Kot nerkowy dla początkujących, wydanie 1

rozmowy o cukrzycy i niewydolności nerek u kotów

Moderator: Moderatorzy

Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Śro lis 20, 2013 16:08 Re: Kot nerkowy dla początkujących

dostałam kiedyś przepis od dr.Neski,ale tam był głównie ryż,coś tam,coś tam i odrobina wątróbki-nawet nie próbowałam tego robić,bo wiem,że nawet by nie tknął.
Narazie nakupowałm Gerberów- i jak oprawca będę wmuszać,bo sam liźnie jedynie kurczaka Gerbera,ale to nie jest jedzenie :crying:

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Czw lis 21, 2013 8:57 Re: Kot nerkowy dla początkujących

Witam odebralam wczoraj kotka od weta dali mu nowy lek po ktorym czul sie bardzo zle
wymiotowal mial rozwolnienie chodzil jak po narkozie przewracal sie ... nie wspomne ze byl obrazony nie mruczal odwracal sie dupka do nas i byl straszliwie sploszony
juz wiecej go nie oddam tam
czekamy na wyniki z niemeic maja byc w piatek pojechaly na powtorny kortyzol i tarczyce
dzisiaj kot czuje si ejuz duzo lepiej troszke zjadl pije wode
niestety jeszcze od rana nei robil siku...no ale zobaczymy

tak to jest jego 1 choroba sami sie dziwimy zawsze byl zdorwy:) od 2miesiecy zaczelo sie dopeiro tak z nim dziać
mam nadzieje ze po wynikach beda jzu wiedzieli jak go leczyc,.

malutkaistotkaa

Od: Wto lis 19, 2013 22:35

Post » Czw lis 21, 2013 9:11 Re: Kot nerkowy dla początkujących

Taizu, założysz drugą część wątku?
Bo widzę, że tam są posty infromacyjne na początku, przenieś sobie i poustawiaj tak, żeby Wam to dobrze funkcjonowało
i daj znać, jak skończysz, zamknę ten temat.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Czw lis 21, 2013 9:44 Re: Kot nerkowy dla początkujących

Beliowen pisze:Taizu, założysz drugą część wątku?
Bo widzę, że tam są posty infromacyjne na początku, przenieś sobie i poustawiaj tak, żeby Wam to dobrze funkcjonowało
i daj znać, jak skończysz, zamknę ten temat.

Chętnie założę, po pracy :)
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Czw lis 21, 2013 11:34 Re: Kot nerkowy dla początkujących

malutkaistotkaa pisze:Witam odebralam wczoraj kotka od weta dali mu nowy lek po ktorym czul sie bardzo zle
wymiotowal mial rozwolnienie chodzil jak po narkozie przewracal sie

Wiesz co to za lek?
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Pt lis 22, 2013 10:59 Re: Kot nerkowy dla początkujących

nie ale moge sie dowiedziec co mu podali.. chciaz nei wiem czy to mozliwe bo mowil ze pdoal 1/4 tabletki...
wiec az tak by zareagowal??
juz czuje sie dobrze apetyt ma straszny chcoiaz najchetniej wylizuje sosik ale suche tez je impaktine podajemy i czekamy na wyniki dziisaj powinny juz byc

malutkaistotkaa

Od: Wto lis 19, 2013 22:35

Post » Pt lis 22, 2013 16:08 Re: Kot nerkowy dla początkujących

Dopiero po awarii odzyskałam net, przepraszam, nowy wątek postaram się jutro założyć :oops:

taizu

Post » Nie lis 24, 2013 10:00 Re: Kot nerkowy dla początkujących

Witam,
Zmagamy się z chorobą od sierpnia, kicia wydaje się być w dobrej kondycji, tylko w tym tygodniu zaczęła wymiotować,w ciągu 7 dni 4 razy, nie straciła ochoty na jedzenie, od jakiegoś czasu pod tym względem jest znacznie lepiej odkąd w jej diecie osiągnęliśmy kompromis, czyli dobrej jakości saszetka i suche renal. Nawet uważałam, że je za dużo renala, potrafi zjeść miseczkę dziennie wcale nie małą, oczywiście zdarzają się jej dni z gorszym apetytem, jednak teraz w przewadze ma lepsze dni, tylko te wymioty. Czy to oznacza, że parametry się pogarszają? Po cichu liczyłam na lepsze wyniki, badania mamy mieć w połowie grudnia. Jutro polecę do weta, bez kici podpytam o jakieś leki. Zawsze jak się jej zdarzyło wymiotować to było to tuż po jedzeniu, i tak było dziś i nad razem dodatkowo miała wymioty takie powiedziałabym na pusto, tylko jakaś biała piana była, myślałam, że może kluchę chce zrzucić (jest długowłosa). :cry: Czy to przejściowe? Oby mocznik nie szedł w górę, nie mam jak go obniżyć już dostaje wszystko, co można podać, kroplówki codziennie do sierpnia plus probiotyk. Proszę o radę.

ani_

Od: Pt sie 30, 2013 21:22

Post » Nie lis 24, 2013 10:09 Re: Kot nerkowy dla początkujących

A leki przeciwwymiotne podajesz?

Yagutka

Od: Nie paź 01, 2006 17:27

Post » Nie lis 24, 2013 10:18 Re: Kot nerkowy dla początkujących

Do tej pory nie było takiej potrzeby zdarzało jej się raz na dwa tygodnie, lniała, więc często pojawiała się kula włosowa, wet powiedział, że w takiej sytuacji ma prawo. Kitka nie straciła apetytu, chętna jest do zabawy. Dziś podchodzi to kilka chwil i podgryza renala. Odkąd zaczęła się lepiej czuć, w moim mniemaniu, zaczęła tez więcej pić, wcześniej prawie nie piła, wet powiedział, że to przez to codzienne kroplówkowanie, czy to oznacza, że skoro więcej pije to się jej pogarsza?

ani_

Post » Nie lis 24, 2013 11:24 Re: Kot nerkowy dla początkujących

Yagutko,
Moja Megi ma podobny mocznik jak Twój Maciuś, podajesz mu leki przeciw wymiotne non stop?
Pzdr,

ani_

Post » Nie lis 24, 2013 11:43 Re: Kot nerkowy dla początkujących

Nie, non stop to nie, ale jeżeli wymiotuje tylko pianą, to wtedy podaję. Średnio wychodzi raz na tydzień.
Do tego wymiotuje włosami albo czasem po lekach (i wtedy zwraca leki), ale wtedy nie podaję.

Yagutka

Od: Nie paź 01, 2006 17:27

Post » Nie lis 24, 2013 21:09 Re: Kot nerkowy dla początkujących

Zapraszam na nowy wątek viewtopic.php?f=36&t=158590&p=10272597#p10272597
Proszę o zamknięcie tego (przekroczył 100 stron i tak trzeba). Dziękuję wszystkim, którzy pomagali tworzyć ten wątek i zapraszam do pomocy w nowym
Ostatnio edytowano Pon lis 25, 2013 21:36 przez Beliowen, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Zamykam zatem.

taizu

[poprzednia]