Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska. 109 kotów w DS.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 24, 2013 19:38 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Okropny jest - ciągle mi nogi atakuje :twisted:
I rzuca się wszystkim kotom do gardła :twisted:

Że też nie mogłam jakiegoś spokojniejszego przynieść do domu, jest ich tyle pięknych jeszcze, wciąż na dom czekających, m.in:

mała Shiva, whiskasikowa Bella, domowa Ladys, Dusty
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Pamel, Scarlet
ObrazekObrazek

Rodzeństwo wrzucone w nocy lub nad ranem na teren schronu (cała w błocie byłam, jak je na leżąco wyciągałam spod palet ze słomą)
Obrazek

Choć najpilniejsza to teraz adopcja białaczkowej Luni
Obrazek
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Nie lis 24, 2013 19:46 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

a czy te kociaki mają swoje wątki na facebooku?
widzę coś białego. :1luvu:
Obrazek
sen podchodzi do drzwi na palcach, jak kot...

<3 Truff - http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=156003
Obrazek

Trufelia

Od: Pon sie 19, 2013 20:00

Post » Nie lis 24, 2013 19:51 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Biała to koteczka. Ma 2 kropki na główce ;)
Chcesz? :twisted:

ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Nie lis 24, 2013 20:05 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

wiesz, że bym wszystko, co białe i kocie przygarnęła. :1luvu:
ale póki co jestem umówiona na jedną wizytę przedadopcyjną, dlatego mogę tylko trzymać kciuki za małą. :ok: niech ją weźmie ktoś z bliska, żebym mogła poniańczyć czasem. :mrgreen:
Obrazek
sen podchodzi do drzwi na palcach, jak kot...

<3 Truff - http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=156003
Obrazek

Trufelia

Od: Pon sie 19, 2013 20:00

Post » Pon lis 25, 2013 14:47 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Gdyby potrzebne były ogłoszenia, to jestem gotowa :ok:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Pon lis 25, 2013 17:25 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

dana.b pisze:Gdyby potrzebne były ogłoszenia, to jestem gotowa :ok:

Danusiu Kochana, cudnie!!!! :1luvu:
To rób kawkę i do roboty :mrgreen:

Ja bym tylko prosiła, żeby odpłatnie wyróżnić ogłoszenia seniorów, białaczkowej Luni i jednookiego Sama - to priorytety. Nie wiem jak się opłaca takie ogłoszenia, ale możesz do mnie kierować wszystkie rachunki, albo powiedz ile przelać na Twoje konto.
Ruszymy wreszcie te nasze pieniądze, bo już mnie Ala szantażuje, że przeimprezuje wszystko :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tu zbiorczy album na fb schroniska: http://tinyurl.com/nxglycr. Fred, Pamel, Sam, Trusk, Daisy i seniory są wykastrowani/wysterylizowani. W czwartek pewnie na sterylkę zawiozę Bellę i może Scarlet?
Marysia jeszcze czeka na sterylkę na kwarantannie - jej testy na FIV/FeLV wyszły negatywnie, krew wyszła w miarę ok, ale jeszcze jutro chcę wysłać do zbadania jej kał, bo coś mi się w niej jednak nie podoba do końca. Ale pewnie w przyszłym tygodniu i ją ciachniemy.

Tylko seniorom trzeba raczej oddzielne zrobić, teksty już Monia pisała tu: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=154174&start=45
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pon lis 25, 2013 19:01 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Nowa_Sztno pisze:
dana.b pisze:Gdyby potrzebne były ogłoszenia, to jestem gotowa :ok:

Danusiu Kochana, cudnie!!!! :1luvu:
To rób kawkę i do roboty :mrgreen:

Ja bym tylko prosiła, żeby odpłatnie wyróżnić ogłoszenia seniorów, białaczkowej Luni i jednookiego Sama - to priorytety. Nie wiem jak się opłaca takie ogłoszenia, ale możesz do mnie kierować wszystkie rachunki, albo powiedz ile przelać na Twoje konto.
Ruszymy wreszcie te nasze pieniądze, bo już mnie Ala szantażuje, że przeimprezuje wszystko :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tu zbiorczy album na fb schroniska: http://tinyurl.com/nxglycr. Fred, Pamel, Sam, Trusk, Daisy i seniory są wykastrowani/wysterylizowani. W czwartek pewnie na sterylkę zawiozę Bellę i może Scarlet?
Marysia jeszcze czeka na sterylkę na kwarantannie - jej testy na FIV/FeLV wyszły negatywnie, krew wyszła w miarę ok, ale jeszcze jutro chcę wysłać do zbadania jej kał, bo coś mi się w niej jednak nie podoba do końca. Ale pewnie w przyszłym tygodniu i ją ciachniemy.

Tylko seniorom trzeba raczej oddzielne zrobić, teksty już Monia pisała tu: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=154174&start=45

Zobaczycie, że to zrobię :evil: Znowu mi Kasia przelała kasę na seniorów :ok:
Julka jak Homerek, odezwał się ten Pan czy nie? I po co mu to było?
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pon lis 25, 2013 19:11 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Nie Alu, nie odezwał się. Szukam domu dalej :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pon lis 25, 2013 19:34 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Świetny pomysł z wyróżnieniem ogłoszeń. Można pokusić się o takowe na tych bardzo poczytnych portalach.
Przyznam, że kiedy robiłam ogłoszenia, taka myśl chodziła mi po głowie, ale jakoś głupio mi było proponować wydawanie pieniędzy na ten cel. :roll:
Julia, cieszę się, że i Ty tak pomyślałaś a przede wszystkim o tym napisałaś.
Co do opłat, to nie mam zielonego pojęcia jak się je robi, ale skoro płacić będziemy, to muszę się dowiedzieć i się dowiem. :P

Poproszę Monikę o teksty i zabieram się do roboty :ok:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Pon lis 25, 2013 19:35 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Może wyprzedaż kogoś zainteresuje? :)
viewtopic.php?f=20&t=158580
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt lis 29, 2013 10:36 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Nowa_Sztno pisze:mała Shiva, whiskasikowa Bella, domowa Ladys, Dusty

Pamel, Scarlet
ObrazekObrazek

Rodzeństwo wrzucone w nocy lub nad ranem na teren schronu (cała w błocie byłam, jak je na leżąco wyciągałam spod palet ze słomą)
Obrazek

Choć najpilniejsza to teraz adopcja białaczkowej Luni
Obrazek

Shiva adoptowana, Bella po wczorajszej sterylce zarezerwowana, Pamel już po kastracji, do tego jeszcze inne koty (postaram się wstawić później) w tym jedna kotka z działek, która wczoraj razem z Bellą była sterylizowana, a przy sterylce od razu usunięto nowotwór (którego nie było widać). Doszła nowa kotka, i 2 czarne kocury, z czego jeden cudowny taki, znaleziony (całe szczęście szybko) w lesie w worku (nie mam zdjęć tych ostatnich, bo robiłam pod światło i nic nie widać) :cry:

Dusty natomiast (trochę widać na zdjęciu powyżej) trafił do nas z oczkiem przymkniętym po herpes wirusie. Po antybiotykach oczko ładnie się otworzyło, ale... wypadła tęczówka.
Kociak został wczoraj zabrany do mojej zaprzyjaźnionej lecznicy i od razu przeprowadzono zabieg. Tam też zostanie na obserwacji, i jak wszystko pójdzie dobrze, za jakieś 2-3 tyg będziemy szukać mu nowego domu.

ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pt lis 29, 2013 10:38 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Nowa_Sztno pisze:Nie Alu, nie odezwał się. Szukam domu dalej :ok:

Ech, szkoda. Przykro mi, ale najwazniejsze, że Homer jest bezpieczny. Jeszcze się znajdzie ten właściwy dom dla niego. :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt lis 29, 2013 15:48 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Agneska pisze:
Nowa_Sztno pisze:Nie Alu, nie odezwał się. Szukam domu dalej :ok:

Ech, szkoda. Przykro mi, ale najwazniejsze, że Homer jest bezpieczny. Jeszcze się znajdzie ten właściwy dom dla niego. :ok:

Agnesko Kochana, Dziewczyny... informacje sprzed chwili są takie, że Homerro zostaje z nami na DS :D
TŻ oficjalnie oświadczył, że nie jest w stanie kota oddać :lol:
A wszystko zasługą Klubu Ślepaczkowego http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=158408&start=120 :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pt lis 29, 2013 15:51 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Homer, Ty Szczęściarzu. :1luvu:

A z TZami to tak bywa... :ryk:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt lis 29, 2013 15:54 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

TŻ już drugi raz taki numer z tymczasem wyciął :roll:

Ale bardzo się cieszę :ok: :1luvu:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

[poprzednia][następna]