Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II-kleptomania

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto lis 26, 2013 10:29 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - nocne opowi

Spilett pisze:
MB&Ofelia pisze:Udało się Czesiulkowi z tym domkiem :D . Biedaczek mókł i marzł pod drzewkiem, a teraz grzeje dupinkę w domciu, sypia na piernatach i na dwór tylko wygląda przez okienko.

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Każdy kotek powinien mieć taki domek :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Nooo, z tym się zgadzam w zupełności i podpisuję obiema łapkami!

Mi się też udało, bo łapałam Czesia na wariata, nie mając dla niego choćby dt, tylko jakąś mglistą perspektywę możliwego domku (który to domek jednak się na Czesia nie zdecydował - i dobrze, bo domek chciał kota o zupełnie innych charakterze). Tdt był załatwiany na wariata, a ds trafił się cudem prawdziwym. Jak ja lubię takie cuda! :piwa:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro lis 27, 2013 9:14 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - nocne opowi

Małe Ciorne jezd bezczelmne. Znowuż mię zajmnęła nóżki Dużej i musiałam iść pusiać na krzesło :( :evil: . Ale nie chciałam się z nią kłócać, bo to małe, ciorne i gupie, poczekałam se aż w nocy potupta pusiac gdzieś indziej i przytuptałam do Dużej na podusię. I miałam całą Dużą ino dla się :D
A gupia Duża, zamiazd docenić, że się do niej przytulam wew nocy, to zapomniła nad sprzątnąć kuwetku :? . Chyba jej nasiusiam do kapciów, będzie miała za swoje.
Książniczka Ofelja
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Śro lis 27, 2013 9:48 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - nocne opowi

A moja Duża siedziała i siedziała i oglądała coś w nocy, a mnie się miękko spało na kolankach. A Cynamon gupek spał gdzieś indziej dzisiaj i też miała Duża dla siebie, jak już poszła spać.

Wanilia

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Śro lis 27, 2013 9:58 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - nocne opowi

To się cieszę Wanilko że miałaś tylko dla się całą Dużą. Koteczki zawsze muszą mieć lepiej i każdy kocur musi to zrozumnąć.
Książniczka Ofelja
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Śro lis 27, 2013 10:28 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - nocne opowi

Dzień dobry w śnieżny zimowy dzień! :D
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro lis 27, 2013 10:34 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - nocne opowi

Ewa L. pisze:Dzień dobry w śnieżny zimowy dzień! :D

Witamy. U nas nie śnieżny, ale za to przymrozkowy.
Nawet bezdomniakom jeszcze nie wyłożyłam jedzonka, czekam aż się ociepli, żeby im nie zamarzło.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Śro lis 27, 2013 10:40 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - nocne opowi

U nas po pruszyło w nocy.
Byłam już u mojego bezdomniaczka.Wczoraj wieczorem zaszył się w budce i nawet nie wyszedł tak mocno spał.
Dziś zaniosłam mu świeżych chrupek i ciepłej wody bo na miseczce była warstwa lodu. Stał i czekał :D
Dał się wymiziać a nawet wystawiał brzuszek do miziania i bawił się moją ręką ale bez pazurków.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro lis 27, 2013 10:58 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - nocne opowi

Hmmm, ja muszę pokombinować jakieś zadaszenie nad miskami bezdomniaków. Nie tyle budkę, co właśnie zadaszenie, żeby deszcz i śnieg nie padały do misek z jedzeniem. Ale nie bardzo mam pomysł, jak to zrobić. Nie może to być za duże i zbyt rzucające się w oczy, bo nowi użytkownicy budynku mogą się krzywić, że takie coś stawiamy. No i raczej nie sam steropian, bo będzie lekkie i byle wiaterek może porwać konstrukcję i ponieść w siną dal. No więc siedzę i główkuję, a czas nagli, bo zima idzie wielkimi krokami.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Śro lis 27, 2013 17:36 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - nocne opowi

MB&Ofelia pisze:Małe Ciorne jezd bezczelmne. Znowuż mię zajmnęła nóżki Dużej i musiałam iść pusiać na krzesło :( :evil: . Ale nie chciałam się z nią kłócać, bo to małe, ciorne i gupie, poczekałam se aż w nocy potupta pusiac gdzieś indziej i przytuptałam do Dużej na podusię. I miałam całą Dużą ino dla się :D
A gupia Duża, zamiazd docenić, że się do niej przytulam wew nocy, to zapomniła nad sprzątnąć kuwetku :? . Chyba jej nasiusiam do kapciów, będzie miała za swoje.
Książniczka Ofelja

Ofelku, co za bezszczelność! Ale cieszem się, że miałaś Dużą dla się tylko. Ja też dziś pusiałam z Dużą a terrraz pusiać z Zuzią chcem ale Zuzia chce się bawić.
Ciocia Floxanna mówiła mi, że mam nie seplelenić bo mi nie wypada, ale jesce mi nie zawse wychodzi. Ale ładnie siem staram?
Perrrrrrełka starająca siem

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Śro lis 27, 2013 20:30 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - nocne opowi

Perełka. Ładmnie się starasz. Mała Ciorna mniejszej się stara, ale ona jezd mała i ciorna, dlatemu nie można od niej za dużo oczekiwać.
Nie nasiusiałam Dużej do kapciów, bo jak przylazła to posprzątnęła kuwetku i dała amciu, a na kolację dała mniamuśne amciu, co ja lubiam, a Mała Ciorna nie lubia. Mniam, mniam!
Książniczka Ofelja
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Śro lis 27, 2013 20:31 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - nocne opowi

Serduszka?
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro lis 27, 2013 20:32 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - nocne opowi

A cio dobrego amciałaś Ofelku?
Perełek głodny

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Śro lis 27, 2013 20:32 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - nocne opowi

Ewa L. pisze:Serduszka?

Nie. Kujciak

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro lis 27, 2013 20:34 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - nocne opowi

Pozdrawiamy Dwie Księżniczki z Koszalina .
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

[poprzednia][następna]