Beeju, Guree, Natalia i Kacperek [*] część II - smutno...

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob lis 30, 2013 18:30 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - konkursowo

jeśli ktoś jeszcze nie głosował, to zapraszam - dzisiaj ostatni dzień głosowania na kocie brzuszki viewtopic.php?f=20&t=158060 :ok:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Sob lis 30, 2013 19:51 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - konkursowo

charm pisze: masakra jakaś :strach:

na szczęście dzisiaj temperatura dodatnia, do tego strój miałam sportowy, wygodne buty, itd, tylko plecak ciężki, ale i tak lekko irytujące, że zamiast dojechać do domu dojechałam 5km bliżej... :roll:

No,byłam taka wpieniona jak nie wiem
Wszystko mnie bolało od tego mrozu,myślałam,ze się rozłoże wtedy,ale całe szczęście nie
Jak przyjechał w końcu jakiś autobus usiadłam prawie na grzejniku
A jak Ty z ciężkim plecakiem szłaś to już w ogóle 8O
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Sob lis 30, 2013 20:21 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - konkursowo

O raju, powieści grozy 8O
Ja powiem Wam kompletnie już sobie nie wyobrażam bez auta :oops:
Kiedyś mnóstwo dojeżdżałam kilka miast dalej, np. na studia do Gliwic, do pracy w Chorzowie.
Teraz bez auta jak bez ręki :D
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Nie gru 01, 2013 19:14 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - konkursowo

Oj psiamko,powiem CI,ze u nas tak samo teraz
Bez auta jak bez ręki
Wszak ja nie mam prawa jazdy,ale weź teraz na większe zakupy ,czy gdzieśkolwiek jechać z młodym to udręka
Obrazek

Myszolandia

Post » Nie gru 01, 2013 21:09 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - konkursowo

Myszolandia pisze:
charm pisze: masakra jakaś :strach:

na szczęście dzisiaj temperatura dodatnia, do tego strój miałam sportowy, wygodne buty, itd, tylko plecak ciężki, ale i tak lekko irytujące, że zamiast dojechać do domu dojechałam 5km bliżej... :roll:

No,byłam taka wpieniona jak nie wiem
Wszystko mnie bolało od tego mrozu,myślałam,ze się rozłoże wtedy,ale całe szczęście nie
Jak przyjechał w końcu jakiś autobus usiadłam prawie na grzejniku
A jak Ty z ciężkim plecakiem szłaś to już w ogóle 8O

z tym plecakiem, to przyzwyczajona jestem :P
ogólnie od jakiegoś czasu poruszam się z czymś takim http://camrock.pl/camrock-z10-simple,60.html :D
no, najlżejsze to nie jest.... :roll: :ryk:
tzn sam plecak leciutki, ale w środku mam portfel, kindla, kosmetyczkę (taką dwustronną, z jednej "materiały higieniczne" itd, a z drugiej wszystko co bywa niezbędne, pilnik do paznokci, kombinerki, taśmę izolacyjną, kabel do telefonu, itd) ;)
do tego malutka apteczka (ale koc termiczny, rękawiczki i maseczka do sztucznego oddychania się znalazły :mrgreen: )
okulary, jakiś balsam do ust, miniaturka kremu do rąk, kalendarz, i to chyba większość jednej części wyposażenia ;)
(zaliczam się do ponoć bardzo wąskiej grupy kobiet, która ma w torebce ma zawsze porządek... :ryk: )

no i do tego lustrzanka, tj body + sigma 18-125 + stałoogniskowa 50-ka pentaxa + zapasowe akumulatorki... ;)
i jeszcze parę drobiazgów ;-)

w sumie, to chyba faktycznie jest co nosić :P

bez auta faktycznie jak bez ręki, ale nie chcemy na razie kupować drugiego, a jednak ważniejsze jest dowiezienie materiałów na budowę itd, więc postanowiliśmy jakoś sobie na razie radzić...

jak tż wrócił do domu, to wysłuchałam, że jestem uparta, itd, że miałam do mnie zadzwonić, że by od razu przyjechał, itd... ale nie było jakoś bardzo zimno, a spacerek w sumie dobrze mi zrobił - spaliłam trochę dzisiejszego obiadu :ryk:
(no dobra, malutkie trochę, bo żeby spalić dzisiejszy obiad, to chyba powinnam pieszo z Katowic tu przyjść :ryk: )

charm

Post » Pon gru 02, 2013 17:17 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - konkursowo

łoooooo, a ja myslałam, że duzo w torebce noszę :twisted:
Statyw i aparat codzienie masz ze sobą czy to wyjątkowo ?
bo jakos mi do profesji nie pasuje :mrgreen:
Obrazek

psiama

Post » Pon gru 02, 2013 17:57 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - konkursowo

psiama pisze:łoooooo, a ja myslałam, że duzo w torebce noszę :twisted:
statywu nie było na liście :p ;)
i mojego statywu nie upchnęłabym do plecaka nawet siłą :lol:
statyw ma oddzielny pokrowiec, ale go nie noszę na co dzień, tylko jak jadę gdzieś, gdzie będę robić zdjęcia ;)
ale aparat na co dzień noszę ;)
za dużo razy żałowałam, że nie mam przy sobie aparatu, więc teraz ewentualnie narzekam na wagę plecaka ;)

charm

Post » Pon gru 02, 2013 19:39 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - konkursowo

charm pisze:
statyw ma oddzielny pokrowiec, ale go nie noszę na co dzień, tylko jak jadę gdzieś, gdzie będę robić zdjęcia ;)
za dużo razy żałowałam, że nie mam przy sobie aparatu, więc teraz ewentualnie narzekam na wagę plecaka ;)

lepiej dźwigać i narzekać, niż narzekać, ze się nie dźwigało :mrgreen:
bo jak coś wyjątkowego umknie to już sie nie powtórzy :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon gru 02, 2013 20:28 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - konkursowo

mir.ka pisze:
charm pisze:

lepiej dźwigać i narzekać, niż narzekać, ze się nie dźwigało :mrgreen:
bo jak coś wyjątkowego umknie to już sie nie powtórzy :(
dokładnie! aparat noszę na co dzień odkąd jakiś czas temu czekałam na tżta... trzy stawy, jesienne drzewa i piękny zachód słońca.... cudowne światło, kolory... a ja bez aparatu.... :cry:

potem stwierdziłam, że nigdy więcej, i kupiłam plecak nadający się do pracy, i noszę ;)

charm

Post » Wto gru 03, 2013 9:57 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - konkursowo

Trzy stawy urokliwe są, fakt :D
Schodziłam tam tysiące kilometrów z psami, kiedys. teraz czasu jak na lekarstwo ...
Obrazek

psiama

Post » Śro gru 04, 2013 9:23 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - konkursowo

Hej Brygada :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Post » Śro gru 04, 2013 11:03 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - konkursowo

Myszolandia pisze:Hej Brygada :1luvu: :1luvu: :1luvu:
witamy porannie :piwa:
i na gorące cacao zapraszamy :)
(takie "normalne", tzn nie "napój pseudocacaowy") ;)

charm

Post » Śro gru 04, 2013 11:07 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - konkursowo

Takie prawdziwe, z prawdziwego proszku, nie z granulek i z prawdziwym mlekiem?
MNIAM :kotek:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro gru 04, 2013 11:09 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - konkursowo

zdjęcia kotomstwa będą :)
ale na razie parę starych zdjęć "przyrodniczych" - żeby nie zapomnieć, jak wygląda wiosna/lato ;)

Obrazek

Obrazek

i parę, żeby nie zapomnieć, jak jest za oknem ;)
Obrazek

Obrazek
:)

charm

Post » Śro gru 04, 2013 11:10 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - konkursowo

AYO pisze:Takie prawdziwe, z prawdziwego proszku, nie z granulek i z prawdziwym mlekiem?
MNIAM :kotek:

dokładnie tak :mrgreen:
i z odrobiną miodu (bo ja miód to bym najchętniej do wszystkiego dawała :oops: że tak to określę delikatnie zwiększam średnią spożycia miodu w tym kraju ;) )

charm

[poprzednia][następna]