Rokokowe Kokoty- phi!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 19, 2013 18:36 Re: rokokowe kokoty- o rety kokoty idą na diety...ehh :/

o jejku, jejku, jejku, zaginęli my w akcji :lol:
Ale jesteśmy 8)
Znaczy się, zaglądali my, ale goście byli i czasu na pisanie nie było :oops:
Oczywiście znowu zaległości w wątkach wszelakich :roll:
Ale dziś postanowiłam zrobić coś tylko dla siebie.
Jako, że czas u mnie dziwnie pojawia się i znika, a kwiatuchi wsie w popiół się obracają, to zrobiłam doniczki-długostojki z butelek po wodzie- poprzecinałam je na pół, górną część, szyjką do dołu włożyłam w dolną, ale tak, żeby się nie stykały.
W powstałą przerwę wlałam wodę, aby szyjka delikatnie się zanurzała. Kwiatucha wsadziłam tak, żeby ze dwa, trzy korzonki wchodziły w wodę, a resztę obsypałam ziemią i udekorowałam 8)
Efekt końcowy wygląda tak:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

a tu mam własną hodowlę szczypiera :D

Obrazek
Obrazek

oraz 8)
hiacynty mi kiełkują 8)

Obrazek
Obrazek

A tak jest po zmroku :1luvu:

Obrazek

nelka, ja swego czasu miałam całe mieszkanie tak urządzone. Jedynymi meblami była szafka na bieliznę i stół i krzesła :)
Potem mi się fanaberii zachciało, większego mieszkania z meblami w pakiecie i takie tam wydziwiania :roll: :ryk:
A dla fanek Bytu mam coś extra 8)

Obrazek

anieli

Od: Czw paź 25, 2012 16:11

Post » Wto lis 19, 2013 18:46 Re: rokokowe kokoty- o rety kokoty idą na diety...ehh :/

Butelkowe doniczki w swetrach. Bardzo fajny, przytulny pomysł. Jak nic do zgapienia :D .
Byt przeglądający się w lustrze :) i od razu zrobiło się swojsko i tak znajomo. Nawet ostry, druciany Byt w lustrze wygląda uroczo.

joanka40

Od: Czw wrz 29, 2011 21:50

Post » Czw lis 21, 2013 15:14 Re: rokokowe kokoty- o rety kokoty idą na diety...ehh :/

Byt :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Czw lis 21, 2013 18:00 Re: rokokowe kokoty- o rety kokoty idą na diety...ehh :/

Zacne te butelkowe doniczki w czapkach 8). Może pomysł podrzucę mojej siostrze, bo ostatnio u niej panuje szał na umeblowanie i kreatywne wykorzystywanie rzeczy użytku codziennego. Założę się, że takich buteleczek nie brała pod uwagę, a kwiaty hodować lubi.

A co do kotów, weź je zrozum. Mój osobisty miauczy mi od dobrych kilkunastu minut pod szafą, wiadomo, chce wejść. Jak w końcu ruszyłam tyłek i wrota mu otworzyłam, to się wypiął i polazł na łóżko :crying:

maneki

Od: Pon wrz 19, 2011 12:40

Post » Pt lis 22, 2013 0:42 Re: rokokowe kokoty- o rety kokoty idą na diety...ehh :/

Zaglądam na wąteczek. Próbuję wklejać zdjęcia z barbarzyńskimi poczynaniami moich kotów i może już jutro mi się uda :D .
Koty u mnie ostatnio rządzą, robią co chcą i urządzają mieszkanie jak chcą.
Jak zdobędę te kartony, które ma Anieli to przysięgam, że każdego kota osobno umieszczę w takim kartonie i przycisnę następnym kotem w kartonie, a na samej górze usiądę ja sama i nie zejdę, dopóki nie obiecają poprawy :lol: .
A jak nie obiecają, to sobie tak posiedzimy...pięć kotów i ja...

joanka40

Post » Pt lis 22, 2013 15:41 Re: rokokowe kokoty- o rety kokoty idą na diety...ehh :/

Trochę mnie tu nie było, ale nadrobiłam zaległości i wiesz co... jakkolwiek to zabrzmi ;) UWIELBIAM WAS! :mrgreen:

Ina to kolejna postać z tego wątku, która skradła moje serce :1luvu: :mrgreen:

Ależ Ty masz babo talent!!! 8O
Obrazek

Carolina84

Od: Śro wrz 11, 2013 23:20

Post » Nie lis 24, 2013 0:46 Re: rokokowe kokoty- o rety kokoty idą na diety...ehh :/

buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :crying: :crying: :crying:
dzisiaj pobuczę, jutro poodpisuję.
Ze zmęczenia ryczę i nieobigla (no bo nie ogara)

-Pani, po ile te koty?
- Za darmo, nawet dopłacę

anieli

Post » Nie lis 24, 2013 12:55 Re: rokokowe kokoty- o rety kokoty idą na diety...ehh :/

anieli pisze:buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :crying: :crying: :crying:
dzisiaj pobuczę, jutro poodpisuję.
Ze zmęczenia ryczę i nieobigla (no bo nie ogara)

-Pani, po ile te koty?
- Za darmo, nawet dopłacę

Nie płakaj :mrgreen:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Nie lis 24, 2013 15:53 Re: rokokowe kokoty- o rety kokoty idą na diety...ehh :/

Rok temu czytałam pierwsze posty, potem dzieś mi znikło :mrgreen:

Trafiłam dziś przypadkiem i sikam sobie przy 7 stronie / o cholercia - chyba nie na nową kanapę :oops: /. Resztę doczytam wieczorkiem - podoba się mnie tu :ok:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pon lis 25, 2013 22:10 Re: rokokowe kokoty- o rety kokoty idą na diety...ehh :/

Zaglądam do hipnotajzing kats :D .
Co tam u Was słychać ? Czy jakaś wyprzedaż kotów jest ? Ja tam kolejnego kokota nie chce, bo już z tymi co mam nie daję sobie rady, ale jakieś nowe zdjęcie to bym chętnie za darmo obejrzała. Mogą na tych zdjęciach być kokoty w makijażu, albo bez, jak również koty w różnych, dziwnych pozycjach.
Ponieważ obecnie jestem pod wpływem hipnozy kokotowej, to tak łatwo się mnie z tego wątku nie pozbędziecie. Mówię serio :wink: .

joanka40

Post » Wto lis 26, 2013 9:33 Re: rokokowe kokoty- o rety kokoty idą na diety...ehh :/

wrrr, zaczęłam wczoraj odpisywać w odwiedzanych wątkach i tylko w 4 mi się udało. No po prostu cierpię na chroniczny brak czasu. Ale niedługo się ogarnę i wstawię fajne foty 8)

anieli

Post » Wto lis 26, 2013 10:43 Re: rokokowe kokoty- o rety kokoty idą na diety...ehh :/

Czekamy :D
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Śro lis 27, 2013 22:32 Re: rokokowe kokoty- o rety kokoty idą na diety...ehh :/

wrrrr, grrrr, prrrr...czasu nadal brak, poza tym jest mi duszno, niewygodnie i goraco :evil:
bo jakaś włochata, czarnobiała foka, się na mnie uwaliła i nie mogę swetra zdjąć :evil:
Cud, że mi pozwoliła jedną rękę zostawić :roll:
Obiecałam foty, no i foty są, tylko mnie jakoś mało ;) wpadłam przelotem, coby wątku nie zaniedbywać.
Po weekendzie powinno się już rozluźnić (oby...)
A skoro mam Kokotę na tapecie (i ręku), to jej futro obsmaruję :evil:
Wiecie co ona zrobiła??? :crying: :crying: :crying:
Miałam gościa w niedzielę...a ona...no po prostu...wlazła na kanapę i na naszych oczach nasikała na kanapę...
Borze szumiący, co za wstyd... :strach:
A teraz udaje niewiniątko :evil:
Ale tak właściwie, to nie na nią jestem zła, tylko martwi mnie, że jak po anty przestała sikać, tak nagle się zwrot zrobił.
Odkryłam, że podsikała już w paru miejscach. Ale od tej felernej niedzieli znowu jest ok. Ja już nie wiem kompletnie :conf:
Dobra, wyżalać się przyjdę, jak się ogarnę.
A teraz foty, foty i jeszcze raz foty.
Uwaga- pojawią się nowi goście 8)

Na początek stały element wyposażenia Rokokowa- Kokoty asystujące!
Oczywiście najlepsza zabawa jest wtedy, kiedy ja coś robię ważnego :roll:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kontrola jakości:

Obrazek

Oraz obiecani nowi goście-
Mali rezydenci Rokokowa :1luvu:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

anieli

Post » Czw lis 28, 2013 17:50 Re: rokokowe kokoty- o rety kokoty idą na diety...ehh :/

A gryzoniek zamieszka teraz z Wami ?
To szczurek jest śliczny taki ? A i wydaje mi się, że gryzońków jest dwóch, tak ?

joanka40

Post » Czw lis 28, 2013 22:39 Re: rokokowe kokoty- o rety kokoty idą na diety...ehh :/

Gryzońków jest...5 :lol:
Szczurasy pełnym wąsem ;)
Mieszkają już z nami od ponad pół roku :ok:

a tu coś na poprawę humoru:

Obrazek

anieli

[poprzednia][następna]