Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Jamniś i jego Kumpel cz.4

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 25, 2013 11:23 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Jamniś i jego Kumpel cz.4

Żuuuczuuuusiuuuu :1luvu: :1luvu: :1luvu:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Pon lis 25, 2013 12:28 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Jamniś i jego Kumpel cz.4

Cześć Zuziu! :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto lis 26, 2013 17:11 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Jamniś i jego Kumpel cz.4

cześć Cudaczki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Wto lis 26, 2013 20:01 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Jamniś i jego Kumpel cz.4

Cześć:)

Pomału wracam do rzeczywistości...

Babcia już w domu...
Jak zwykle niezadowolona...tym razem ze zmiany rozpadającej się wersalki z której już nie miała siły wstawać na wygodne łóżko z odpowiednim materacem...
Czyli normalność, czyli Babcia zdrowa:)

Rozbabrana kuchnia...
Mąż ma ostatnio dużo pracy więc malutko czasu na zajęcia domowe i tak będzie do początku grudnia:)
Czyli...normalność...

Nie mówiąc już o czekaniu od lata na odzyskanie zezwolenia na rozbudowe domu...
Miało być przywrócone w ciągu miesiąca od kontroli IB w naszym domu - wówczas stwierdzono, że cofnięcie nastąpiło w wyniku błedu urzędnika...
Nie dostaliśmy do dzisiaj...
Czyli...też normalność...

No i od trzech dni Pan Pers świadomie chowa się po kątach...

I to już nie normalność, nigdy tak się nie zachowywał, nigdy nie znosił tłumu, ale też się zbytnio nie ukrywał przed światem...
Kacperek się wyrażnie starzeje :cry:
Na szczęście jeszcze wie do czego służą miseczki z jedzeniem:)
I z tego się cieszymy, z apetytu i dobrych wyników jak na jego wiek...
Kacperek znienawidził czesanie, nie lubi...ale za wołowinkę się da, byle nie za często, oczywiście czesanko:)
Nie lubi też głaskania, już nie...denerwuje się gdy bierzemy go na ręce, coraz głośniej buczy...
A ostatnio Gapciu ubzdurał sobie drzemanie na krawędzi...wanny.
Gdy go nie ma w pokoju wiem gdzie go szukać...
Nie ukrywam, że się trochę boję i martwi mnie to jego zachowanie.
Ale mam nadzieję, że Kacperek będzie z nami jeszcze długo, długo...

Kocio ukrywający się i układający do snu.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

I pomocnik małża w trakcie pracy.
Jak będą tak razem pracować, to ja się doczekam kuchni po remoncie na gwiazdkę...w 2020...pewnie...

Obrazek Obrazek Obrazek

Tylko Kropcia ma wszystko gdzieś, pełny relaks:)

Obrazek

Obrazek

A ja pracuję...po nocach :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Intensywnie...może zdążę do świąt :mrgreen:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Wto lis 26, 2013 20:07 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Jamniś i jego Kumpel cz.4

Pozdrowienia dla Męża Majsterklepki .Daleko do Was bo wpadł bym na weekend i pogoniło by się robotę .
Piękna "koronkowa"robota .Aż łezka w oku błysła ,jakbym swoją ukochaną św.pamięci babcię Zosię widział :1luvu:
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Wto lis 26, 2013 21:35 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Jamniś i jego Kumpel cz.4

Cieszę się, że wszystko wraca do normy :ok: :ok:
Teraz będziemy trzymac kciuki abyś miała wyremontowaną kuchnię jeszcze przed świętami :ok: :ok: :ok:

Biedny Kacperek .... starość go dopada :( trudno się dziwić, że woli samotność i święty spokój :love:

Mojej pierwszej kotce, która dożyła ok. 17 lat zrobiłam domek z kibelkiem na szafie, do której prowadziły
specjalne "schody", aby mogła bez problemu wchodzić i schodzić. Santa była wtedy szczeniakiem i ciągle chciała się
bawić z babcią Szarusią :o Koteczka polubiła swój domek i przebywała tam prawie cały czas.
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Wto lis 26, 2013 21:52 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Jamniś i jego Kumpel cz.4

piękne serwetki :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Wto lis 26, 2013 23:13 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Jamniś i jego Kumpel cz.4

Czytam, ze babcia to coś w rodzaju mojej mamy, jak lepiej się czuje to daje popalić......
AnnAArczyK pisze:Kocio ukrywający się i układający do snu.
Obrazek

Kocio ma ciekawe upodobania, mój Rudi tez włazi na wannę ale na niej nie śpi. Dobrze widzę, że wanna z napędem elektrycznym? Bo może tu tajemnica, sprzęty elektryczne są do spania the best!
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto lis 26, 2013 23:17 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Jamniś i jego Kumpel cz.4

Kacperek :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Wto lis 26, 2013 23:47 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Jamniś i jego Kumpel cz.4

kuba.kaczor13 pisze:Pozdrowienia dla Męża Majsterklepki .Daleko do Was bo wpadł bym na weekend i pogoniło by się robotę .
Piękna "koronkowa"robota .Aż łezka w oku błysła ,jakbym swoją ukochaną św.pamięci babcię Zosię widział :1luvu:

Daleko? :mrgreen:
E tam...wcale nie :D
I u nas radary jakby mniej widoczne :mrgreen:

Kotina pisze:Cieszę się, że wszystko wraca do normy :ok: :ok:
Teraz będziemy trzymac kciuki abyś miała wyremontowaną kuchnię jeszcze przed świętami :ok: :ok: :ok:

Biedny Kacperek .... starość go dopada :( trudno się dziwić, że woli samotność i święty spokój :love:

Mojej pierwszej kotce, która dożyła ok. 17 lat zrobiłam domek z kibelkiem na szafie, do której prowadziły
specjalne "schody", aby mogła bez problemu wchodzić i schodzić. Santa była wtedy szczeniakiem i ciągle chciała się
bawić z babcią Szarusią :o Koteczka polubiła swój domek i przebywała tam prawie cały czas.

Mam cały czas nadzieję, że moj małż jednak znajdzie czas na dokończenie dzieła:)

A Kacperka mi bardzo żal...
Nawet jamniś wie, że kocio musi mieć spokój.
Zresztą Żuczek od dłuższego czasu już nie biega za kotami, nie zaczepia do zabawy, wyrósł z tego :D
Teraz piesio potrafi tylko ładnie z nimi spać na kanapach :)

rudy kociak pisze:piękne serwetki :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Z tych serwetek będzie duży obrus:)
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Wto lis 26, 2013 23:48 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Jamniś i jego Kumpel cz.4

shira3 pisze:Czytam, ze babcia to coś w rodzaju mojej mamy, jak lepiej się czuje to daje popalić......

Kocio ma ciekawe upodobania, mój Rudi tez włazi na wannę ale na niej nie śpi. Dobrze widzę, że wanna z napędem elektrycznym? Bo może tu tajemnica, sprzęty elektryczne są do spania the best!

U Mamy męża jest tak, że wszystko musi być po Jej myśli...nie uznaje kompromisów...za to ma ciągłe żądania...a ja współczuję rodzince która z nią mieszka i cieszę się, że to nie ja :) (mieszkałam z nią zaraz po ślubie przez 8 lat i uważąm, że o całe 8 lat za długo )

Może masz rację:) pewnie TE wanny przyciągają kociaki :wink:

barbarados pisze:Kacperek :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Prawda:) Kacperek jest cudowny :ok:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro lis 27, 2013 0:06 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Jamniś i jego Kumpel cz.4

Jest wspaniały :1luvu: I zarazem taki rozczulający :1luvu:
Nic tylko tulić i miziac . :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Śro lis 27, 2013 9:20 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Jamniś i jego Kumpel cz.4

Zuzo Kacperet to koci dziadziuś i miewa humorki co zrobić...
Ma apetyt, nie choruje to najważniejsze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Ciebie smucą zmiany w jego zachowaniu, ale takie życie. Wszyscy się starzejemy i zmieniamy.
Nic się nie martw Pan Pers jest na etapie samotnika. Może przejdzie mu ten etap za pare tygodni kto wie i za to potrzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Zuzo za zakończenie remontu kuchni jeszcze w 2013 :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Śro lis 27, 2013 11:25 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Jamniś i jego Kumpel cz.4

Witaj Zuziu!
Tak jak my kotki też mają nastroje i nie zawsze pogoda im służy.
Kacperek odpocznie, wyciszy się i będzie dobrze :ok:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro lis 27, 2013 22:44 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Jamniś i jego Kumpel cz.4

AnnAArczyK pisze:Z tych serwetek będzie duży obrus:)

Pokażesz zrobiony? pewnie będzie piękny.....
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

[poprzednia][następna]