Mainkunowaty Mefisto w schronisku w Łodzi [']....

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lis 19, 2013 21:20 Re: Mainkunowaty Mefisto w schronisku w Łodzi :(

a moze dogrzac to pomieszczenie gdzie on jest? no i dt w Lodzi na cito potrzebny chocby po to , zeby go podkurowac. :ok:

inka69-69

Od: Nie sty 22, 2012 21:50

Post » Wto lis 19, 2013 22:26 Re: Mainkunowaty Mefisto w schronisku w Łodzi :(

To smutna wiadomość, ale mam nadzieję że zapalenie szybko minie no z cukrem to już cięższa sprawa. Koteńku :ok: za zdrówko kochany!
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Wto lis 19, 2013 22:42 Re: Mainkunowaty Mefisto w schronisku w Łodzi :(

Nie chce podważać decyzji wetki ale znając wrażliwa Psyche kotów wydaje mi sie ze pobyt w schronie może mieć duży wpływ na taki stan rzeczy wiec jeśli mam racje to zamiast być lepiej może być gorzej :( może warto było jednak zaryzykować :(
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Śro lis 20, 2013 0:21 Re: Mainkunowaty Mefisto w schronisku w Łodzi :(

Trudno powiedzieć. Podróż z kolei byłaby dla biedaka mocno stresująca i wytrzęsłoby go (suzuki jimny :x ). Najlepiej żeby właśnie jakiś DT w Łodzi go doprowadził do stanu, w którym spokojnie przetrzyma jazdę tym telepadłem.
Obrazek

JoannElle

Od: Pt wrz 21, 2012 20:00

Post » Śro lis 20, 2013 7:25 Re: Mainkunowaty Mefisto w schronisku w Łodzi :(

Nie chcę się wtrącać, ale dom to dom i już.Nawet męcząca podróż, po której kot zamieszka w ciepłym, spokojnym domu, otoczony opieką, zadbany jest lepsza niż pobyt w schronisku.Kilka moich kotów miało podwyższony cukier, okazywało się, że to chyba ze stresu, bo po niedługim czasie wyniki były dobre.Wetka mi mówiła, że ostrożnie podchodzi do tego, nie panikuje, bo nader często się z tym spotyka.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro lis 20, 2013 8:29 Re: Mainkunowaty Mefisto w schronisku w Łodzi :(

Kurcze blaszka cały czs się tego obawiałam ile to już kotów tuż przed wyadoptowaniem się pochorowało. MCO to delikatne koty. Szkoda, że cały dzień pracuję i moje koty są same bo bym go wzieła

korbacz9

Od: Czw maja 31, 2012 20:38

Post » Śro lis 20, 2013 9:57 Re: Mainkunowaty Mefisto w schronisku w Łodzi :(

Ostatnio na innym forum było o tym jak kotu też na podstawie wysokiego poziomu cukru zdiagnozowano cukrzyce - oczywiście jedyna słuszna karma i insulina, a cukrzycy nie miał tak naprawdę (zmiana weta wtedy pomogła) tylko ze stresu skakało, a wyszło to po zbadaniu fruktozaminy. Z tego miejsca:
Nigdy wszakże nie powinien stawiać diagnozy jedynie na podstawie badania glukozy we krwi. Koty są istotami wyjątkowo podatnymi na stres. Adrenalina np. odgrywa decydującą rolę w mechanizmie stresu i potrafi w ciągu kilku minut doprowadzić do drastycznego podniesienia glukozy we krwi. Wielu kotom wystarczy wizyta u lekarza, a nawet już sama jazda samochodem. O wiele ważniejsze jest w tym przypadku badanie fruktozaminy. Parametr ten odzwierciedla koncentrację glukozy we krwi przez ostatnie dwa tygodnie od oznaczenia. Krótkotrwały stres nie ma na nią żadnego wpływu.

Krzywą cukrzycową wiem, że robią jak dobierają dawkę insuliny. Glukoza pięknie też skacze od "kukurydzianek", a kot jadł suche "na wątrobę" - fachowe opracowanie z elementami biochemii jest tutaj w pierwszym poście.

Oby ten kot nie został wyadoptowany w międzyczasie innemu chętnemu, który się zjawi na miejscu, bo nawet po wpisach w tym temacie widać, że to chodliwy egzemplarz.
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Śro lis 20, 2013 10:41 Re: Mainkunowaty Mefisto w schronisku w Łodzi :(

Może zasugerowac wetce badanie tej fruktozaminy ?
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Śro lis 20, 2013 12:03 Re: Mainkunowaty Mefisto w schronisku w Łodzi :(

Dla kota najlepszym lekarstwem jest DOM i już.Pod tym względem mam doświadczenie i wiem, co piszę.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro lis 20, 2013 12:20 Re: Mainkunowaty Mefisto w schronisku w Łodzi :(

rozmawiałam z magicmadą, która przez lata prowadziła cukrzyka,
i faktycznie doradza oznaczenie fruktozaminy,
dzisiaj będę w schronisku i porozmawiam z p. wet
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro lis 20, 2013 12:57 Re: Mainkunowaty Mefisto w schronisku w Łodzi :(

Super :)

Czekamy niecierpliwie na wieści :)
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Śro lis 20, 2013 13:08 Re: Mainkunowaty Mefisto w schronisku w Łodzi :(

mocne kciuki :ok: :ok:

mnie martwi najbardziej to zapalenie oskrzeli, bo Mefi przez to musi się fatalnie czuć... ciężko się podróżuje jak się ledwo zipie... ale żeby znalazł się ten TDT na miejscu, który mógłby podarować Mu spokój, ciepło i opiekę, do czasu polepszenia stanu zdrowia :(

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Śro lis 20, 2013 14:18 Re: Mainkunowaty Mefisto w schronisku w Łodzi :(

gpodomska nie dlatego tak napisałam, że MCO to "chodliwy towar"(sama mam MCO i europejczyka) ale dlatego, że czytając wątki schroniskowe widzę że koty szybko tam łapią różne choróbsaka. Przetrzymanie na TDT może by było lepsze

korbacz9

Od: Czw maja 31, 2012 20:38

Post » Śro lis 20, 2013 15:18 Re: Mainkunowaty Mefisto w schronisku w Łodzi :(

Nie pisałam do Ciebie... po prostu ot taka obserwacja wielu wątków o kotach szukających domów :? a taki kot może być łakomym kąskiem dla "szpanera" i kiepsko by było, żeby go ktoś zwinął, bo mu pasuje do wystroju mieszkania, a po co wydawać na zakup z hodowli jak można mieć prawie za darmo :evil:
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Śro lis 20, 2013 18:38 Re: Mainkunowaty Mefisto w schronisku w Łodzi :(

nie dał rady :( :( :(
do zobaczenia Wielki Czarny Kocie, do zobaczenia Mefisto.....

Obrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

[poprzednia][następna]