STARE , KALEKIE w schronie-Dziadzio Kostuś za TM [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 20, 2013 22:12 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!! CINDY już w DS!!!

MałgosiaZ pisze:Cześć :D .
To ja Basia a od niedzieli MUFKA ,z moją nową koleżanką Rysią :1luvu: .
Jest mi w tym domku :ok:

Cudnie panny wyglądają obie, harmonia, pokój i szczęście :1luvu: :1luvu: :1luvu: Jestem ciekawa wszelkich wieści o Mufce exBasi.

lidka02 pisze:Jestem ciekawa tego miłego pana dowiecie coś się czy to nie jakiś sadysta :(

Myślę, że to wspaniały i szlachetny człowiek :aniolek: . Rafał A. nie był znany z adoptowania potrzebujących kotów. Nie można zakładać, że ktoś, kto się wzruszył losem Cindy, na pewno jest niedobry, wręcz odwrotnie. A swoją drogą, gdyby nowy pan Cindy się ujawnił, coś opowiedział i przesłał jakieś fotki, bylibyśmy przeszczęśliwi.

lidka02 pisze:MIły mężczyzna mam nadzieje że jest ok ale nie sprawdzacie domków , na fb była osoba sprawdzona co chciała małą jednak nikt jej w tym nie pomógł żeby mogła ją adoptować

Nikt nawet nie zdążył pomóc, wydarzenia potoczyły się o wiele szybciej, niż ktokolwiek by oczekiwał. Paluch to jednostka budżetowa samorządu warszawskiego, a nie fundacja czy stowarzyszenie. Paluch to kombinat, jest tam około 2 000 zwierząt i każdy adoptujący bierze osobistą odpowiedzialność za przygarnianego zwierzaka, okazując dowód osobisty, do którego przypisany zostaje chip zwierzęcia. Nie ma w Paluchu wizyt przed- ani poadopcyjnych. Pani z FB musiałaby (albo wolontariusze z Palucha by musieli) znaleźć kogoś, kto w Warszawie weźmie zwierzaka na swoją odpowiedzialność i swój dowód tożsamości (kłamiąc, że zwierzę jest dla niego, bo inaczej nie dostałby kota w schronisku), a potem przewiezie go na zachodnią granicę i przekaże - raczej nieznajomej - osobie na następnych 20 lat. Podziwiałabym jego odwagę, bo ja bym nie chciała brać takiej odpowiedzialności na siebie. Poza tym ta osoba musiałaby zdążyć przed każdym innym, kto chciałby adoptować Cindy, bo w odniesieniu do osób spełniających Paluchowe kryteria adopcji obowiązuje zasada, że kto pierwszy, ten lepszy (jak widać na załączonym obrazku).

Udzielający się tu oficjalni wolontariusze to wspaniałe osoby, które poświęcają mnóstwo czasu i wysiłku kociskom z Palucha, i dla mnie niesmaczne było czytanie tych wszystkich dziwnych sugestii z wydarzenia Cindy na FB o pieniądzach (chyba tych, które tracą wolontariusze nie wykonując pracy zarobkowej w czasie, kiedy pomagają kotom w schronisku), a także adresowanych do wolontariuszy zarzutów, że samorządowa jednostka sektora finansów publicznych działa nie tak, jak osoby z FB by sobie wyobrażały. Zawsze można się dać wybrać do władz samorządowych m.st. Warszawy i zmienić funkcjonowanie Palucha, jak się komuś ono nie podoba, albo wystartować w konkursie na dyrektora schroniska, jak się zwolni posada (i wtedy się okaże, czy w tych warunkach finansowo-organizacyjnych rzeczywiście da się coś wielkiego zmienić na lepsze), ale nie można zarzucać obcym osobom dobrej woli, że tego nie zrobiły.
Ostatnio edytowano Śro lis 20, 2013 22:58 przez boniedydy, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Śro lis 20, 2013 22:40 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!mała niewidoma CINDY !!!

lidka02 pisze:Jestem ciekawa tego miłego pana dowiecie coś się czy to nie jakiś sadysta :(

Oo no bez przesady. Z takim mysleniem moznaby przypiac latke sadysty praktycznie kazdemu, kto bierze kota ze schroniska - a mi w szczegolnosci skoro w ciagu 11 miesiecy wzielam z palucha 5 kotow, a zyje z nich tylko jeden...

Iras

Od: Śro wrz 13, 2006 11:32

Post » Czw lis 21, 2013 11:01 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!! CINDY już w DS!!!

Rozchodzi mi się o to że schronisko powinno dla takich kotów jak Cindy sprawdzać domki tyle...

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Czw lis 21, 2013 12:00 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!! CINDY już w DS!!!

"Dla takich kotów jak Cindy" tak, a dla innych nie?

To schronisko, robi co może. Jak dziewczyny są na miejscu (a są w każdej wolnej chwili, niestety nie jest to zawsze), to robią co mogą w kwestii weryfikacji osób chętnych. W innym wypadku robi to pracownik schroniska, w formie ankiety i umowy.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw lis 21, 2013 14:41 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!! CINDY już w DS!!!

Szalony Kot pisze:To schronisko, robi co może. Jak dziewczyny są na miejscu (a są w każdej wolnej chwili, niestety nie jest to zawsze), to robią co mogą w kwestii weryfikacji osób chętnych. W innym wypadku robi to pracownik schroniska, w formie ankiety i umowy.

To i tak dobrze. :roll:

Jak ja brałam koty ze schroniska we Wro, to nikt żadnej ankiety nie chciał, o nic mnie nie pytał, jeszcze bym się zniechęciła i co wtedy? Jak brałam chorego kota, to tylko mi powiedzieli, że nie gwarantują, że przeżyje i żebym miała tego świadomość. Zresztą nie dziwi mnie to, schron we Wrocławiu może nie jest tak duży jak Paluch, ale problemy są porównywalne. Kot zabrany to jedna mniej gęba do żywienia i leczenia, a prawdopodobieństwo że u nowego właściciela będzie mu gorzej niż w schronie nie jest aż tak wielkie. Mimo wszystko schronisko to schronisko i śmiertelność jest tam taka, jaka jest... :|

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Czw lis 21, 2013 18:50 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!! CINDY już w DS!!!

Moje łóżko
Obrazek

Moja podłoga
Obrazek

Nie ma klatki
Obrazek

TO JEST PO PROSTU MÓJ DOM!!!
:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Czw lis 21, 2013 18:52 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!! CINDY już w DS!!!

Juhuuuuuuuuuuuuuu! :ok: :dance2:
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Czw lis 21, 2013 18:52 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!! CINDY już w DS!!!

MałgosiaZ pisze:Moje łóżko
Obrazek

Moja podłoga
Obrazek

Nie ma klatki
Obrazek

HURAAAAAA
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Czw lis 21, 2013 20:00 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!! CINDY już w DS!!!

:dance: :dance2:
Pięknie się prezentuje :1luvu:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Czw lis 21, 2013 21:23 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!! CINDY już w DS!!!

Mufko-Basieńko i Cindy -długiego,szczęśliwego życia we WŁASNYCH domkach.Wszystkiego,co najlepsze dla wspaniałych Opiekunów :1luvu:
Obrazek

MAU

Od: Śro paź 24, 2012 11:45

Post » Czw lis 21, 2013 21:47 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!! CINDY już w DS!!!

Aż się łezka w oku zakręciła...

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Czw lis 21, 2013 22:33 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!! CINDY już w DS!!!

kuba.kaczor13 pisze:
MałgosiaZ pisze:Moje łóżko
Obrazek

Moja podłoga
Obrazek

Nie ma klatki
Obrazek

HURAAAAAA

Włąsnie o tym człowiek MARZYŁ :1luvu:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pt lis 22, 2013 13:40 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!! CINDY już w DS!!!

Cindusiu :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Sob lis 23, 2013 19:38 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!! CINDY już w DS!!!

Wyszłam z torby, a tu drogę zagrodziła mi miseczka z jedzeniem 8O . To się poczęstowałam

Obrazek

Dalej była jeszcze jedna i jeszcze jedna 8O

Obrazek

Wszyściutkie wyczyściłam :catmilk: , pyszne było :mrgreen:

Obrazek

A potem się schowałam ,żeby mnie stąd nie zabrali . Zadecydowałam - OD DZIŚ TU JEST MÓJ DOM !!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Sob lis 23, 2013 19:41 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!! CINDY już w DS!!!

MałgosiaZ pisze:Wyszłam z torby, a tu drogę zagrodziła mi miseczka z jedzeniem 8O . To się poczęstowałam

Obrazek

Dalej była jeszcze jedna i jeszcze jedna 8O

Obrazek

Wszyściutkie wyczyściłam :catmilk: , pyszne było :mrgreen:

Obrazek

A potem się schowałam ,żeby mnie stąd nie zabrali . Zadecydowałam - OD DZIŚ TU JEST MÓJ DOM !!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek

czy ja dobrze widzę ?????
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

[poprzednia][następna]