Sara z Palucha juz w swoim domku u Fraszki:))))))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 03, 2005 20:05

MariaD pisze:Byłam w schronisku.

Koteczka jest, widziałam, zakończyła kwarantanne i jest do adopcji. Wg. słów P.Dyrektor: wiek oceniany jest na 4-5 lat, sterylizowana, zakończone leczenie na grzybicę, ma wszystkie szczepienia.
Kotka wg mojego niewprawnego oka jest w dalekim pokrewieństwie z tonkami, właściwie tylko kolor: niebieski point (?) i piękne jasnoniebieskie oczy. Jest nieśmiałym kotem, ale ciekawym człowieka (wsadziła mi pyszczek do obiektywu aparatu), nie była płochliwa, raczej z dystansem (pewnie czeka na właściwego człowieka :D ). Chętnie przyjmowała pieszczoty po grzbiecie, łebka nie dała dotknąć.

http://upload.miau.pl/1/327.jpg
http://upload.miau.pl/1/328.jpg
http://upload.miau.pl/1/329.jpg
http://upload.miau.pl/1/330.jpg

Fraszko, przy takim wulkanie energii i miłości do człowieka, jakim jest Filip, każdy inny kot wypada blado :wink: :D . Może koteczka rozwinie skrzydła pod czułym czyimś okiem; miziasta i chętna człowiekowi napewno jest.

Nezia, ten piesek, którego zdjęcie umieściłaś to stareńka sunieczka, sznauceropodobna (o ile można ocenić pod masą skołtunionego futerka), bardzo zestrachana. Zaszyła się pod krzesłem, tak, że nie mogłam jej dobrze obejrzeć. Pieski na korytarzu - to ciężkie przypadki, na które trudno patrzeć bez łez (rany) :cry: , żaden nie przypominał sznaucera.

Mario, bardzo dziękuję...biedne te psiaki :cry:

Nezia

Od: Śro wrz 22, 2004 23:42

Post » Czw lut 03, 2005 20:40

Dziękuję Mario, jesteś niezawodna. :ok:

Biedne te zwierzaczki w tych przechowalniach schroniskowych... :(
Biedna koteczka... widać, że nie wie czego się spodziewać. Na fotkach schroniskowych wyglądała na bardziej spokojną. Ciekawe, jaka jest jej historia, jak znalazła się w schronisku...
Ale nie to jest najważniejsze, skoro jest już zdrowa i zaszczepiona, nie ma co zwlekać i trzeba ją jak najprędzej stamtąd zabrać. Jestem zdecydowana na dorosłą, stateczną kotkę i po cichu wierzę, że nie da się zapędzić w kąt Filipowi. :wink:
Zupełnie nie wiem, jak to zorganizować, zaczyna się podobny problem, jak przy adopcji Filipka, mam nadzieję, że mi w tym pomożecie.
W Was moja i kotki nadzieja. :)

Arko, żeby nie mnożyć wątków, zmień może tytuł zawierający moją prośbę o pomoc w odebraniu kotki ze schroniska i transporcie do Bydgoszczy. 8)
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Czw lut 03, 2005 20:43

A Twój osobisty odbiór Fraszko jest całkowicie niemożliwy?

Ska

Od: Sob lut 28, 2004 20:40

Post » Czw lut 03, 2005 20:45

Kotka podobno została znaleziona.

Osoba odbierająca kotkę ze schroniska będzie równiez osobą w formalnym sensie adoptującą kota.
Fraszko, a nie przyjechałabys do W-wy pociągiem/autobusem? Transport dworzec-schronisko-dworzec masz u mnie. :D
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Czw lut 03, 2005 21:03

MariaD pisze:Kotka podobno została znaleziona.

Osoba odbierająca kotkę ze schroniska będzie równiez osobą w formalnym sensie adoptującą kota.
Fraszko, a nie przyjechałabys do W-wy pociągiem/autobusem? Transport dworzec-schronisko-dworzec masz u mnie. :D

Masz Mario na wszystko rozwiązanie. :lol:
Myślisz, że da się tak od ręki wszystko załatwić?
Jeśli, to myślę, że autobus, chociaz trochę się boję publicznym środkiem lokomocji. :roll:

Fraszka

Post » Czw lut 03, 2005 21:06

Fraszka pisze:
MariaD pisze:Kotka podobno została znaleziona.

Masz Mario na wszystko rozwiązanie. :lol:
Myślisz, że da się tak od ręki wszystko załatwić?
Jeśli, to myślę, że autobus, chociaz trochę się boję publicznym środkiem lokomocji. :roll:

Oczywiście, że da radę od razu :D . To, o ktorej jutro i z którego dworca mam Cie odebrać :D . Schronisko wydaje zwierzaki 12-16.
Obrazek

MariaD

Post » Czw lut 03, 2005 21:07

Fraszko - już gratuluję!
W sobotę i niedzielę jest w W-wie wystawa. Słyszałam, że Sydney jedzie ...
Obrazek

dakota

Od: Wto lis 16, 2004 15:06

Post » Czw lut 03, 2005 21:11

Dzięki Dakota, spróbuję z Sydney się skontaktować. :)
Mario, nie wiem jak Ci dziękować, ale tak natychmiast jest mi trudno zdecydować, dasz mi chwilę (?). :D

Fraszka

Post » Czw lut 03, 2005 21:13

Fraszka pisze:Dzięki Dakota, spróbuję z Sydney się skontaktować. :)
Mario, nie wiem jak Ci dziękować, ale tak natychmiast jest mi trudno zdecydować, dasz mi chwilę (?). :D

numer na komórkę podać? czy masz? :D
Obrazek

dakota

Od: Wto lis 16, 2004 15:06

Post » Czw lut 03, 2005 21:17

Fraszka pisze:Dzięki Dakota, spróbuję z Sydney się skontaktować. :)

Oczywiście, Fraszko, to było pół serio :wink:
Numer na komórkę wysyłam na PW
Obrazek

MariaD

Post » Czw lut 03, 2005 22:08

MarioD. Czy kotka ma takie faktycznie kolory jak na Twoich zdjeciach? Jak ja ja widzialam to byla dokladnie taka jak na zdjeciach ze strony acn.
No taka jasniejsza i taki odcien szarosci-z fioletem nachodzil-moze ze stresu zmienila kolor i jeszcze wroci do swojego kolorku u Fraszki :D
Marzec; Ogólnopolski Miesiąc Sterylizacji Zwierząt,niższe ceny zabiegów

ARKA

Od: Sob lut 16, 2002 21:27

Post » Czw lut 03, 2005 22:28

Arko, dzięki za zmianę tytułu watku, wysłałam też pw - mam nadzieję, że jeszcze nie śpisz. :lol:
Filip wisi mi na monitorze, zasłania pół ekranu, prawie nic nie widzę, co piszę. :roll:
Dzięki Kochanym dziewczynom :love: : Marii D. i Lorraine być może już jutro koteczka będzie odebrana ze schroniska i u Lorraine poczeka na transport do Bydgoszczy. :D

Fraszka

Post » Czw lut 03, 2005 23:14

ARKA pisze:MarioD. Czy kotka ma takie faktycznie kolory jak na Twoich zdjeciach? Jak ja ja widzialam to byla dokladnie taka jak na zdjeciach ze strony acn.
No taka jasniejsza i taki odcien szarosci-z fioletem nachodzil-moze ze stresu zmienila kolor i jeszcze wroci do swojego kolorku u Fraszki :D

Kolory rzeczywiście są takie jak na zdjęciach, fioletu nie zauważyłam. :D
Obrazek

MariaD

Post » Czw lut 03, 2005 23:28

Fraszko już się cieszę! :D :ok:

zosia&ziemowit

Od: Wto maja 04, 2004 18:30

Post » Czw lut 03, 2005 23:38

Fraszko gratuluję :D

Piękna Koteczka :1luvu:

Z Filipka kawał szczęściarza 8) oby tylko potrafił to docenić :)
Obrazek Obrazek
z nami także 4kocie ogony i jeden psi

Klaudia

Od: Wto cze 01, 2004 21:30

[poprzednia][następna]