
Ceny są w porządku.
Dr Czingon lubi koty i potrafi się z nimi obchodzić.
Będziemy tam jeździć, choć trochę daleko, ale warto.

sigman

Od: Pon wrz 03, 2012 10:19

Post » Pt lis 08, 2013 9:15 Re: KATOWICE i śląskie

Zna ktoś dobrego kociego neurologa w okolicy Katowic?
Poleci ktoś? :D
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Wto lis 12, 2013 19:50 Re: KATOWICE i śląskie

Cookie1706 pisze:TYCHY

OGROMNIE POLECAM przychodnię weterynaryjną ZWIERZYNIEC :1luvu:
Ul. Zwierzyniecka 53; 43 -100 Tychy
http://www.gabinetweterynaryjny.tychy.pl

Lekarz Sławomir Szymański to profesjonalista! Bardzo miły, uczciwy i przede wszystkim z ogromnym doświadczeniem oraz wiedzą.
Uratował życie mojej kotce, której nikt nie dawał szans!
On nigdy sie nie poddaje!
Walczy do końca i przewaznie wygrywa 8)

Potwierdzam :D Świetny facet, czysty konkret :ok:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Wto lis 12, 2013 20:18 Re: KATOWICE i śląskie

The Szops pisze:
Cookie1706 pisze:TYCHY

OGROMNIE POLECAM przychodnię weterynaryjną ZWIERZYNIEC :1luvu:
Ul. Zwierzyniecka 53; 43 -100 Tychy
http://www.gabinetweterynaryjny.tychy.pl

Lekarz Sławomir Szymański to profesjonalista! Bardzo miły, uczciwy i przede wszystkim z ogromnym doświadczeniem oraz wiedzą.
Uratował życie mojej kotce, której nikt nie dawał szans!
On nigdy sie nie poddaje!
Walczy do końca i przewaznie wygrywa 8)

Potwierdzam :D Świetny facet, czysty konkret :ok:

także polecam:) leczymy tam właśnie naszą Lule jak i inne kociaste , a także bezdomniaczki jak tego wymagają. Weterynarz z ogromnym sercem do zwierząt

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon gru 02, 2013 11:57 Re: KATOWICE i śląskie

Witam
Szukam dobrego weterynarz który pomoże mi odchudzić koty a nie tylko wciśnie karmę którą dostaje za darmo.
Szukam kogoś kto indywidualnie podchodzi do kotków.
Katowice Giszowiec i Mysłowice odpadają.
Na Giszowiec jak chodziłam z kotka to Pani Marta pseudo-wetka która nie cierpi kotów zawsze krzyczała tylko na pol przychodni o matko jaka gruba...
Jak możecie to polećcie kogoś dobrego.

Eviczek

Od: Pon gru 02, 2013 11:51

Post » Pon gru 02, 2013 14:09 Re: KATOWICE i śląskie

bo na Giszowcu się chodzi do Bojarskiego
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pon gru 02, 2013 14:13 Re: KATOWICE i śląskie

mamaGiny pisze:bo na Giszowcu się chodzi do Bojarskiego

Na Giszowcu się chodzi do dr. Wojtyczkowej.
A czy do Bojarskiego.....? :mrgreen:
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Post » Pon gru 02, 2013 14:33 Re: KATOWICE i śląskie

Chodziłam do żony Bojarskiego ale tez lipa.

Eviczek

Od: Pon gru 02, 2013 11:51

Post » Pon gru 02, 2013 15:06 Re: KATOWICE i śląskie

Eviczek pisze:Chodziłam do żony Bojarskiego ale tez lipa.

Powiem tak: naprawdę polecam Wojtyczkową. To realistka z ochotą na nowa wiedzę. Jak czegoś nie wie - to mówi, że nie wie i prosi o konsultacje u innego lekarza, po czym konfrontuje informacje. Jak coś zmaści (owszem - czasem się zdarza!)- to się czuje odpowiedzialna i nawet dzwoni do domu, pytac co i jak się zwierzątko czuje, usiłując zminimalizowac swój błąd. W tym zalewie pseudo-vetów, Wojtyczkowa jest naprawdę sensownym lekarzem. Leczę u niej wszelkie swoje tymczasy.
Obrazek

Kamakolo

Post » Pon gru 02, 2013 17:33 Re: KATOWICE i śląskie

Z Magnolią też jeśli jest potrzeba, to chodzę do lek.wet. Katarzyny Wojtyczki i zgadzam się z opinią Kamakolo - dużo wie, a jak nie wie, to mówi wprost i dowiaduje się, a nie ściemnia i próbuje chemii na oślep "bo może pomoże" (jak było przy Mokate u innych wetów).

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

[poprzednia][następna]