Jeż to SKARBonka - ratujmy maluchy

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon lis 18, 2013 23:58 Re: Jeż to SKARBonka

I to jak potrafią :ryk:

Malutki (naprawdę strasznie mały i chudy) na szczęście nie ma jeszcze zapalenia płuc, tylko oskrzeli i krtani. Dostał na imię Ziom ;) Fuka mi na koty, okropnie się rządzi i apetyt ma za dwóch. Super ;)
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Wto lis 19, 2013 9:56 Re: Jeż to SKARBonka

A może by tutaj napisać: Co zrobić kiedy spotkamy jeża na naszej drodze? W jakiej temepraturze jeż europejski nie powinien chodzić a leżeć sobie w ciepłej norce? Jak zachowuje się zdrowy jeż na wolności a na co zwrócić uwagę żeby niepotrzebnie nie zabierać stworzenia do domu? Ile waży zdrowy jeż jesieną?-- to na wypadek gdyby ktoś zabrał bez potrzeby zwierzaka do domu. Jak w razie potrzeby przezimować jeża? Co jedzą dokładnie? Warto też wspomnieć żeby nie dawac regularnie jedzenia młodym jeżom bo nie będa żerowały i nie przeżyją zimy.
Ja to wszystko wiem, ale wyczytałam, chyba na początku tematu że ktoś nie wie jak zaopiekować się takim kolczastym lokatorem na działce.Uważam że uświadamianie jest równie ważne jak wpłaty na konto bo w ten sposób niema niepotrzebnych interwencji.

jeżowa

Od: Sob paź 05, 2013 14:34

Post » Wto lis 19, 2013 10:12 Re: Jeż to SKARBonka

Na pierwszej stronie jest link do jeżowego kompendium wiedzy ;)
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Wto lis 19, 2013 10:39 Re: Jeż to SKARBonka

villemo5 pisze:Na pierwszej stronie jest link do jeżowego kompendium wiedzy ;)

i na bieżąco rady -zapraszamy :D
Rozgraniczylismy, aby obydwa wątki były przejrzyste :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto lis 19, 2013 17:00 Re: Jeż to SKARBonka

Witam się, kłaniam i od razu przechodzę do rzeczy :)
Wpadam po sąsiedzku, bo od czasu do czasu wątek i jego tytuł rzucają mi się w oczy.

Chciałam zaprosić, zachęcić Was do wstawienia do swojego podpisu banerka oraz rozreklamowania po zaprzyjaźnionych wątkach mojego bazarku.
Dochód w całości pójdzie na cel charytatywny i to osoba, która wygra licytację wskaże do kogo mają trafić pieniądze.
Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=158443][img]http://wstaw.org/m/2013/11/19/output_U19ZVY.gif[/img][/url]

Może jakiemuś sympatykowi kolczastych kulek, spodoba się wystawiona przytulanka, postanowi wygrać licytację i przekazać pieniądze dla jażynek? :) Niech jak najwięcej osób się dowie o tym, będzie z kim policytować :wink:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Śro lis 20, 2013 11:45 Re: Jeż to SKARBonka

Śliczne te przytulanki :P

Wczoraj wpłynęła wpłata od MG z Iławy - bardzo dziękujemy :1luvu:

Wpłynęła też wpłata od DP z Rzeszowa, z opisem który sugeruje, że wpłata została dokonana omyłkowo - postaram się ją wyjaśnić.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Śro lis 20, 2013 15:59 Re: Jeż to SKARBonka

Mulesia zrobiła bazarek na Jokota. Kasa z bazarki szła na Jokota, a za koszty wysyłki Mulesia prosiła aby wpłacić na Jeżową Skarbonkę. Może to o to chodzi?
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Śro lis 20, 2013 23:37 Re: Jeż to SKARBonka

Na to wygląda z opisu płatności - dziękuję :P Napiszę do Mulesi, w takim razie.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Pt lis 22, 2013 21:54 Re: Jeż to SKARBonka

Nemi pisze:Na to wygląda z opisu płatności - dziękuję :P Napiszę do Mulesi, w takim razie.

Potwierdzam.
D.P. z Rzeszowa kupiła książki na moim bazarku dla kociąt z Wawra.

Książek było dużo, ale wszystkie zostały kupione przez trzy osoby. W związku z tym uznałam, że koszty wysyłki sama opłacę i poprosiłam kupujących, by - zamiast do mnie - wpłacili pieniądze do jeżowej skarpety.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pt lis 22, 2013 23:16 Re: Jeż to SKARBonka

Mulesiu - bardzo pięknie dziękujemy :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Wto lis 26, 2013 0:07 Re: Jeż to SKARBonka

Dziś dzień nadrabiania zaległości :P

Największa zaległość, to dokumentacja pomocy październikowego beneficjenta, czyli ośrodka pana Jerzego Gary. Trochę trwało przesyłanie dokumentów i dokonanie płatności, ponieważ pan Jerzy jest teraz trudno dostępny. Ale w końcu się udało :P
Link do faktury http://i406.photobucket.com/albums/pp14 ... fbe47e.png

Pan Gara prosił o przekazanie o przekazanie ogromnych podziękowań wszystkim osobom, wspierającym skarpetkę.

Uzupełniłam też informację o bieżącym, skarpetkowym stanie :

Obrazek

edit - poprawa linku
Ostatnio edytowano Wto lis 26, 2013 9:56 przez Nemi, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Wto lis 26, 2013 0:35 Re: Jeż to SKARBonka

Chciałabym też zareklamować listopadowego beneficjenta - Słoneczko, który jest bardzo dzielnym jeżem i przeciera szlaki jeżowej rehabilitacji.

Długo zastanawialiśmy się na co przeznaczyć środki z jeżowej skarpetki. To wsparcie ważne i bardzo cenne, więc chcielibyśmy je spożytkować jak najlepiej. Ostatecznie wybór (o ile darczyńcy jeżowej skarpetki, nie będą mieli nic przeciwko temu) padł na powiększony kojec http://allegro.pl/kojec-klatka-dla-szcz ... 77700.html oraz podłoże ze sztucznej trawy.

Kojec przysłuży się nie tylko Słoneczku. Będzie w nim mogła trenować również Zołzinka, Grodek oraz inne jeże, które dotrą do nas w zimie. Wiosną i latem będzie można rozstawiać go w zagrodzie i organizować jeżowe przedszkola i zielone szkoły :P

Jeśli udałoby się zgromadzić więcej funduszy - przeznaczylibyśmy je na badania laboratoryjne Słoneczka i Zołzinki, żeby potwierdzić, że ich choroby mają taką samą genezę. Wyniki badań mogą być ważne dla wszystkich innych jeży, z podobnymi objawami.

I na deserek

Obrazek

Obrazek

i filmik

https://www.facebook.com/photo.php?v=62 ... =2&theater
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Wto lis 26, 2013 15:41 Re: Jeż to SKARBonka

to jest skarpeta :ok: a jeszcze chwilę mamy listopad, zatem mam nadzieję,ze zamiast jakiegoś ciacha wpadnie jeszcze z 5 złociszy :D

Cieszy mnie najbardziej,że krąg jeżowych fanów powiększa się :D

Jestem jak najbardziej za kojcem -bardzo potrzebny- jeżyki muszą chodzić,są przecież wędrowniczkami, powinny mieć zapewniony w miarę spory teren lecz jednocześnie powinny byc pod kontrola - jak to w przedszkolu :wink:
Mam nadzieję,że i na badania wystarczy.

dziękuje Nemi za pw :ok:
kiedyś myślenie miało przyszłość i choć dzisiaj towar nie w modzie, jednak myślimy dalej w temacie :wink:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto lis 26, 2013 19:33 Re: Jeż to SKARBonka

Ja jestem zupełnie nieczasowa.... Ale jeszcze dychę muszę zdążyć wrzucić do skarbonki.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Śro lis 27, 2013 0:47 Re: Jeż to SKARBonka

Dziewczyny - dziękuję :!:

Co prawda jestem facebookową nogą, ale podobno trening czyni mistrza, więc testuję możliwości - utworzyłam wydarzenie :P
https://www.facebook.com/events/3683188 ... r=upcoming
Pomyślałam sobie, że najlepiej ćwiczyć na sobie :P

Na razie tylko ja wezmę udział, więc nie wiem czy to kwestia pory dnia, czy po prostu nie wiem jak to się robi. Użytkownicy FB - proszę o opnie i komentarze.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

[poprzednia][następna]