Gdy rano wstałam było tylko 19 *C i marzną mi ręce i nos

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Ewa L. pisze:Coś zimno się u mnie w chałupce zrobiło![]()
Gdy rano wstałam było tylko 19 *C i marzną mi ręce i nos
Ewa L. pisze:W domu w domu![]()
Do kaloryfera prowadzą dwie rurki na górze i na dole.
Górna rurka jest lekko ciepła a dolna zimna.Kaloryfer ma 10 żeberek i pierwsze trzy są ciepłe [ nie mylić z gorące] a reszta chłodna za to cały dół zimny.I zaznaczam że nie mam zapowietrzonych kaloryferów.
Kazali mi poczekać jak przyjdą przymrozki i zaczną mocniej grzać to wtedy sprawdzą.
Jak do poniedziałku nic się nie zmieni to dzwonię do administracji i nawet niech mi wymieniają kaloryfer jak będzie trzeba ale ja mam mieć ciepło w domu i to więcej niż 19*C.![]()
![]()
mir.ka pisze:Ewa L. pisze:W domu w domu![]()
Górna rurka jest lekko ciepła a dolna zimna.Kaloryfer ma 10 żeberek i pierwsze trzy są ciepłe [ nie mylić z gorące] a reszta chłodna za to cały dół zimny.I zaznaczam że nie mam zapowietrzonych kaloryferów.
Kazali mi poczekać jak przyjdą przymrozki i zaczną mocniej grzać to wtedy sprawdzą.
Jak do poniedziałku nic się nie zmieni to dzwonię do administracji i nawet niech mi wymieniają kaloryfer jak będzie trzeba ale ja mam mieć ciepło w domu i to więcej niż 19*C.![]()
![]()
no wiesz...jak by to powiedzieć....dla niektórych to jest w sam raz...w takich ekologicznych domach
a w sypialni to podobno powinno być 17, bo tak zdrowo..... brrryyyy
Ewa L. pisze:mir.ka pisze:Ewa L. pisze:W domu w domu![]()
![]()
ja też lubię ciepełko![]()
w blokach jak mieszkałam to też tam mało miałam jak ty teraz![]()
no wiesz...jak by to powiedzieć....dla niektórych to jest w sam raz...w takich ekologicznych domach
a w sypialni to podobno powinno być 17, bo tak zdrowo..... brrryyyy
To w takim razie ja nie jestem ekologiczna bo lubię w domu ciepełko i spać nie przykryta po czubek nosa, i wychodzić z pod prysznica nie szczękając zębami i robić wiele innych rzeczy nie drżąc z zimna![]()
![]()
![]()
![]()
W nosie mam taką ekologię a jak komuś takie coś pasuje to zapraszam na biegun
dorcia44 pisze:19 stopni to upał![]()
jak tak dalej będzie mrozić ,zacznę w piecu przepalać ,samo centralne nie wyrobi
Ewa L. pisze:Na dworze się ochłodziło a ja znów mam 19*C w domu.
Zaraz chyba rękawiczki założę bo mi ręce zmarzły.
mir.ka pisze:Ewa L. pisze:Na dworze się ochłodziło a ja znów mam 19*C w domu.
to pakuj koteczki i przyjeżdżaj do mnie
Ewa L. pisze:mir.ka pisze:Ewa L. pisze:Na dworze się ochłodziło a ja znów mam 19*C w domu.
Chętnie
mir.ka pisze:Ewa L. pisze:mir.ka pisze:Ewa L. pisze:Na dworze się ochłodziło a ja znów mam 19*C w domu.
Chętnie
z Łodzi chyba jest jakiś bezpośredni![]()
odstąpię wam stryszek, tam chyba cieplej niż na dole, bo ciepło idzie do góry![]()
a moze nie powinnam Ci biednej, zmarznietej o tym pisać![]()
tu gdzie teraz siedzę mam 25
Ewa L. pisze:mir.ka pisze:Ewa L. pisze:mir.ka pisze:Ewa L. pisze:Na dworze się ochłodziło a ja znów mam 19*C w domu.
Chętnie
z Łodzi chyba jest jakiś bezpośredni![]()
odstąpię wam stryszek, tam chyba cieplej niż na dole, bo ciepło idzie do góry![]()
a moze nie powinnam Ci biednej, zmarznietej o tym pisać![]()
tu gdzie teraz siedzę mam 25
Masz rację - nie powinnaś mnie denerwować
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot], Paula05, Silverblue i 94 gości