Koty z wioski.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 18, 2013 18:24 Re: Koty wiejskie- maluchy w złym stanie :( Pomocy ! :(

pirulasińska pisze:Zamówię dla nich karmę, najchętniej w zooplusie (bo już jestem tam zarejestrowana), tylko poproszę o sugestię jaką i o adres, gdzie ma być wysłana.

Może Smilla dla kociąt ? Bo nie wiem też, ile chcesz przeznaczyć na jedzonko.
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... lla/231169
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Wto lis 19, 2013 1:00 Re: Koty wiejskie- maluchy w złym stanie :( Pomocy ! :(

kinia098 pisze:
pirulasińska pisze:Zamówię dla nich karmę, najchętniej w zooplusie (bo już jestem tam zarejestrowana), tylko poproszę o sugestię jaką i o adres, gdzie ma być wysłana.

Przeznaczam 150 zł, czyli mogę kupić ten podlinkowany zestaw Smilli 12 kg i coś jeszcze, albo jakąś droższą suchą (RC?).
Napisz, co lepiej i gdzie wysłać.
A tego najbardziej chorego malucha nie dałoby się pokazać wetowi, przetrzymać w lecznicy...? Straszna bieda... :cry:
Obrazek
"One cat just leads to another." - Ernest Hemingway

pirulasińska

Od: Pon mar 19, 2012 15:08

Post » Wto lis 19, 2013 17:55 Re: Koty wiejskie- maluchy w złym stanie :( Pomocy ! :(

Dla malucha, który pojedzie na DT mamy już zapewnione aż 120l żwirku :1luvu:
Jedzonko zamawia pirulasińka, zostaje więc kwestia leczenia. Ale tutaj jest już też deklaracja osoby z FB.

Deklaracje:
- tomek_k
- 10zł/msc- Agnieszka
- 20zł/msc- Magda
- 5zł/msc- Marta
- karma od pirulasińska ( za 150zł )
- deklaracja pomocy finansowej od osoby z FB w leczeniu kociaka który ma szansę na DT
- 120l żwirku od osoby z FB dla kotka który ma szansę na DT

Za chwilę wrzucę nowe zdjęcia kociaków. Były dzisiaj jakieś weselsze, nawet się bawiły. Wyszły wszystkie trzy.

pirulasińska pisze:
kinia098 pisze:

Przeznaczam 150 zł, czyli mogę kupić ten podlinkowany zestaw Smilli 12 kg i coś jeszcze, albo jakąś droższą suchą (RC?).
A tego najbardziej chorego malucha nie dałoby się pokazać wetowi, przetrzymać w lecznicy...? Straszna bieda... :cry:

Chyba najlepiej byłoby wziąć dodatkowy worek 4kg Smilli Kitten za 46zł.
Royal to koszt 66zł za 2kg :| I tak najważniejsze będą antybiotyki. A Smilla nie jest taka zła, no i starczy na dłużej :)

Zdjęcia z dzisiaj

To coś jest troszkę dzikawe, nie da się dotknąć
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tutaj kocurek, który pojedzie na DT.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Matka
Obrazek

Druga kotka. Z tyłu po lewej widać trzeciego malucha.
Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Wto lis 19, 2013 21:35 Re: Koty wiejskie- maluchy w złym stanie :( Pomocy ! :(

kinia098 pisze:
pirulasińska pisze:
kinia098 pisze:

Chyba najlepiej byłoby wziąć dodatkowy worek 4kg Smilli Kitten za 46zł.
Royal to koszt 66zł za 2kg :| I tak najważniejsze będą antybiotyki. A Smilla nie jest taka zła, no i starczy na dłużej :)

W takim razie zamówię 16 kg Smilli dla kociąt jak tylko dostanę na PW adres do wysyłki :)
Obrazek
"One cat just leads to another." - Ernest Hemingway

pirulasińska

Od: Pon mar 19, 2012 15:08

Post » Śro lis 20, 2013 18:34 Re: Koty wiejskie- maluchy w złym stanie :( Pomocy ! :(

Wysłałam adres na pw.

Dwie kotki, bo z trzecią nie wiadomo co się dzieje; jedni twierdzą, że jest, drudzy, że jej nie ma, zostały dzisiaj wysterylizowane. Ale za to za nią wysterylizowana została kotka brata pana właściciela ( ta ze zdjęcia niżej ), która też rodzi co roku. Pan sam zwiózł i odebrał kotki :)
Obrazek
Powiem Panu, żeby skontaktował się ze mną, jeśli okaże się, że jest trzecia kotka.

Dziękuję Operacji Zabieg za pomoc :1luvu:
Obrazek

kinia098

Post » Pt lis 22, 2013 17:52 Re: Koty wiejskie- maluchy w złym stanie :( Pomocy ! :(

No to czekam na karmę i wiozę maluszka do DT :1luvu:
Obrazek

kinia098

Post » Wto lis 26, 2013 14:30 Re: Koty wiejskie- maluchy w złym stanie :( Pomocy ! :(

Karma doszła, dziękuję pirulasińska :1luvu: Jeszcze w tym tygodniu maluch pojedzie do DT :)
Obrazek

kinia098

Post » Pt lis 29, 2013 11:53 Re: Koty wiejskie- maluchy w złym stanie :( Pomocy ! :(

Maluszek już na DT u Marty :)
Obrazek

Był tak zadowolony, że leży na kanapie, że ma ciepło... :( nawet jedzenie początkowo go nie interesowało :/ Może maluch na pierwszy rzut oka nie wygląda źle, ale kręgosłup mu czuć, ma ogrooomnyyy brzuchol od robali i dziwną, podejrzaną jakby wypełnioną jakimś płynem kuleczkę na brzuchu :/

Są pierwsze wydatki:
-24,80zł- bilety do Słupska,

Skany wrzucę wieczorem.

Zaniosłam już pół woreczka Smilli, bo połowę; 2kg odsypałam dla darłowskich bezdomniaków :oops: :oops: Jak się okazało, koty jednak nie są karmione tylko makaronem, ale właściciele kupują im karmę... Może nic super dobrego, ale kupują. 4kg pojechało ze mną i małym do Słupska ;)

Bura kotka ma już ładnie wygojony brzusio, czarno-białej nie widziałam.
Obrazek

kinia098

Post » Sob lis 30, 2013 12:36 Re: Koty wiejskie- jeden maluch już w DT :)

Okazało się, że maluch najprawdopodobniej ma przepuklinę :( dodatkowo w uszach siedzi mega świerzb ! Po niedzieli kocurek idzie do weta. Zbieramy deklaracje na jego leczenie ! A może ktoś ma niepotrzebny Oridermyl do uszu ?

Skan za bilety
Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Pon gru 02, 2013 17:40 Re: Koty wiejskie- jeden maluch już w DT :) przepuklina ? :(

Kocurek ma już dość oryginalne imię : T-Time :lol:

Obrazek

I są pierwsze wpłaty :1luvu:

-50zł- Teresa Z., Szczecin,
-10zł- Agnieszka N., Darłowo,
-20zł- Magda., Darłowo,
-5zł- Marta C., Darłowo,

Pierwsze 85zł poszło do Marty, najważniejsza jest teraz wizyta malucha u weta. Dług za bilety wisi dalej.
Obrazek

kinia098

Post » Pon gru 02, 2013 20:54 Re: Koty wiejskie- jeden maluch już w DT :) przepuklina ? :(

Oj tam orginalne :) to imię ma dla nas bardzo osobiste znaczenie :P

Młody ma niesamowity apetyt....pochłania wszystko i w każdej ilośći. Suchą karmą zaczyna trochę gardzić , może dlatego że już wie jak smakuje mokra karma .....i kurczak :P
W dzień wyleguje się w wózku Wiktorii , wieczorem leży z nami w łóżku .....a w nocy bawi się najbardziej dźwięczącymi zabawkami :twisted:
Miziak z niego przeogromny. Mruczy , łasi się i liże po twarzy :P
Jak już dojdzie do siebie to nowy dom będzie miał z niego wielką pociechę.

martaslupsk

Od: Sob paź 17, 2009 16:23

Post » Wto gru 03, 2013 19:43 Re: Koty wiejskie- jeden maluch już w DT :) przepuklina ? :(

Własnie był u nas kurier z wieeeeeeelką paką pełną drewnianego żwirku :) Ktoś zrobił super prezent na mikołaja ale nie mam pojecia kto :1luvu:

martaslupsk

Post » Śro gru 04, 2013 10:16 Re: Koty wiejskie- jeden maluch już w DT :) przepuklina ? :(

martaslupsk pisze:Własnie był u nas kurier z wieeeeeeelką paką pełną drewnianego żwirku :) Ktoś zrobił super prezent na mikołaja ale nie mam pojecia kto :1luvu:

Gosia z FB, której bardzo, bardzo dziękuję za te aż 120l żwiru ! :1luvu:

Natomiast Agnieszka z FB wyśle nam całe opakowanie Oridermylu dla kocurka :1luvu:

Doszło też 12zł od Moniki K., z Łodzi :1luvu:
Obrazek

kinia098

Post » Pt gru 06, 2013 21:05 Re: Koty wiejskie- jeden maluch już w DT :) przepuklina ? :(

Do Marty dotarł już Oridermyl :1luvu:
Doszła kolejna wpłata- 40zł od MB&Ofelia :1luvu:
Za wszystko ogromnie dziękuję !
czyli: 85zł poszło już do Marty. U mnie na koncie są wpłaty: 12zł+40zł= 52zł, z czego jest dług 24,80zł za bilety. Na malucha zostaje więc 27,20zł.
Wiem, że Marta była z nim dziś u weterynarza i konieczna jest operacja NA JUŻ ! Przepuklina powiększa się i trzeba natychmiast to operować :/ Wiem, że mały dostał też coś na robaki i pchły. Zrobione miał też USG. A za wizytę wyszło 120zł.... 8O Jak Marta wejdzie na forum, to na pewno napisze coś więcej i dokładniej.
Obrazek

kinia098

Post » Nie gru 08, 2013 21:58 Re: Koty wiejskie- jeden maluch już w DT :) przepuklina ? :(

jesssstem. Młody jest odpchlony , odrobaczony i wyleczony z kataru. Oczka już nie łzawią . Miał robione usg. Przepuklina jest spora....tak wielkości golfowej piłki. I teraz tak...wetem nie jestem ale zrozumialam tyle ,że otwór jest dosyć duzy i najlepiej byłoby go zoperować na już...nie czekać do kastracji. Początkowo była opcja żeby przepuklinę usunąć przy jednym zabiegu razem z wycięciem jajek.

martaslupsk

[poprzednia][następna]