Prosba o pilna pomoc

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lis 17, 2013 19:21 Prosba o pilna pomoc

Witam. to moj pierwszy post na forum. zdecydowalem sie napisac do Panstwa poniewaz stanalem przed duzym problemem. Mieszkam z dwoma kocurkami. W ostatnim czasie otrzymalem bardzo dla mnie wazna propozycje pracy za granica co wiaze sie z koniecznosica zapewnienia moim przyjaciolom dachu nad glowa poniewaz niestety nie moge ich zabrac ze soba.

Jeden z chlopakow ktory jest chodzacym przytulasem zostal juz zarezerwowany przez moja znajoma, ale niestety drugi, ktory jest kocurkiem nieco bardziej wycofanym i trzyam sie na dystans aczkolwiek jest bardzo inteligentny i jest pierwszy do zabawy sznureczkami, piorkami itd., nie zostal przygarniety przez nikogo z moich znajomych i znajomych znajomych a czas mija. w nastepnym tygodniu wyjezdzam i przyznam ze nie wiem co zrobic. Stad moj mail do Panstwa. Jako ostatniej deski ratunku. Czy istnialaby szansa aby moj kitek znalazl mily kat ukogos z Panstwa? To kotek ktory dogaduje sie z innymi kotami jednak jak mowilem: jest wrazliwy i uwaznie obserwuje otoczenie w zwiazku z czym potrzebuje kogos kto naprawde lubi / kocha kotki i bedzie chcial sie z nim dogadac. Na pewno przeprowadzka bedzie dla niego sporym wyzwaniem.

Jestem gotow pokrywac koszty utrzymania (przelewalbym ustalona kwote na podane konto miesiecznie przez umowiony czas) - byleby kotek znalazl dobry dom. Kotki maja 9 miesiecy. Sa odrobaczone. Kotek otrzymalby swoja miseczke i ulubiony maly domek, w ktorym lubi spac.

Kotek jest w Warszawie. To bialo czarny kocurek z rozowym noskiem i smieszna czarna plamka na brodzie. W razie koniecznosci moge dowiezc kotka na terenie warszawy i najblizszych okolic.

Bardzo prosze o pomoc.

Kanubis

Od: Nie lis 17, 2013 19:00

Post » Nie lis 17, 2013 20:17 Re: Prosba o pilna pomoc

Wstaw jakies zdjecia

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46

Post » Nie lis 17, 2013 20:40 Re: Prosba o pilna pomoc

Obrazek

Obrazek

I zdjecia...

Kanubis

Post » Nie lis 17, 2013 22:04 Re: Prosba o pilna pomoc

A nie chcesz sprowadzić kota do siebie? Ja od kwietnia mieszkam w UK. Jeśli chciałbyś moglabym Ci dac namiary na dobrego kuriera dla zwierząt , który wiózł mojego Feliksa. Sami mieliśmy na początku problem, bo musiał przez miesiąc się zatrzymać u kogos. Jak to bywa pierwszy miesiąc "koczowalismy" u siostry ;) dopiero jak się od niej wyprowadzilismy go sciagnelismy.
Edit:
Zależy jeszcze do jakiego kraju jedziesz, ale jeśli na kontynencie to jest łatwiej sprowadzić kota niż na wyspę ;)

moni1234511

Od: Sob cze 16, 2012 13:25

Post » Nie lis 17, 2013 22:14 Re: Prosba o pilna pomoc

Chcialbym analizowalem mozliwosci. Problemem jest odleglosc (inny kontynent), wymagania formalne oraz mobilny charakter mojej pracy - Rozwoj struktur na nowych rynkach. Z wielkim bolem stwierdzilem ze nie moge ich sciagnac... :(

Raz jeszcze bardzo prosze o pomoc

Kanubis

Post » Nie lis 17, 2013 22:34 Re: Prosba o pilna pomoc

Szkoda :( też mam czarno-bialego kocurka. Trzymam kciuki za dobry domek i będę podglądać co się dzieje ;)
Koleżanka , która ściągała tutaj swoje dwa koty miala sprawdzona Panią, która trzymała koty na płatnym tymczasie. Zdarzało jej się, że właściciele którzy wyjeżdżali do innego kraju jednak swoich futrzakow nie sprowadzali i Pani ma doświadczenia w znajdowaniu nowych domów. Jeśliby się zgodziła zabrać Twojego kota to niestety odległość jest duża, bo mieszka w Bydgoszczy... :/

moni1234511

Post » Nie lis 17, 2013 22:42 Re: Prosba o pilna pomoc

Odleglosc nie gra roli. Moglbym nawet zawiezc do Bydgoszczy. Zalezy mi na dobrym domku dla niego. Czy moglbm prosic o polecenie?

Kanubis

Post » Nie lis 17, 2013 22:56 Re: Prosba o pilna pomoc

Teraz już uciekam, ale jutro postaram się dac namiary.

moni1234511

Post » Pon lis 18, 2013 6:36 Re: Prosba o pilna pomoc

Ok. Drodzy Panstwo bede zobowiazany za pomoc. Kotek po prostu musi miec dom

Kanubis

Post » Pon lis 18, 2013 8:10 Re: Prosba o pilna pomoc

Mam nadzieję, że ta Pani z Bydgoszczy to nie Mirosława T. :evil:
Proszę sobie poczytać-nick na forum to mirka_t
viewtopic.php?f=1&t=126061
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pon lis 18, 2013 12:32 Re: Prosba o pilna pomoc

Kanubis pisze:Kotki maja 9 miesiecy. Sa odrobaczone.

A szczepienia?
Kastracja?
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pon lis 18, 2013 22:31 Re: Prosba o pilna pomoc

Nie mam pojęcia jak ma na imię... Nie widzialam jej nigdy na oczy i moim kotem się też nie opiekowała więc ciężko mi oceniac. Jutro będę miala dopiero do niej nr i imię więc dam znac ;)

moni1234511

Post » Czw lis 21, 2013 16:27 Re: Prosba o pilna pomoc

Kanubis przepraszam za brak odpowiedzi w sprawie nr. Czekam za tym nr od znajomej, która miala u tej kobiety swoje koty. Zmieniło się coś może? Znalazł Twój kot dom? Jak tylko prześle mi nr niezwłocznie go prześle. Ta kobieta nie ma na imię Miroslawa ;) tylko Malgorzata

moni1234511

Post » Czw gru 05, 2013 12:15 Re: Prosba o pilna pomoc

Robiłeś kotu ogłoszenia? Warto wrzucić na tablicę, gumtree i tym podobne portale.
Obrazek Obrazek

bakakaj

Od: Pon mar 26, 2012 7:37