ŚLEPACZKI CZ.VII -DO ZAMKNIĘCIA. dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 29, 2013 16:43 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - aktualna lista str. 8 i spadł śnieg

Joako pisze:Czy ktoś pamięta o Blusi? Przypomnimy się.

Obrazek Obrazek

Zdjęcia fatalne, ale nie mam aparatu fotograficznego, jeśli w weekend nie odwiedzi nas ciocia, to w poniedziałek pożyczy aparat i Blusia będzie miała sesję.
Uszka nadal brzydkie, ale czyścimy, wkładamy lekarstwo. Niech świerzbowiec idzie sobie precz i omija moje koty.

Mała bardzo prosi o wypuszczenie, nie chce siedzieć sama. W nocy śpi ładnie, ale jak tylko usłyszy, że ktoś kręci się po domu – lamentuje. Jak tylko jest okazja, Blusia daje nogę z łazienki, a okazji jest mnóstwo, szczególnie rano i wieczorem, sami wiecie, troje ludzi potrzebuje dostępu do tak newralgicznego miejsca w mieszkaniu :wink:
Ładnie je, nie wybrzydza, kuwetkuje. I mruczy mruczy mruczy – wystarczy dotknąć ciałka. Jesteśmy nią absolutnie zauroczeni.
Rezydenci czują napięcie, przesiadują w niewielkiej odległości od łazienki i o ile nie śpią – nasłuchują dźwięków z izolatki. Nie jest łatwo.
Okulistę mamy we wtorek.

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt lis 29, 2013 22:12 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - aktualna lista str. 8 i spadł śnieg

Nowa_Sztno pisze:Oficjalnie możecie mnie powiesić za całe zamieszanie :oops: :oops: :oops:

Przy Waszej wielkiej pomocy poszukiwania domu dla Homerra, dzięki ogłoszeniu na Waszym fb zgłosiło się kilka osób chętnych. Asia dziś po 17tej ma oddzwaniać do wszystkich na spokojnie. Tyle, że... im bliżej nowego domu, tym bardziej mój TŻ utwierdził się w przekonaniu, że... nie będzie w stanie go oddać :oops: :oops: :oops:
Niniejszym więc, zgodnie z Jego wpisem na fb, Homer zostaje z nami na zawsze :)

Okna mamy pozabezpieczane, ale chętnych na wizytę PA zapraszam, tylko proszę TŻ'a porządnie przemaglować :mrgreen:

To co z tą wizytą PA? Proponuję zrobić nalot grupowy i przetrzepać porządnie ten dom :twisted:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Pt lis 29, 2013 22:15 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - aktualna lista str. 8 i spadł śnieg

:lol:

Homerek daleko nie musiał szukać :ok:
Obrazek

Bagienka

Od: Sob paź 08, 2011 6:05

Post » Pt lis 29, 2013 22:17 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - aktualna lista str. 8 i spadł śnieg

ewexoxo pisze:To co z tą wizytą PA? Proponuję zrobić nalot grupowy i przetrzepać porządnie ten dom :twisted:

Zapraszam, tylko przetrzepcie dokładnie! :twisted:
Bez żadnych tam "po znajomości" :twisted:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Pt lis 29, 2013 22:28 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - aktualna lista str. 8 i spadł śnieg

Nowa_Sztno pisze:
ewexoxo pisze:To co z tą wizytą PA? Proponuję zrobić nalot grupowy i przetrzepać porządnie ten dom :twisted:

Zapraszam, tylko przetrzepcie dokładnie! :twisted:
Bez żadnych tam "po znajomości" :twisted:

Proponuję zatem zrobić najpierw:
- wywiad z dzielnicowym 8)
- wypytać sąsiadów "zza ściany" 8)
- zrobić małą prowokację dla zbadania prawidłowych reakcji domowników (np.podrzucić karton kotów pod drzwi :twisted: )

Jeżeli te próby zostaną zaliczone, później już wystarczy tylko:
- zrobić szczegółowy wywiad z zainteresowanymi
- sprawdzić wszelkie niezbędne akcesoria, np.czy drapak nie jest za mały, czy żwirek w kuwecie ma odpowiednią gramaturę, czy woda w misce jest odpowiednio mokra, itp.
- sprawdzić czy służba ma odpowiednie kwalifikacje do miziania, rozpieszczania, itp.
- i na końcu najważniejsze... przekupić komisję :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:

Myślę, że grono klubowe zgodzi się ze mną. Pozostaje kwestia ustalenia terminu niezapowiedzianego i nieoczekiwanego nalotu :mrgreen:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Pt lis 29, 2013 23:10 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - aktualna lista str. 8 i spadł śnieg

Może jakoś damy radę :ok:
Choć Małżon mi tu podpowiada, że do domu Was wpuścić nie może, albowiem tak pozabezpieczał wszystkie drzwi i okna (wszystko oczywiście w trosce o kocie bezpieczeństwo), że się ich otworzyć po prostu nie da :lol:
A komina nie mam (hmmm, może dlatego nie przychodzi do mnie żaden św. Mikołaj?)

Ale mogę Wam wciąż nagrywać filmy z ukrycia - dziś np. nakryłam pierwszy niewybaczalny występek, mianowicie Małżon nie dał wejść Homerkowi do talerza, choć ten, bardzo tego chciał i mocno się starał ze wszystkich stron. No doprawdy... zamiast od ust sobie odjąć i dać dzieciakowi, wyprosił go nie pozwolił siedzieć na głowie... :roll:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Sob lis 30, 2013 14:22 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - aktualna lista str. 8 i spadł śnieg

Ewelina ja za tym pomysłem jak najbardziej -szczególnie z tym kartonem :ok: :ryk:
Obrazek
biedny Juliowy Małż :mrgreen:
Julio, szukamy dt temu biedaczkowi ze schronu, rozumiem? Proponuje juz, bo pobyt w lecznicy szybko minie, a bardzo szkoda, aby kotek wracał po operacji do schronu... :(

alessandra

Post » Sob lis 30, 2013 14:44 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - aktualna lista str. 8 i spadł śnieg

Blusiak wygląda jak lisek z tym pysiem białym :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob lis 30, 2013 15:35 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - Blusia i jeszcze ktoś str.9,10

Nie wiem, czy taka Milusia od Anity już była:
Obrazek
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Sob lis 30, 2013 17:03 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - aktualna lista str. 8 i spadł śnieg

alessandra pisze:Julio, szukamy dt temu biedaczkowi ze schronu, rozumiem? Proponuje juz, bo pobyt w lecznicy szybko minie, a bardzo szkoda, aby kotek wracał po operacji do schronu... :(

On nie wróci do schronu, będziemy mu szukać od razu DS z lecznicy. Koszty operacji i leczenia mam zawsze niższe, więc z tym nie ma problemu. Tam jest moja klatka na stałe rozstawiona, i co chwilę podrzucam im kociaki do adopcji (prawie tak, jak z tym kartonem co mi chcecie podrzucić, tyle, że po 2 max 3 kociaki na raz :wink: ). Na razie została tam jeszcze szylkretka ze schronu, ale ona pójdzie na początku tygodnia do DS. A ponieważ trzeba je było rozdzielić, maluch z oczkiem siedzi w innej klatce, w innym pomieszczeniu.
Na razie niech dochodzi do siebie. Nie spieszy się aż tak :wink:
Spokojnie poczekamy do przyszłego tygodnia, jak będzie można o nim więcej napisać i zrobię zdjęcia :ok:
Dziękuję! :1luvu:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Sob lis 30, 2013 17:34 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - Blusia i jeszcze ktoś str.9,10

Bardzo się cieszę z Homerkowego domku :ok: :ok: :ok:
Oby wszystkie Ślepaczki poszukujące znalazły takie wspaniałe domki :ok: :kotek:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Nie gru 01, 2013 8:44 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - Blusia i jeszcze ktoś str.9,10

Bardzo się cieszę, że Homerek znalazł domek! :dance: :balony: :D
kicikicimiauhau

Post » Nie gru 01, 2013 13:39 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - Blusia i jeszcze ktoś str.9,10

Axa76 pisze:Nie wiem, czy taka Milusia od Anity już była:
Obrazek

Axa76 Obrazek , bo Anita tak skąpi widoku malutkiej, że nie było tego zdjecia, nie było prawie żadnego :evil: a Milusia taka sliczna panienka :1luvu:

alessandra

Post » Nie gru 01, 2013 14:42 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - Blusia i jeszcze ktoś str.9,10

niedzielnie Tulinek :D w tym tygodniu jedziemy na kontrolę do prof. Kiełbowicza -ja osobiscie mam wrażenie,że Tulinek widzi -oby sie to potwierdziło :ok:
Chłopaki pilnują go, czy daje radę, wołają do jedzenia , Parys oczywiście bawi się z nim, poza tym Tulinek jest niesamowita gadułą, ale jak czegoś chce lub szuka :wink:
z Milo
czarnuszkom strasznie trudno zrobic dobre zdjecie- kto ma czarnidło, ten wie :mrgreen:
Obrazek chłopaki kontrolują czy Tulinek daje sobie rade w toalecie :wink: Obrazek
a to już sam Milo ObrazekObrazek
i największy gałgan biurowy, kość niezgody i audytor -Parys ObrazekObrazek

alessandra

[poprzednia][następna]