Cynamonowo-Waniliowy świat... nowe fotki str 94 ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 26, 2013 9:56 Re: Cynamonowo-Waniliowy świat... Podsumowanie tygodnia str

U mnie taka sytuacja:
Bilon walczy wieczorem z zamkniętym oknem, drapiąc zawzięcie w okienną ramę, jak tylko może przy akompaniamencie miauków i gruchnięć coby go do woliery puścić...
Myślę sobie "nie no wyjść nie może, bo zimno i zaraz pewnie będzie chory", ale kocie zacięcie sprawia, że nie wytrzymuję i uchylam okno...
Bilon wsadza nochal, zaciąga zimarne powietrze i... dochodzi do wniosku, że nie o to mu chodziło.. Idzie więc podrapać w drzwi wejściowe :twisted: :twisted: :twisted:
Obrazek Obrazek
Monia, Kuba, Hania i Bilon

KubaTST

Od: Nie paź 19, 2008 18:41

Post » Wto lis 26, 2013 10:01 Re: Cynamonowo-Waniliowy świat... Podsumowanie tygodnia str

KubaTST pisze:U mnie taka sytuacja:
Bilon walczy wieczorem z zamkniętym oknem, drapiąc zawzięcie w okienną ramę, jak tylko może przy akompaniamencie miauków i gruchnięć coby go do woliery puścić...
Myślę sobie "nie no wyjść nie może, bo zimno i zaraz pewnie będzie chory", ale kocie zacięcie sprawia, że nie wytrzymuję i uchylam okno...
Bilon wsadza nochal, zaciąga zimarne powietrze i... dochodzi do wniosku, że nie o to mu chodziło.. Idzie więc podrapać w drzwi wejściowe :twisted: :twisted: :twisted:

czyli, że będziesz teraz miała otwarty dom :D
strasznie gościnne te Twoje progi :D
muszę obczaić tą Twoja wolierę, bo sama teraz będę musiała jakoś takiś zaanektować balkon dla kotów, a nie mogę go osiatkować w całości... chyba forumowa zytta mówiła mi też o wolierze balkonowej ;)

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Wto lis 26, 2013 10:06 Re: Cynamonowo-Waniliowy świat... Podsumowanie tygodnia str

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=121645&start=120 tu jest trochę zdjęć, ale jak chcesz to zapraszam do obejrzenia na żywo :D Zrobił nam ją Kuby wujek :D :D My może na wiosnę zmienimy siatki na oknach na takie ładne z metalu, bo teraz są drewniane...
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Wto lis 26, 2013 10:10 Re: Cynamonowo-Waniliowy świat... Podsumowanie tygodnia str

no właśnie. ja tylko czekam do wiosny, żeby wymienić okno i balkonowe drzwi i też bym sobie takie coś sprawiła :D tylko muszę sobie balkon wymierzyć w szerokości, bo na długość to już wymyśliłam, że będzie 2,5-3 m i wysokość tak trochę ponad okno, żeby można było siatkę naciągnąć :D

Sarah DeMonique

Post » Wto lis 26, 2013 10:14 Re: Cynamonowo-Waniliowy świat... Podsumowanie tygodnia str

U lala to planujesz wielką wolierę :D u mnie sięga do połowy okna :D i zajmuję z 1/3 balkonu... teraz jest dodatkowo obleczona taką materiałową moskitierą, bo nie chciałam, żeby jakieś osy i inne żądląco-gryzące stwory się do niej pchały :D
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Wto lis 26, 2013 10:18 Re: Cynamonowo-Waniliowy świat... Podsumowanie tygodnia str

a koty nie podarły Ci tej moskitiery?

Sarah DeMonique

Post » Wto lis 26, 2013 10:22 Re: Cynamonowo-Waniliowy świat... Podsumowanie tygodnia str

Nie, bo pierwszą warstwę stanowi taka prawdziwa siatka metalowa z kwadratowymi oczkami gdzieś 1cm/1cm i na nią położona jest właśnie moskitiera.
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Wto lis 26, 2013 10:26 Re: Cynamonowo-Waniliowy świat... Podsumowanie tygodnia str

aaa, własnie :) ale to dobry pomysł jest... skorzystam z niego jeśli pozwolisz :) a powiedz mi czy koty tam w środku coś mają... w sensie jakiś dywanik, drapaczek, leżankę?

Sarah DeMonique

Post » Wto lis 26, 2013 10:27 Re: Cynamonowo-Waniliowy świat... Podsumowanie tygodnia str

Sarah DeMonique pisze:aaa, własnie :) ale to dobry pomysł jest... skorzystam z niego jeśli pozwolisz :) a powiedz mi czy koty tam w środku coś mają... w sensie jakiś dywanik, drapaczek, leżankę?

Pontonik, łóżko wodne, jacuzzi?
:ryk: :ryk: :ryk:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Wto lis 26, 2013 10:30 Re: Cynamonowo-Waniliowy świat... Podsumowanie tygodnia str

Mają drewniane półki stuk 3 i drabinkę (z której prawie nie korzystają...) Do drapania mają całą wolierę, bo jest drewniana :D U mnie nie przejdzie pomysł z jakimkolwiek materiałem w wolierze, bo mam ulicę za oknem i zaraz wszystko będzie brudne...
Kiedyś na spodzie woliery wysypałam im ziemię i kotom się podobało, ale w domu było jak w ogródku, bo ziemia się niosła niesamowicie...
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Wto lis 26, 2013 10:32 Re: Cynamonowo-Waniliowy świat... Podsumowanie tygodnia str

Się śmiejcie. u mnie na balkonie w sezonie balkonowym stoi stolik i dwa krzesełka. Na ogół korzystają z nich... koty! Panienki siadają jedna na jednym krzesełku, druga na drugim, i "paczą". Czasami obserwują ruch uliczny, roboty drogowe, ludzi i psy na spacerach, a czasami kontemplują ciemność (zależnie od pory dnia).
Tylko im miseczek ze śmietanką brakuje na tym stoliku :wink: . Moje dwie damy :wink:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto lis 26, 2013 10:39 Re: Cynamonowo-Waniliowy świat... Podsumowanie tygodnia str

Spilett pisze:
Sarah DeMonique pisze:aaa, własnie :) ale to dobry pomysł jest... skorzystam z niego jeśli pozwolisz :) a powiedz mi czy koty tam w środku coś mają... w sensie jakiś dywanik, drapaczek, leżankę?

Pontonik, łóżko wodne, jacuzzi?
:ryk: :ryk: :ryk:

na którymś bazarku był koci basenik. będzie w sam raz :]

KubaTST pisze:Mają drewniane półki stuk 3 i drabinkę (z której prawie nie korzystają...) Do drapania mają całą wolierę, bo jest drewniana :D U mnie nie przejdzie pomysł z jakimkolwiek materiałem w wolierze, bo mam ulicę za oknem i zaraz wszystko będzie brudne...
Kiedyś na spodzie woliery wysypałam im ziemię i kotom się podobało, ale w domu było jak w ogródku, bo ziemia się niosła niesamowicie...

a kuwetę im wstawiasz do woliery?

MB&Ofelia pisze:Się śmiejcie. u mnie na balkonie w sezonie balkonowym stoi stolik i dwa krzesełka. Na ogół korzystają z nich... koty! Panienki siadają jedna na jednym krzesełku, druga na drugim, i "paczą". Czasami obserwują ruch uliczny, roboty drogowe, ludzi i psy na spacerach, a czasami kontemplują ciemność (zależnie od pory dnia).
Tylko im miseczek ze śmietanką brakuje na tym stoliku :wink: . Moje dwie damy :wink:

moje tak na oknie siadały :d pomiędzy nimi był kwiatek (dżungla), a przed nimi jedynie siatka i błękitne niebo

Sarah DeMonique

Post » Wto lis 26, 2013 10:40 Re: Cynamonowo-Waniliowy świat... Podsumowanie tygodnia str

Dżungla! A u nas Syberia się robi powolutku.

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Wto lis 26, 2013 10:49 Re: Cynamonowo-Waniliowy świat... Podsumowanie tygodnia str

Nie... Kiedy chcą mogą wejść i wyjść z domu do woliery, bo mam tak, że w siatce na oknie mam zrobione przejście do woliery 8)
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Wto lis 26, 2013 11:15 Re: Cynamonowo-Waniliowy świat... Podsumowanie tygodnia str

U mnie na balkonie tez stolik i krzesla. W sezonie letnim wlasnie tam jadamy :) oczywiscie w asyscie psa i kotow

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

[poprzednia][następna]